zaman tüneli

biraz squatla da şöyle sımsıkı bir görünüme kavuşabilirsiniz
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yayıncı kuruluş daha çok para kazansın diye olabilir. bu sefer mayısı görebilsinler diye olabilir. şampiyon olacaklar diye olabilir demek istiyorum ama son 15 yılda o kadar çok travmatik kayıplar yaşadılar ki, emin olamıyorum.
devamını gör...

pembe ve mor aksine insanı strese sokuyor bence.

en rahatlatıcı renk net yeşil.
devamını gör...

bilmiyorum ne haldeyim, gidiyorum gündüz gece.
devamını gör...

hay maşallah.
devamını gör...

totolojik kanıtlarla kafa ütülemeyin gece gece, tşekkürler
devamını gör...

nefret edilen bilmez nefret edenin çektiklerini.
devamını gör...

islam'ın tek kaynağı olan kuran'da mehdi veya mehdilik kavramıyla ilgili tek bir satır yoktur ama emevi müslümanlığıyla birlikte, her tarikat en az bir tane mehdi çıkarmıştır.
devamını gör...

sayesinde müslüman olduktan sonra ali adını alan rus vatandaşı andrey'den haberdar olduğum site.
buradan
devamını gör...

maalesef
en tecrübesiz olduğum konu
devamını gör...

bismillahirrahmanirrahim

ateistler bu kâinatın tesadüfen oluşamayacağı konusunda köşeye sıkıştıklarında, sığındıkları argümanlardan biri de bu cümle oluyor:"belki farklı boyutta uzaylı bir çocuğun ev ödeviyiz, islam'ın yaratıcısına mecbur değiliz(haşa)!"

öncelikle üstad bu tarz vesveseler için çok güzel bir ilaç sunuyor. aynen alıntılamak istiyorum:

"
لَا عِبْرَةَ لِلْاِحْتِمَالِ الْغَيْرِ النَّاشِئِ عَنْ دَل۪يلٍ
yani: "bir delilden neş'et etmeyen bir ihtimalin hiç ehemmiyeti yoktur" olan kaide-i meşhure; hem usûlü'd-din, hem usûlü'l-fıkhın kaide-i mukarreresindendir."
sözler - 278

evet bir delilden neş'et etmeyen bir ihtimalin hiç ehemmiyeti yoktur. yani mesela ben birine "karadeniz çok güzel gidip gezelim" desem, o da "belki yere batmıştır" dese saçmalık olur. evet bilmediğimiz bir yolla karadeniz yere batabilir. ama bu ihtimal bizim onun mevcut olduğuna dair yakinimize zarar vermez. aynen öyle de bu kâinatın tek, samed, ezeli, bâki bir rabbin eseri olduğuna sayısız alametler vardır. ateistlerin "bu da olabilir" dediği seçeneklerin ise hiçbir delili, işareti yoktur. öyleyse bu tarz ihtimaller inkara sebep olamaz.

bu kâinatın bir ilim ve irade sonucu yaratıldığını biraz tefekkür eden herkes kabul eder. sebeplerin aczinden başka, sonsuz ihtimaller içinde hep en doğru seçeneğin seçilmesi de tesadüfü matematiksel olarak imkansızlaştıyor.

şimdi o zaman bir tefekkür edelim:

1. bu kâinatta her şey birbiriyle bağlı yani "suyun kaldırma kuvveti"ni kim yarattıysa, insana o kuvveti kullanarak gemiler yapma imkanı veren zekayı da o yaratmıştır.

2. bu kâinatı yoktan var eden bir ilim ve irade ve yaratıcılık gücünün sahibi ezeli olmalıdır. kâinatta yer alan tekamül kanununa tabi değildir. evrende her şeyin bir ömrü vardır. oysa yaratıcı bunun dışında olmalıdır. ezeli ise o zaman ebedidir. ezeli ise o zaman varlığı hiç bir şeye bağlı değildir. ezeli ise hiçbir şeye muhtaç değildir. yani samed'dir. ev ödevi gibi sanrılardan münezzehtir.

3. yer yüzünde gördüğümüz ışığın güneşten geldiğini biliyoruz. güneş milyonlarca kilometre uzağa ışığını gönderir. güneş ise madde ile kaimdir. ve ışığı da maddi yollarla açıklanabilir. oysa bu kâinatın yaratıcısının tecellilerine gördüğümüz kadarıyla hiçbir şey engel olmuyor. madde, mana, ruh alemlerinde hükmü engelsiz geçiyor. yani allah'ın nuru için bir sınır yoktur. o halde nurennur olan allah'ın hükmünün dışında bir şey olamaz ki ona misil, benzer, ortak, denk, şerik olsun. o tektir, vahiddir, ehaddir.

4. ilk maddede dediğimiz gibi kâinatı yaratan zat insanın aklını ve kalbini de irade etmiştir. insana "nasıl, neden" gibi sorular veren o zat-ı zülcelalin o akla uygun cevaplar vermemesi, insanın kalbine hayret, muhabbet gibi duygular verenin kendini tanıttırmaması mümkün değildir.

5. insanlık tarihine baktığımızda bu sorulara en güzel cevap veren, bu duyguları en güzel mecralara sevk eden islamiyet'tir. bu ve bunlar gibi binlerce sebepten dolayı diyebiliriz ki:
"kainat ve yaratıcısı hakkında tek muteber kaynak islam ve kur'an, son öğretmen de hz. muhammed'dir.(sav)"

(bu manaları daha detaylı tefekkür etmek isteyenleri ikinci şua risalesini okumaya davet ediyorum.)

iman nimetinden dolayı allah'a hamd olsun.
devamını gör...

geleceği günü bekleyenler çok var.

o gün binmesi için nefis şekilde eyerlenmiş bir atı bekletenlere değer verirler...
devamını gör...

arkadaşlar ajda pekkan diye biri yok. aslında, çok önce sırça köşküne çekilmiş, torun torba bakan yaşlı bir teyze. yerine yosi kohen diye birini geçirmişler. gerçek ajda pekkan, elvis presley ile birlikte yaşıyormuş. arada bir michael jackson da geliyormuş ama beyazladı diye zorbalıyorlarmış onu. kulislerde böyle bilgiler dönüyor.
devamını gör...

tanga haricinde kullanıldığı zaman rahatlatmıyor beni.
devamını gör...

saçımı kestirdim oley

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bütün sırrı bozdunuzz.. hem heyecanlandırmayın ya.
devamını gör...

uygulamamın arayüzünü güzelleştirirken tema rengi olarak kızlara pembe ekleyeyim dedim. lan o kadar güzel oldu ki bende kullanırım bu renkte.
daha bitmedi tabii arayüz tasarımı sanıldığından daha zormuş. bu arada erkek adam pembe arayüz kullanır zaten.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

soyle:

alıntı:

ben gelirdim. ben cok seviyorum yasamayı.
ama iki intihar denemem var.

iki bıcır bıcır kız arkadasım var hic intiharı dusunmemiş. bu lanet dunyada hic dogmamıs olmak isterdim diyorlar.

o kadar basit degil.
hayat ve insanlar komplike.
devamını gör...

kandilmiş bugün… annem helva yapsak, komşulara versek dedi. ah be anam, ben işten geldim komşuların hepsi ev hanımı… diyemedim tabi ki yaptık dağıttık, el mahkum. *
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

maalesef bugün hayatını kaybetmiş, yeşilçam'ın emekçilerinden zıp zıp lakaplı oyuncu. devrin daim olsun güzel insan.

kaynak: sozcu.com.tr
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim