zaman tüneli

biz içmeyen yazarlar olarak hem bu mübarek ayda içenleri görünce onlar adına üzülüyoruz. hem de günahların aleni işlenmesinden rahatsızlık duyuyoruz. eskiden gayrı müslimler bile ramazan'ı şerif'e saygı gösterir, ortalık yerde yiyip içmezlermiş. dileriz ki sözlük yönetimi 1 aylığına bu başlığı askıya alır yahut sözlükdaşlarımız alkol paylaşımı yapmazlar. hiç içmeseler daha iyi ama o da kendilerinin bileceği iş.

ekleme: oğlum siz ne manyak heriflersiniz. ne akpliliğimiz kalmış ne milleti birbirine düşürmemiz. bugüne bugün sözlüğün en iyi yazarıyım ki yazdıklarımın yüzde 97'si hiçbir kaynaktan yararlanmaksızın bana ait. onlarca politik entry var. akp ve siyasal islamla ilgili ne eleştiriler yapmışım, aç oku. müslümanlık veya dindarlık akp'nin tekelinde mi ? beni tanımıyorsan, sen bu sözlükte kimleri okuyorsun.

bir tanesi de deli demiş. baktım, hiç derdim olmayan bir yazar. hastası varmış. cevaba gerek duymadım. sevdiklierini dua belki iyileştirir. harama devam edenin duası adressiz mektup gibidir.

dahlvier kardeşime katılmıyorum. biz bu sözlüğe rahatlıkla girebilmeliyiz ve burası sonuçta müslüman bir ülke. marjinal olma adına yaptıkları örfe ters şeylere tepki göstermemiz normal. avrupa'da da bu söyledir. özel günlerde belli hassasiyetler gözetilir.

webbie arkadaşım. canım çekmiyor. bin sene içmesem alkol arayacağım bir şey değil. ancak burası ortak bir mecra ise, bu ülkenin de kimliği ve rengini oluşturan unsurlardan en önemlisi din ise, o dinin kutsal saydığı günlerde açıktan haram işlenmesi beni rahatsız eder. her inananı da etmeli.
devamını gör...

"sarımsak gelin olmuş iki gün kokmamış"
meali: kötü fıtratı (doğası) bozuk olan veya kötü huyları bulunan bir kişinin, yeni girdiği bir ortamda gerçek kişiliğini kısa bir süreliğine gizlemesi durumunu ifade eder.
devamını gör...

geldi yine allahın belası. kış ulan, hoşt. ben uzun saçlarımı çok seviyorum. lakinnnn! kısa saçın o kullanım kolaylığı, o hafiflik, o kolay yıkama ve tarama, off.

saçı bir gün uzun bir gün kısa kullanma teknolojisi neden hâlâ icat edilmedi? bu bilim insanları uyuyor mu? kalkın be, kalkın. burada zor durumdayız.
devamını gör...

ilk maç olan 17 şubat 2026 galatasaray juventus maçının rövanşı. torino'daki allianz stadyum'unda oynanacak bu uefa şampiyonlar ligi play-off turu 2. ayak maçı tsi ile 23:00'da başlayacak.
devamını gör...

" hamnet and hamlet are in fact the same name, interchangeable in stratford records in the late sixteenth and early seventeenth centuries. "

the death of hamnet and the making of hamlet

senaryosu chloé zhao ve maggie o'farrell tarafından yazılmış iken chloé zhao tarafından yönetilen 2025 çıkışlı abd/ ingiltere ortak yapımlı film;
târihi drama türünde yer almaktadır.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
ana kadrosunda ise jessie buckley, normal people dizisinden tanıdığımız paul mescal, jacobi jupe, emily watson, olivia lynes, joe alwyn, david wilmot, noah jupe ve birkaç isim daha yer almıştır.

william shakespeare ve agnes çiftinin 11 yaşında hayatını kaybeden oğulları hamnet'in ölümüyle hayatlarında meydana gelen değişimleri, mutlu bir ailenin yaşamının bir anda trajediye evrilmesini konu ediniyor.

genç william'ın öğretmenlik yapmak zorunda kaldığını görmemiz ve agnes ile tesadüfen tanışmalarıyla kader onları birleştiriyor.

agnes bir şahin besleyen, vaktinin çoğunu ormanda geçiren, şifâlı otların dilinden anlayan, doğa üstü güçlerinin olduğunu hissettiren, birinin eline dokunduğu zaman onun geleceğini sezebilen, güzel ve özel bir kadındır.

william'ın ona anlattığı hikâyeden ve bu genç adamdan etkilenmiştir, genç adam da ona karşı boş değildir, cinsel birliktelik yaşamalarının ardından bu evlilik gerçekleşir, aileleri pek onaylamasa da onlar birbirlerinden vazgeçmeyecektirler.

evlendikten sonra william'ın iç dünyasında bazı kırılmalar yaşanacaktır, bazen buhranlar geçirir gibi olur, karısına âşıktır ve evlenmekten asla pişman değildir ama içinde bir huzursuzluk vardır, sanki istediği şeyi yazamıyor olmanın sancılarını çekmektedir.

agnes kocasının londra'da olması gerektiğini düşünür, nasılsa bir gün çocuklarıyla onlar da yanına gidecektir, william meslek hayatı için ailesinden bir süre uzaklaşır, ikiz bebekleri judith ve hamnet dünyaya gelir.

agnes çocukluğundan beri hep 2 çocuğunun olacağını sezmiştir, onların ise 3 çocuğu vardır, agnes sezgilerinde her zaman haklıdır.

çocuklar büyümüş, ikizler 11 yaşına gelmiştir, salgın vardır, ölümden kaçmak imkânsız gibidir.

judith hastalanmış iken onu kurtarabilecek en önemli kişi annesi agnes olur, daha sonra ölümün geldiği görülür, hamnet ikizi için her şeyi feda etmeye hazırdır...

sonrasında ise bir ailenin ansızın yıkıldığını görürüz, aileden biri öldükten sonra o evdeki kimse bir daha gülmez olur,
yok oluştan sonra eskiye dönebilmek zordur...

william shakespeare ve agnes arasında kapanmaz bir uçurum açılır,
william londra'ya çok bağlanmasa ve kendini edebiyata bu kadar adamasaydı belki de her şey başka olabilirdi, keşkeler her daim acı verecektir.

william bir trajedi yazmaktadır ve bu oyun da sahnelenecektir, oğluna bir veda niteliği taşır bu oyun, elinden gelen tek şey budur, anısını yaşatmaya çalışmak ve onun yok olmadığına inanıp ölene kadar her yerde onu aramak...

oyunun sahnelenmesiyle filmin sonlarına yaklaşırız.

film hakkında kişisel fikirlerime geçmem gerekirse;

son yıllarda çekilmiş en etkili filmlerden biriydi, gerçek bir hayat hikâyesine dayanıyor olması belki de filmi daha güçlü kılmıştır.

sinematografik açıdan çok beğendim,
chloé zhao trajik bir hikâyeyi özünü koruyarak kendine özgü bakış açısıyla harmanlayarak aktarmış.

jessie buckley ve paul mescal oyunculuklarıyla insanı derinden etkiliyor,
hamnet ise yaşının küçük olmasına rağmen oldukça etkileyici bir performans sergilemiş, o duyguyu hissettirmiştir.

filmde geçen bir replik ile tanımıma burada bir son veriyorum.

dört dörtlük bir filmdi.

" yaşayan her şey doğadan geçerek sonsuzluğa ulaşmak için ölmelidir... "

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

gol.
devamını gör...

türkiye'ye gelmiş tüm yabancı oyuncuların arasında bunun kadar pislik ve gaddarca faul yapan, adam sakatlamayı amaçlayan bir herif görmedim. pepe de öyledir ama pepe türkiye'de buna ihtiyaç duymadı. mesela bir fenerbahçeli olark melo'yu sevmem ama melo'nun birisine sakatlamak için kasıtlı daldığını hatırlamıyorum ama bu zago çok büyük şerefsizdi.

not: bizim portekizli bruno alves'i unutmuşum. ama alves'te 46 raporu vardı.
devamını gör...

juventus'un deplasman forması ile maça çıkması hiç olmamış ya. klasik çubuklu forması daha güzel. ortada bir maç. beraberlik normal sonuç olur.
devamını gör...

ben çok zeki değilim 5 dakikalığı yetiyor bana.
t: bir izin türü
devamını gör...

müthiş verimsiz bir gündü. bilgisayarı koltuk altına almak suretiyle beşiktaş'ta biraz turlayıp, eve geçeceğim.
belki de geçmeyip içerim. stüdyo beşiktaş'ta ama ne zamandır takılmıyorum buralarda. bilmiyorum bakıcaz.
verimsiz gündü ama.
oldukça.
devamını gör...

5 yıl ara versem bırak şifreyi kullanıcı adımı hatta böyle bir sözlük olduğunu unuturum.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

ıstanbul sözleşmesi taklasıyla başlayan muhteşem taklalar kombini tamamlandı.

korbut dönüşü'nü çoğunuz hatırlıyorsunuzdur. jimnastik tarihine geçmiştir.
işte bu taklalar da dünya siyaset tarihine geçecek türden. *
devamını gör...

o attıysa bende atarım. geri kalamam kusura bakmayın.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

piyangodan bir gol bulmamız gerek, bulamazsak piyangodan gol yeriz.
devamını gör...

şu diko burayı keşfetmeden salayım bi fotoğraf sonra gelir yine at hırsızları filan diye zaten.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

biraz içerlemiş gibidir.
devamını gör...

ayı, iyi geceler.

şu an sana yazdıklarım hiç ama hiç hoşuna gitmeyecek o yüzden sana bundan sonraki satırlarımı "spoiler" içinde yazmaya karar verdim.

kendine iyi bak.


bitcoin almak için çok ama çok geç kaldın. ayılık ettin her zamanki gibi. alkdjadjdaa.
devamını gör...

beri bakması gereken kişidir.
devamını gör...

şimdi gelelim hayatın gerçeklerine.
fako arkadaşa bakıyo musunuz…
devamını gör...

kadrolara baktımda galatasaray 'ın yedek klubesi daha güçlü. ikinci yarı almasını bekliyorum temsilcimizin maçı.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim