zaman tüneli

hipnik seğirme, uykuya dalarken sıçrayarak uyanmaya verilen isim. yorgun, stresli dönemlerde ve fiziksel ağrılar yaşarken daha sık görülüyor. genelde o sırada rüyada düştüğümüzü görüyoruz ve sıçrayarak uyanıyoruz.
devamını gör...

tünele giriyor ses gelmiyoooo...
devamını gör...

stadyum konserindeki performansı ile hayko'nun bizi farklı hislere, farklı alemlere götürdüğü müthiş bir şarkı....

devamını gör...


türkiye'nin dört bir yanından başkent öğretmenevi’ne gelen doktoralı öğretmenlere mülakatta sorulan sorular iktidarın akademiyi kadrolaşma amacıyla kullanacağını bir kez daha ortaya koydu.

sol’un edindiği bilgiye göre birçok aday mülakattan çıktıklarında şaşkınlık içindeydi. şaşkınlıklarının nedeni kendilerine yöneltilen sorulardı.

'öğretmenlere ramazan etkinliklerini uygulamayı nasıl öğretirsin?'

milli eğitim akademisi’ne başvuran doktoralı öğretmenlerden bazılarına farklı komisyonlarda yöneltilen sorular şöyle oldu1:

en sevdiğin üç milli eğitim bakanı’nı sayar mısın?
milli eğitim bakanı yusuf tekin’in en sevdiğin özelliği nedir?
yeni atanmış öğretmenler akademi’ye geldiğinde bu sistemi eleştirenlere karşı nasıl savunma yapacaksın?
islamofobi ve islam karşıtlığı kavramlarından hangisi daha doğru? hangisini tercih edersin?
yeni öğretmenlere okullardaki son ramazan etkinliklerini nasıl uygulamalarını öğretirsin?
bu mülakatı yapan komisyonlarda çeşitli üniversitelerden akademisyenler, dekanlar ve milli eğitim akademisi'nden bir temsilci bulunuyor.


kaynak

(bkz: faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir/@çürümüş şeyler var danimarka krallığında)
devamını gör...

uefa'nın avrupa liglerinde (şampiyonlar ligi, uefa avrupa ligi, konferans ligi) bu yıl getirdiği sistemin benzerinin getirilmesi, 24 takımın olacağı ve kura sistemiyle belirlenen yapacağı altışar maç sonrası çeyrek finalden devam etmesi gereken kupa sistemini sürekli değiştirip daha kötü hale getiriyorlar. süper lig ve 1. ligin ilk dört takımı doğrudan katılan 8 takımı oluşturur, kalanlar 16 takım elemeler sonucu lig sistemine katılır. şu anki üç gruplu sistemden ve yenilenen formattan daha rekabetçi ve daha zevkli olacağından eminim. süper kupa da buna entegre edilir, türkiye kupası iki finalisti ve süper lig'in ilk iki takımı şeklinde. türkiye kupası'na daha fazla sponsor alınarak, galibiyet, beraberlik ve üst tura katılım üzerine para verilerek itibarı geri kazandırılabilir.
devamını gör...

inşaat mühendislerinin öğrenciyken en çok zorlandıkları derste yaptıkları uzun hesaplamaların ana konusudur. bütün hepsini öğrendikten sonra da, tüm işlerini otomatik bilgisayar uygulamalarına yaptırırlar ve çarpım tablosunu bile unutanlar olur.
devamını gör...

aslında bir şarkı değil, çin mitolojisinden bir özgürlük savaşçısıdır kendisi.çincede sun wukong adıyla bilinir.
devamını gör...

tanım: hareket halinde olan cisme etki eden net kuvvetin sıfır olmasıdır.
bir diğer deyişle newton'un birinci hareket yasası olan eylemsizliktir. sabit ivmeli hareket korunur.
devamını gör...

leyla ile mecnun dizisinin 103. bölümünde ilk defa karşımıza çıkmış muhteşem bir ali atay şarkısıdır...
dinlemesi,eşlik etmesi, mırıldanması, çalması, söylemesi kısacası her şeyi ile çok keyifli ama aynı zamanda bir o kadar da, eğer denk gelmek için doğru zaman ise*; insanın içinden geçip delik deşik edecek hüzünlü bir şarkıdır....

''gemiler gelmiş...'' dedirtir...

bi'de izleyenler hatırlar...
bu şarkıyı yazan/söyleyen adamın, kapı pencere kıran bir dizide ölen sevgilisinin ardından ''bekliycem leyla! seni getiremiyorum ama sana geleceğim günü bekliycem!'' dediğini hatırlayarak dinleyince, kevgire dönmemek mümkün müdür?

devamını gör...

ben değilim. direkt “söyle” diyorum.
devamını gör...

ben tütün kolonyası seviyorum.
devamını gör...

tanım: bir cisme etki eden kuvvetlerin ve momentlerin toplamının sıfır olması durumudur.
devamını gör...

ben genelde efendim diyorum, ya da evet diye karşıdakinin cümlesini devam ettiriyorum. ben ararsam alo diyebilirim ama, bahsettiğim benim cevapladığım senaryo.
devamını gör...

görüşmenin 23 saniye süreceğine delalet eden erkek. o harfi iki elif miktarınca u harfine tonluyor ise 1 dakikayı geçecektir. 60 saniye umudun şarkısıdır.
devamını gör...

vücudun, bir hareketi uygulama esnasında dengeyi sağlama yeteneğidir.

(bkz: statik denge)
devamını gör...

vücudun belirli bir yerde ya da pozisyondayken dengesini sabit tutabilme yeteneğidir.

(bkz: dinamik denge)
devamını gör...

otopsi yapanlara saygım büyük, özellikle suda beklemiş ya da yanmış cesetlere bakmayı geçtim, insan bedeni diğer canlıların ölüsünden daha pis ve ağır kokar. ben normal çöpte bile neredeyse kusacak gibi oluyorum.
devamını gör...

klasik limon kolonyasını pandemiden beri çantamdan eksik etmem. çeşme limonu kolonyasını hiç beğenmedim.
devamını gör...

buram buram monolog kokan otopsi.
devamını gör...

tff, türkiye kupası'nın 2026-27 sezonundan itibaren eleme usulüne göre oynanmasına karar verildiğini açıkladı.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim