zaman tüneli

allahtan 1.30 boyundayım.
kızlar bana hayran ben de zengin olduğum için bana hayran bunlar diyordum ama yok onlar benim selvi boyuma bakıyor.
devamını gör...

nasıl olsa yapay zeka var. ne film setine gerek var, ne de oyuncuya.
yaz promtu ooooh gelsin paralar.*
devamını gör...

bir baltasar kormákur filmi.netflix tarafından çekilen film de başrolleri charlize theron, taron egerton ve eric bana paylaşıyor. filmin yayınlanma tarihi 24 nisan 2025.

devamını gör...

sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim.

zira artık yapımcılar yeni bir şey üretmek yerine sürekli eskiyi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor. umarım bu sefer de güzelim serinin içine sıçmazlar.
devamını gör...

#3935746
(kimin bacısı entryi silmiş, var mı öyle tükürüp kaçmak? niye önyargılısınız gibi bir şeydi.)

önyargı denilen şey öngörülerin tecrübe ile sabitleşmiş halidir.

-kedi varsa aeo.
-tuborg içen kadın artık dünya ahiret gardaşımdır.
-memleket ayrımı yapmak istemiyorum ama mevzubahis trabzonsa bir şeyler ters gidecek demektir.
-kol bacak haricinde dövmeliyse ı ıh cıks. lan devlet askerde silah emanet etmiyor, ben kimim ki?


peki kimle olur?
-pasta börek çörek yapıp getirmişse olur.
-657’ye tabiyse olur.
-bir iki birşey daha var da onlar da artık olmasa da olur.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

gündemde ki masumiyet müzesi romanından insanı düşüncelere yönelten cümlenin yazarlar göre karşılığı.

"hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum

benim nazarımda ilk aşık olduğum an olabilir sanırım, sonraları aynı heyecan vermiyor zaten.
devamını gör...

allah korusun ya imamoğlu, özel falan olsaydı…

iyi ki tarihin bu zorlu döneminde recep tayyip erdoğan devletin başında….
devamını gör...

yarma*
devamını gör...

stephen colbert'in senaryosunun üstünde çalışmakta olduğu filmmiş ve geçici/şimdiki ismi the lord of the rings: shadow of the past imiş ama bu kalıcı adı da olabilirmiş filmin. ben de bu isimle açayım dedim başlığı, kalıcı ismi olabilir diye filmin.

dün peter jackson, şuradan izleyebileceğiniz videoda ilan ediyor: x.com/TolkienWorldG/status/...

diğer senaryo yazarları da philippa boyens ve peter mcgee imiş.

spoiler: - yani işte isterseniz burayı okumayın, konusuyla ilgili. frodo'nun ölümünden 14 yıl sonra merry, pippin ve sam'in maceraları işlenecekmiş yeni filmde ve bu karakterler bilindik maceralarının ilk adımlarının izinden gidecekmiş. bu esnada sam'in kızı elanor da yüzük savaşı'nın neden daha başlamadan neredeyse kaybedildiğini açıklayan, uzun süredir gömülü olan bir sırrı gün yüzüne çıkartacakmış. colbert, jackson ile konuştuğu ilgili videoda yüzük kardeşliği'ni (serinin ilk kitabı) yeniden okurken, filmde atlanan 3-8 arasındaki bölümleri (chapter) [3.. bölüm: three ıs company - 8. bölüm: fog on the barrow-downs arası yani] düşünerek bu senaryo fikrini oluşturduğunu söylüyor. colbert burada jackson'a bu kitapların ve jackson'ın uyarlamalarının kendisi için çok şey ifade ettiğini ve bu 6 bölümü (3-8) defalarca okuyup bunları neden ilk filmine dahil etmediğini merak edip durduğunu söylüyor. sonra da buraların büyük hikayeye uyan ama kendisine ait bir hikayesinin de olabileceğini düşünmüş kendisi ve kitaplara tamamen sadıkken jackson'ın filmlerine de tamamen sadık bir şeyler yapabilir miyiz diye aklına düşmüş işte colbert'in. bu arada colbert, senaryonun taslağını senarist oğlu peter colbert [diğer bir kaynakta peter mcgee olarak geçiyor] ile birlikte oluşturmuş.

s. colbert'in cesaretini toplayıp peter jackson'ı arayabilmesi için birkaç sene geçmesi gerekmiş ve işte 2 sene önce bunu yapabilmiş. jackson da bundan, onunla bu konuda konuşacak kadar memnun olunca ve warner bros da fikri çok sevince dünyalar s. colbert'in olmuş.

aşağıdaki, ve üstteki içeriği çevirdiğim site de olan kaynağa göre peter jackson filmin prodüktörlerinden biri olacakmış deniyor. yani yönetmeni kim olacak, bilemiyorum. diğer prodüktörler ise serinin öncesinden de tanıdığımız boyens ve fran walsh olacakmış.

lord of the rings: the hunt for gollum'un da 2027 sonlarında gelmesi bekleniyor ve bu filmi de "gollum" yönetecek, yani andy serkis... bunda da aragorn'un, hobbit ve yüzük kardeşliği arasındaki zaman diliminde meydana gelen bir macerası olan, sauron yüzüğü ele geçiremesin diye gollum'u yakalama çabaları işlenecekmiş. bu filmin prodüksiyonu bittiğinde jackson da müsait olur ve colbert'in filmiyle ilgilenmeye başlayabilir herhalde. yani nasıl bir süreç olacağına göre değişebilse de 2030'dan önce gel(e)mez bence the lord of the rings: shadow of the past; ki bu bile fazlasıyla iyimser bir tahmin olabilir.

alta bağlantısını koyduğum kaynaktaki, bu beklenen filmle ilgili içeriklerin hepsini kendim türkçeye çevirdim üstte, ki onlar da ilgili videodaki içeriği yazı haline getirmişler zaten ağırlıkla. bir iki de colbert'in meşhur the late show'uyla ilgili şakalaşmalar falan vardı, onlara yer vermeye lüzum görmedim.

www.theguardian.com/books/2...

diğer yararlandığım kaynak: variety.com/2026/film/news/...

diğer yararlandığım kaynaktan bazı içerikleri üstteki kısma yedirsem de şuralarını buraya iliştireyim dedim:: bu, colbert'in gişe bombası film geliştirme olarak ilk deneyimi olsa da jackson ile kendisi daha önce birlikte çalışmışler, colbert'in the hobbit: the desolation of smaug filmindeki küçük rolü vesilesiyle. bir de colbert'in yönettiği darrylgorn adlı kısa filmde jackson ile birlikte yüzüklerin efendisi yıldızları ian mckellen, viggo mortensen ve elijah wood oyuncu olarak yer almışlar.

colbert'in beklenen yüzüklerin efendisi filmindeki senaristlerden olan philippa boyens ise jackson ile bayağı eski geçmişi olan biriymiş: yüzüklerin efendisi ve hobbit filmleriyle birlikte jackson'ın epik canavar filmi king kong'da da bu ikili beraber çalışmış. yani king kong zaten lotr filmlerinden sonra çıkmıştı. en eski birlikte çalışmaları lotr filmleri olsa gerek ikilinin.
devamını gör...

hell yeah baby.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yine geldim ve yine söylemek istediğim çok şey var.

artık insanları anlama çabasını bıraktım ve pambık gibiyim bu konuda.
düşüncesizlikse düşüncesizlik, empati yoksunluğuysa empati yoksunluğu fakat gerçekten çok yorulmuştum.
bir süre hayatıma bu şekil bir gamsız olarak devam edebilmeyi diliyorum.

insanları onlardan bile daha fazla düşünmek hem bana, hem de düşündüğüm insana fazlasıyla zarar veriyor gibi geliyor artık. bir de bazı şeylerin sebeplerini kurcalamak zaman kaybından başka bir şey değil. keyfi istemiş ve yapmış diyerek kapatıyorum konuyu çünkü düşündükçe bir yere varamayacağımı biliyorum.
insanların hangi hareketi neden yaptığına kafa patlatmaktansa başka konulara kafa patlatmayı öğrendim.

kendimden çok kimseyi düşünmemeye çalışıyorum ve zamanla da bencilleşiyorum. bencilleşmek iyi de geliyor çünkü kendimi daha iyi tanıyabiliyorum artık. ne istediğimi biliyorum.

öyle işte, gamsız birinin tekiyim son zamanlarda.
gamsız da denemez gerçi ama önüme çıkan her insanla empati yapma gereksiniminde bulunmuyorum çünkü her insanı anlama çabasına gerek olduğunu düşünmüyorum.

kızın başardı anne.*
umarım yani, zamanla anlaşılır.
devamını gör...

her tarafı makyajdan, dolgudan ve botokstan ibaret olan yeni sürüm çakma hanımların, sadece bir dolguya göre erkek seçmesi durumudur. bu arada bir erkeğin yeterince parası varsa, bırakın dolguyu; komple sibernetik organizma bile olsa, hemen evlenebilecek ve kendi estetik operasyonları için süresiz sponsor arayışında olan epey bir hanım tanıyorum.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

trump'ın emri ile abd ordusunun kuşattığı küba'da tüm petrol tedarik kanalları kesildi. dünyadan petrol satın alması engellenen adada insanlık dramı yaşanıyor.

elektrik olmadığı için doktorlar kuvözleri manuel olarak çalıştırıyor. şu anda dek 100'den fazla yoğun bakım hastası ve bebek sırf elektrik olmadığı için öldü. çok sayıda bebeğin de her an ölebileceği bildiriliyor.
devamını gör...

soru çok açık ve net. eveleyip gevelemeden dürüstçe cevap verin. sözlükteki birkaç erkek sırf bundan çekindiği için yaptıramadığını söylemişti.
devamını gör...

lisede öğrenci tuvaletinde bir kabinde 4 öğrencinin birlikte içtiği sigaranın bitme hızından daha yavaştır.
devamını gör...

muşlettin amcam kadın yazarların imgelemi zayıf değil, bazı erkeklerin algısı düşük. bilmem anlatabiliyor muyum?
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim