zaman tüneli

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

dava aç, bir hakim bulup getirilip, yerine konmasına karar verir.
devamını gör...

amerikalılar, daha doğrusu abd'lilerin pek çoğu dünya coğrafyası ve diğer olan biten konusunda cahil sayılabilir. doğru bu.

ancak amerikalılar yaşadıkları coğrafyanın hiç de cahili değiller. hepsi değil ama çoğu böyledir. kendi çöplükleri diyebileceğimiz muhitleri hakkında gayet fazla bilgiye sahipler.

avrupa kökenli olmalarına rağmen avrupa'dan farklı bir çizgide hareket etmeleri, bulundukları coğrafyaya zamanla uyum sağlamalarıyla da ilgili. şurada güney amerika için yazılanlar tüm amerika kıtası için geçerliydi, ve avrupa kökenli istilacılar ve göçmenler bununla yüzleşerek ve uzun zaman boyunca mücadele ederek bugünlere geldiler. evet bunun içinde katliamlar da vardır, ancak öğrenilen ve kuşaklar boyunca aktarılan tecrübe ve bilgi de dahildir.

yaşadığı yerdeki ormanda yetişen zehirli ve zehirsiz mantarları ayırt edebilen redneck bir amerikalı, afrika ülkelerinden birinin yerini haritada gösteremez belki, ama bir şekilde oraya gitse ve yerel halkla kaynaşsa, hayatta kalmanın temel mantığına onlarla beraber sahip olduğu için kısa sürede uyum sağlamaya başlayabilir. onlarla anlaşması çok da zor olmaz. ha ayrıca, oradaki arkadaşlar da haritada abd'nin yerini gösteremezler, muhtemelen hayatlarında harita bile görmemişlerdir, ama sorun değil. *
devamını gör...

radyo olur köşede, trt nağme ya da trt türkü çalar.
devamını gör...

üzmeyin sayın kılıçdaroğlunu!

m. ali ağca
devamını gör...

sit edilmiş kurultayın davası olmazmış.

sonra diyecekler türkiye'de demokrasi işlemiyor, bünyesine aykırı.
koalisyonlar kötü diyerek yaratıldı zaten bu başkanlık sistemi.

demokratik ülkelerde tıkır tıkır işleyen mekanizmalar bizde işlemesin diye var güçleriyle uğraşıyorlar ki bunyenize uygun tek sistem şeriat kalsın, ağalar paşalar istediği gibi yönetsin, karşılarında okumuş cesur insanlari bulmasnlar.
devamını gör...

ikinci airfryer hayırlı olsun
devamını gör...

haindir. kurşuna dizilmesi gerekir.
devamını gör...

kılıçdaroğlu ve ekibi akplidir bunu kimse unutmamalı
devamını gör...

elma da sizi sevip özlese zaten bu gurur bariyerlerini inşa etmezdiniz. madem araya o arama mesafesi koyulmuş, karşısına çıkmak yerine arkasına saklanıyorsanız; ortada öyle uğruna ölüp bitebileceğiniz bir sevgi de yok demektir.
devamını gör...

gezegenlerin hizalanmasından dolayı yaşadığımız olağan olaylardan biridir. biraz yıldız haritası inceleyip rahatlayabilirsiniz.
devamını gör...

(bkz: emine pir zola)

kendime ilgili sorunlarım var. lakin alıştım. şimdi seviyorum da. bazen dövesim de geliyor ama biz buyuz işte, bu kadarız. kendimize iyi bakmamız lazım.
devamını gör...

domat hıyar kestim, verdim, anlamadı galiba. "çamurlu" dedi.
devamını gör...

erdoğanın seçimi hiçbir şekilde kazanamayacağını anlamasıdır. bütün partileri de kapatsa, bütün adayları, gazetecileri, gençleri hapse atsa da, istediği kadar çırpınsın, seçilemeyecek.
bugün yaşadıklarımız kısaca bu demektir. en ufak bir seçilme ihtimali olmadığı için yapıyor bunları.
devamını gör...

mühürsüz oy pusulalarını niçin kabul ettiğini şimdi anladık kemal.
devamını gör...

bkz: sözlük
devamını gör...

kel gör beni aşk neyledi.
devamını gör...

#3979371

direk aklıma gelen stargate sg 1 sahnesi.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kellik bazı beylere çok yakışıyor bence.
devamını gör...

bu nasıl iktidar böyle seçim kazanmak için elinden gelen her şeyi yapıyor bu şekilde seçim kazanıp zaten hiç olmayan adaletimi sağlayacak rezillik.
şimdi yeni parti kurmamaları için hepsine bir şekilde siyasi yasak gelecek ve chp böylece tamamen lav edilmiş olacak.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim