ütopyadır.
devamını gör...
efsane olurdu.
devamını gör...
bu ikili bir madalyonun iki yüzü gibidir.
devamını gör...
bunun yerine tüm partilerin yobaz kesiminin olmadığı bir türkiyeyi tercih ederim. oy kullanmayacak (geçersiz oy) biri olarak sorgulayan, oy verdiği partinin hatalarını görebilen, diğer partilerin yaptığı işleri görebilen insanlarla dolu bir türkiye istiyorum.
(benim gözümde her parti kendi seçmenini belli olgular üzerinden sömüren,diğer partileri dışlayan kurumlardır.
ben ayrıştırma yapmayan ,insanı insan olduğu için seven,dini,ırkı,yaşam tarzı olarak ülkeye zarar vermeyen insanları ötekileştirmeden oy toplamak isteyen hiç bir parti görmedim. hepsi bir ötekileştirme politikası uyguluyor.)
devamını gör...
bir insanı bir siyasi partiye oy verdiği için ülkede olmamasını istemek, hımmm...

akp'liler konusunda haklı olabilirsiniz, zira bu %30'luk güruhun ülkeyi getirdiği hal ortada. adama anlatıyorsun bak senin oy verdiğin kişi şöyle böyle diye, ama adam yine dolar 1000 tl de olsa oyum reise diyor. yani bu adamın başına ne gelirse gelsin akp'ye oy vermeye devam edecek.

ha chp'li muhalif tayfa da bu akp'lilerin laciverti olan güruh. bunlar da akp'den, akp'lilerden falan bahsediyor; iş kendi etik anlayışına ters bir duruma gelince ortalama bir akp'liden daha saldırgan tavırlar sergiliyor. bunlar böyle yapınca da toplumda muhaliflere karşı bir iticilik oluşuyor.

sayıları yaklaşık 6 milyon olan hdp'lilere gelince... bakın, hdp dediğimiz partinin pkk ile siyasi bağlantısı olabilir*, bazı hdp'lilerin ve hdp'li milletvekillerinin pkk ile yakınlığı olabilir; ancak bu durum sadece oyunu hdp'ye verdiği için bir insana; sözlükte üç beş fav fazladan alabilmek için terörist damgası yapıştırabileceğiniz anlamına gelmez. üstelik sözlükte bunu yapıp, sorgulamadan, tıpkı bir koyun gibi yıllardır akp'ye oy verip, ülkenin bu hale gelmesine neden olan %30'luk bir güruha saygı duymamızı bekleyen kişiler var. insan gerçekten hayret ediyor. sen bırak hdp'li olmayı, lan direkt muhalif bir profile sahip olduğun için bile adam sana fetöcü, islam düşmanı, kafir damgası yapıştırsın; sözlükteki üç beş yetmez ama evetçi kişilik de bu kişilere saygı duymanı beklesin. ben hdp'nin içinde olan pkk'lı kişilerin vatana ihanet ve terör suçundan yargılanması gerektiğini düşünüyorum. zira doğu illerinde yaşayan kürt kökenli vatandaşlarımızın da desteklediği bir parti olmalı; ama bu partinin terörizm ile bir gram bile alakası olmamalı. zira demokrasi dediğimiz durum bunu gerektirir.

adam akp'yi sevmiyor; mhp, iyi parti, zafer partisi gibi diğer sağcı/milliyetçiliği ile bilinen partileri de sevmiyor, chp'yi ve chp'lileri de sevmiyor; e kime versin oyunu bu adam şimdi?
devamını gör...
akrabalardan kurtulmak mı? var bir hayalimiz.
devamını gör...
tüm siyasi kadronun değiştiği bir türkiye isterim . şimdikilere de ömür boyu siyaset yasağı iş görür bence. siyaset bilimi okumamış kimseyi de mecliste görmek istemiyorum. liyakatsizlik memleketi batıracak yeter artık.
devamını gör...
bu akılla kalanları kim ne yapsın allasen?
vallahi yazık şu ülkeye.
devamını gör...
çok daha huzurlu ve refah içinde olacak bir türkiye'dir..
devamını gör...
huzur,mutluluk,adalet,güven ve kendini ifade etme özgürlüğü. ..
devamını gör...
yobazın olduğu bir tane memleket gösterin bana ki huzuru bulmuş
bir tane gösterin......................
devamını gör...
çok renksiz olur.oysa hepimizin heyecana ihtiyacı var.
devamını gör...
ndnsjs hdp'lilerin olmadigi mi?
ee o zaman chp ne yapacak?
devamını gör...
sokak röportajları diye bir şey olmaz ve ben keyfimden mahrum kalırım. birbirlerini yemeleri çok hoşuma gidiyor :d
devamını gör...
buna chp , mhp , iyip ve saadet'i de dahil edersek ülke cennet olur cennet.
devamını gör...
hdplilerin içinde pkklı var diye hdpye pkk destekçisi diyemeyeceğimizi öğrendim az önce. adam hdpden 3 kat fazla oyu olan partileri içindeki bazı kişileri eleştirerek bir kalıba sokmayı normal görmüş, bu yüzden bu partiler olmasa da oluru kabullenmiş ama aynı mantığı hdpye yapınca tuhaf gelmiş. akp'nin yobazı var akp olmasın, chp'linin bazısına ters bişey de akp'li kadar yobazlaşıyor chp olmasın ama hdpnin içinde laftan anlamayan barzo kitle yok sanki, varsa bile hatta bazıları pkk destekliyorsa bile hatta bizzat siyasetçileri pkklı olsa bile olabilir, onlara gelince hdp olmasın demiyor.

akp, chp, mhp, iyi parti sevmeyen adam napsın demiş argüman olarakta. aynı mantıkla akp chp mhp hdp sevmeyen adam napsın mecbur iyi parti'ye verecek. her parti seçmeni böyle değil mi zaten diğerlerini sevmediği için tuttuğu partiye vermiyor mu. akp chp kapatınca elde kalanlardan birini sevmek zorunda mı kalacak mesela bu kitlenin seçmeni. bilmiyorum argüman bana çok saçma geldi. napsın adamcağız akp chp sevmiyor diye mecburen terörist partisine oy veriyor gibi olmuş. önce bir terörist seviciliği bıraksın mesela olmaz mı. teröriste seveceği parti bulma derdini sonra düşünürüz.
devamını gör...
yani diyorsun ki memleketin minimum yarısı olmasaydı ne güzel olurdu. ‘şu mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim’ diyen bir milli eğitim bakanı gibisiniz arkadaşlar.
devamını gör...
bu thanos'un fikri değil mi ?
devamını gör...
cordarone burda merak etmeyin. hepsinin analarını sekecek.
siüüüüü!


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"akp'lilerin ve hdp'lilerin olmadığı bir türkiye" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim