erzurum valisi'nin sözleridir. buradan

dha’nın aktardığına göre etkinlikte konuşan vali memiş, verimli dana yetiştirenleri “kendi gözünde sanatçı olduğunu” söyledi. memiş şöyle konuştu:

“her zaman sizlerin yanında, emrindeyiz. bana göre, her zaman söylüyorum; güzel, verimli dana yetiştiren kardeşim, benim gözümde bir sanatçı. resim yapan ressam kadar, şarkı söyleyen şarkıcı, türkücü kadar benim gözümde eli nasırlı amcam, teyzem değerli. kaliteli patates yetiştiren çiftçimiz de çünkü üreten sizlersiniz, bu vatandaşı doyuran siz değerli çiftçilersiniz. biz de her türlü imkanımızla sizlerin yanında olacağız.”
devamını gör...
hayvancılığı öveyim derken gübresini çıkartmak... tam olarak budur.
devamını gör...
asıl sanatçının kendisi olduğunu düşünüyorum. zira bu zeka seviyesiyle valilik makamına gelebilmek için baya bir kıvırmıştır, dansöz misali.
devamını gör...
(bkz: dana international)
devamını gör...
anlatamamış kendini, ben de işini iyi yapan zanaatkâr için sanatçı gözüyle bakarım. saatlerce iyi bir tahta kaşık oymacısını, ayakkabı ustasını yahut bir zippo çakmak restorasyonunu izleyebilirim. işini güzel yapan, ona hakikaten emek veren insan takdir edilesidir.

zamanında bizim köyde bir şirket için halı dokurlardı. kızlar haftalık olarak bir yarım altın kazanırmış. gel zaman git zaman bunlar halıya atılan ilmegi azaltmaya, ipleri de kendilerine çalmaya başlatmışlar. ip bitmediği halde ip almışlar. halılara daha az tarak vurmaya, düzgün kesmemeye başlamışlar. çaldıkları ile de kendilerine halı dokumuşlar. firma bakmış ki kalite yerlerde, bir daha köye halı siparişi gelmemiş. oysa eskiden kac tane dokusalar o kadar alıyorlarmış.

şimdi aval aval oturuyor köyümün kızları, eskiden evlenmeden kolları altın dolan, çeşit çeşit kıyafetler giyen büyüklerinin fotoğraflarına bakıyorlar. bakarlar normal, aslında yerdeki çalıntı iplerle dokunmuş halıya baksalar neden böyleişsiz olduklarını da anlarlar.

velhasıl kelam işini güzel yapan herkese saygım vardır. keske tüm esnaf düzgün yapsa, toz biber yerine kiremit, siyah zeytin yerine boya yemezdik. vali öveyim derken çam devirmiş gibi görünmüş ama olan bu...

"köylü milletin efendisidir."
mustafa kemal atatürk
( çalmadıkça)
devamını gör...
danatçı diyorsun yani.
devamını gör...
dna demek istemiş olabilir mi ??
devamını gör...
gerçek erzurum saatleri.
devamını gör...
sanat halk için midir sorusunu sanat dana içindir! şeklinde yorumlayarak dış mihrakları kudurtan açıklama.
devamını gör...
desene bütün ülke sanatçı.
devamını gör...
bence tüm sanatlar başlangıçta zanaattir. mozart suitelerini para için yazdı, leonardo resimlerini para için yaptı, michelangelo heykellerini para için yonttu. bunlar zanaatti, sonra insanlar bunlara sanat dediler. yani dışarıdan birileri bir şeyin sanat olduğuna hükmederse, o iş sanata dönüşür. dana yetiştirmek bir zanaattir, iyi bir dana yetiştirmek de bir sanat olabilir.
devamını gör...
(bkz: dana california)
devamını gör...
vallahi haklı dana eti gibi lezzetli bir sanat eseri gelmedi bu dünyaya.
devamını gör...
dana gübresinden bir dana heykelimiz yok mu sayın valim?
devamını gör...
bir betimleme.
ancak sanatçıdan ziyade -yem fiyatları, bakım masrafları, devamlı artan giderler, devlet desteğindeki tutarsızlıklar, zamanında alınamayan ödemeler, süt fiyatı, besiciler için karkas et fiyatları vb. üzerine bir de canlı hayvan bakmanın zorundalıkları ile modern olmayan yöntemlerin kullanımı da devreye girdiği zaman, cambaz, akrobat vs. denebilirmiş.
tabii devlet adamından -hala- böyle kelimeler beklenemez.
vali bey kısmen haklıdır.
hayvancılık ve tarımla uğraşanın hali son 16 ila 18 sene arası hal değildir.
kısaca söylenecek çok şey var amma cennet gibi bir coğrafyayı "buna" çevirmek de allah vergisi bir yetenek.
devamını gör...
bir iddia.

benim için de at yetistiren kişi en büyük dehadır. nasıl olsa mezuramız yok, sallayıp dururuz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dana yetiştiren insan benim gözümde sanatçıdır" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim