ikinci el ürün alım ve satım işlerini yapmak için kurulmuş bir uygulamadır. bence bu amaçla kurulan uygulamalardan en kullanışlı olanıdır.

satılan her üründen kendisine %10 kadar bir komisyon almaktadır.

yurtiçi kargo, sürat kargo, ptt kargo ve mng kargo ile anlaşmaları vardır ve kargo ücreti sabit olarak 6,99 liradır.
devamını gör...
genellikle ev hanımlarının satış yaptığı kadın ürünlerinin satıldığı erkek ürünlerinin neredeyse olmadığı uygulamadır.
devamını gör...
bugün size ‘dolap’ uygulamasından bahsedeceğim. dolap uygulaması ilk olarak nisan 2016’da üç ortak tarafından kuruluyor. cenk çivici, yiğit darçın ve hande izmirlioğlu tarafından. (bkz: evet tarafından)insanların 2.el ürünlerini sattığı, satıp yeni ürünler almanızı sağlayan bir uygulama. dolap ile tanışmam bir arkadaşımın tavsiyesi ile oldu, kendi işimin yanında lostra işleriyle uğraşıyorum. 2. el ayakkabılar alıp, tamir edip ufak kar ekleyerek satıyorum. dolabı ilk kullanmaya başladığımda direk silmiştim. komisyon oranı %20 idi. bilmeyenler için, bu tarz uygulamaları kullanıyorsanız belli bir komisyon oranı oluyor ve benim için %20 fazlaydı. o dönem zebramo,gardrops, modacruz gibi uygulamaları tercih ediyordum. sonrasında dolap komisyonu %10 a indirdi, sürekli kuponlar veriyor %10-15-20 yani bir ürün aldınız bunun %20 sini dolap hediye veriyordu.

bir ürün alacaksınız diyelim 200 lira, kupon ile 160 liraya geliyordu. dolaptaki mantık şu, sizdeki ürünün fotoğrafını çekip uygulamaya yüklüyorsunuz, ayakkabı,kıyafet,mont bla bla bla sonrasında ürününüz satılıyor, dolapın anlaşmalı olduğu kargo firmalarına ürünü götürüp, dolabın size verdiği kargo kodu ile,kargoyu teslim ediyorsunuz, yolladığınız ürün alıcıya ulaşıyor ve herşey sorunsuz geçerse(sorunsuz kısmını anlatacağım sabredin) ürün onaylanıyor,alıcı size bir puan veriyor ve para hesabınıza geçiyor. burası çokomelli dolap size diyor ki eğer paranı çekmezsen ve dolapta harcarsan sana %10 kupon veririm, bir zorunluluk yok sadece bir teklif bu.

eğer yok çekicem diyorsanız da uygulamaya kayıt olurken, girdiğiniz ibana, yine uygulama üzerinden ‘paramı çek’ dediğiniz an da para hesabınıza en geç 1-3 iş günü geçiyor. dolap gerçekten faydalı bir uygulama, insan ihtiyacı olmasa da birşeyleri almak istiyor ki 1.000 den fazla alışverişim oldu, bilgisayar dan tutun da araba parçalarına kadar ürün aldım. burdaki mantık şu ‘ikinci el ürün alınır mı, giyilir mi’ öncelikle 2. el kültürü bizde gelişmemiş, bizde genelde çöpe atılacak ürün olarak bakılıyor ama amerika da bu durum çok daha yaygın. çok ürün aldım çok ürün sattım, illallah ettiğim de oldu çok mutlu olduğum da. gelelim zurnanın zırt dediği yere, dolap öncelikle diktatör gibi. kendi içinde bir bütünlüğü yok. uygulamaya yüklemenin yasak olduğu ürünler var mesela cinsel sağlık ürünleri,sigara bla bla bla gibi ama nike ilanına sigara koyup satan var. şikayet ediyorsun dönüş yok.

kullanılmış iç çamaşırları, kullanılmış çorap alanlar,satanlar, fetişler, sapıklar, dolandırıcılar her türlü insan var. mesela uygulamada gezerken bir ayakkabı ilanın da ‘kullanılmış çorap var mı almak istiyorum’ tarzında yorum görebilirsiniz. yada bir telefon sattınız, sattığınız kişi telefonun içindeki parçaları alıp, bu hasarlı diyip iade edebilir. iade prosedürü tamamen kafalarına göre yani allah’a emanet ürün satıyorsunuz. normalde replika ürün satmak yasak ama zibilyon tane butik, mağaza var. ‘ben komisyonuma bakarım’ diyip sesini çıkarmıyor. eskaza bir uyarı aldınız ve hesabınız kapandı diyelim ip ban atıyorlar. yani uygulamayı kullandığınız telefondan uygulamaya giremiyorsunuz, aynı isim, tc, numara ile kayıt olamıyorsunuz. herşeyi amiyane tabirle mimliyorlar. uygulamayı kullanıp havale ile yada elden satış yapan da var, uygulamanın sağladığı avantajı kullanıp, ama uygulama üzerinden değil de havale ile satış yapıyor.

dolapta mesajlaşma özelliği yok, herşey yorumlar üzerinden bunu da sözde ‘şeffaf’ olmak için yapmışlar ama baya baya yorumlar üzerinden her türlü pislik dönüyor. şikayet de etseniz kafalarına göre davranıyorlar. dolap şuan aşırı kötü, çünkü trendyol dolabı satın aldı, haliyle komisyon %13 oldu, en ucuz kargo 8 liradan 12 liraya çıktı. büyük ürünlerde 16 lira oldu, ilk başta anlattığım dolap hesap ile alışveriş yaparsan kupon %10 dan %2 ye düştü . kimileri trendyol bilerek yapıyor, dese de dolap gerçekten kötü oldu. bir zamanlar insanların pandemi döneminde 3-5 kuruş birşey kazanmak için uğraştıkları,bir uygulama iken şimdilerde ne kazanırsanız hepsi benim diyen bir uygulama haline geldi. 50 liraya kadar satışlara komisyon 6,5 lira, 50 lira üstü satışlarda %13, 1.000 lira üstü ise 130 lira sabit olarak yapıldı. bunları sözde reklamlar ve giderler için kullanıyorlarmış. bazı kurnaz satıcılar halen dolabı kullanıp satış yapıyor halen hatrı sayılır bir kullanıcı oranına sahip olsa da eski albenisi yok. tabiki kullanıcıların da etkisi büyük, dolabın kargo avantajını kullanıp bisiklet, ağır ağır koliler, koşu bandı yollayanlar vardı onlar da bu şekilde bir önlem almış. bu arada söylemeyi unuttum eskiden sadece kadın ve çocuk ürünleri varken artık erkek ürünleri de var. iç güveysinden hallice bir uygulama.
devamını gör...
bugün burda fazla aktif olamadım çünku dolap uygulamasını keşfettim onu deniyorum hadi hayırlısı bakalım.
devamını gör...
nefret edilesi bir uygulamadır
devamını gör...
uygulmayı pek kullanmıyorum ama hediye çeki var boşa gitmesin dedim girdim.malın teki ürün koymuş kitap vs. fiyat sordum pazarlık ettik anlaştık. ama bu uygulama üzerinden değil gardroptan satıyormuş. lan düdük git oraya koy o zaman burda ne uğraştırıyorsun?
devamını gör...
güzel ürünler düşürdüğüm uygulama. bir keresinde güzel bir halıyı sadece 10 liraya kaptım.
devamını gör...
ekranının değişmesi gerektiğini söylediğim iphone 6 yı bir adam kabul ederek aldı. bugün iade talebi oluşturmuş ekran tutukluk yapıyor diye. 300 lira tamir ücreti düşerek sattım adama zaten. şu an çirkeflik yapıyor. içinden parça mı çalar ne yapar ispat da edemem. iade talebine itiraz ettim bakalım ne olacak. kullanmam bir daha bulaşmayın
devamını gör...
sistem açığını yakalamış olan inditex mağazalarının barkodlu* ürünlerinin satıldığı uygulamadır. aslında 3 tip satıcı var.
biri, ara dönemde indirimleri takip edip mağazalardan ürün toplayarak kara-borsa yaratıp mağaza satış fiyatıyla dolap uygulamasından satış yapan kitapsız, vijdansız aynı zamanda kanun tanımaz satıcıdır. vergi vermeden çok tutulan ürünleri satabiliyor. mağaza merkezlerine ardı ardına mail atarak durumu bildirdim ama bir gelişme kaydedilmedi.

ikincisi, çin'den sonra en büyük ucuz işçi cenneti ülkemizde taşıma masrafından sıyrılmak için üretimi burada yapılan ürünleri satan satıcı. üzerine fazlaca düşündüm, bir kaç satıcıyla muhabbet edip çözmeye çalıştım ama çözemedim. ürünü fabrikadan çalmıyorlar, üründe seri numara mevcut. nasıl bir açık yakalanmış bilmiyorum. bütçe dostu satıcı değiller, bildiğin 20 tl'lik indirim yapıp satış yapıyorlar.

üçüncü tip satıcı ise en egzantrinkinggg olanı, ülkemize gelmeyen avrupa mağazalarında satılan ürünleri satan-satıcı. satmışım bu dünyanın bacısını, yeğenini. fiyat karşılaştırmasını euro' üzerinden yapıyorum yine pahalı geliyor yine pahalı geliyor.

dolap uygulamasında pazarlık şansımız elbette var. fekatt bu vijdanı noksan kanunsuzlar sezon ürünlerinde asla pazarlık payı bırakmıyor.
7 yıl önce donanım haberde üst düzey mağaza satış danışmanlarına ulaşıp istediğimiz ürünü yüzde 40 indirimle satın alabiliyorduk. üst düzey diyorum çünki bir mağaza çalışanı aynı üründen 20 tane alamaz. güzel bir sistem açığı yakalanmıştı, bizlerde ekmeğimizi kısmamak için bu yöntemle alışveriş yapardık. dolap çıktı mertlik bozuldu. devlet youtuber'lardan vergi koparana kadar bu insanlardan vergi koparmalı. ürünlerin çoğu mağaza satış fiyatıyla satılmakta. paypal'ı yasaklayan, kriptoya kontrol getiren, döviz alım-satımına kota getiren ulu türkiye yöneticilerinin tikkkatini bu noktaya çekmek istiyorum.
ikinci el ürünlere lafım yok fakat orijinal ürünleri mağaza satış fiyatına yakın fiyatlarla satıp vergi ödemeyen dolap sahiplerinin kelleleri alınsın. *

çok beğendiğiniz ve stokta bulunmayan ürünleri bir de dolap uygulamasından araştırmayı deneyebilirsiniz.
devamını gör...
evde yer kaplayan ve kullanılmayan ürünleri elden çıkarmak için harika. geçen kardeşimin benim düğünümde bir kere giydiği takım elbisesini 300 liraya sattık. tek üzüldüğüm şero dolabın 50 lira komisyon alması oldu. yine de hiç yoktan iyidir. gardropta çürüyecekti. o parayla anneme çelik tencere aldım. sultanbeyli'de yanan bir tencere fabrikası var. tencereleri neredeyse bedava satıyor şu an. 100 lira da bana kaldı. kitap aldım. niye anlattım bunları durup dururken. okumasaydınız bana ne.
devamını gör...
kullanmadığınız eşyaları kenarda durmak yerine satabileceğiniz mantıklı bir uygulama, bir iki kez kullanılmış yeni şeyleride bu uygulamada çok daha ucuza rahatlıkla bulabilirsiniz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dolap uygulaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim