en dandik kafe sahibinin altında mercedes veya audi var. milkete caramel latte, vayt çaklıt mokaları 15-20 tl'den, çayı da 4-5 tl'den itelediler. %1000 kâr yaparken sıkıntı yoktu, şimdi de o yaptığınız kar ile yaşayın yeter milleti öptüğünüz be.

insanları aptal yerine koyan tüm esnaf batar umarım.
devamını gör...
esnaf dediğin karabatak gibidir zaten. devamlı batar çıkar ama bir şekilde hayatta kalır. takma kafana.
devamını gör...
başlaması mı? titanic battı jack de denizin dibini boyladı batması mı kaldı allahasen.
devamını gör...
hepimizin gittiği müşteriye önem veren mekanlar, alışveriş yaptığımız dürüst esnaflar vardı, hala da varlar. müşterileri de alışveriş yapmaya devam ediyor. sen günü kurtarayım milleti kazıklayayım bir gelen adam pişman olsun bir daha gelmesin kafasında bir esnafsan bat zaten kusura bakma. senin gibi esnafa değil yanında üç kuruşa çalıştırdığın elemana, öğrenciye acırım. mekanlarda canlı müzik yaparak geçimini sağlayanlara acırım.

yaşadığım yerde şarküterim, kasabım, manavım çoğu kime gideceğim bellidir. güvendiğim esnaf neyi önerirse, güzel derse alırım isterse evde çuvalla olsun. esnaflık ve güven böyle bir şeydir.
devamını gör...
devamını gör...
doğru olan gerçek.

burada birtakım esnaf övülürken bazıları yerilmiş, kazıklayan esnaf batıyor iyi oluyor tarzı söylemlerde bulunulmuş. öncelikle, hayır efendim öyle bir şey yok. hatta kazıklayanın batmama oranı daha yüksek.

ayrıca bunun iyi hizmetle de tamamen ilgisi yok. zamanında ne kadar iyi hizmet vermiş olursan ol. kapalısın, ne yapabilirsin ki?

esnaf gerçekten de batmaktadır. pek çoğu büyük borç bataklarının içindedir. normal şartlarda kendisini zar zor döndüren sayısız esnaf varken, bunların bu şartlar ve desteksizlik sonucunda batması kaçınılmazdır. bunun dışında pandemi öncesi iyi iş yapan, işleri yolunda olan pek çok esnaf dahi batma noktasına günden güne sürüklenmektedir.

bunun iyi esnaf/kötü esnafla ilgisi yok. bunun oluşan şartlarla ilgisi var. kazanırken iyiydi, biriktirseymiş şeklinde tezleri savunanlara ise cevap verme zorunluluğu dahi hissetmem.
devamını gör...
en önemli sorunlardan.
devamını gör...
esnafın, özellikle de restoran ve cafelerin işi zor.
garsonlar da bitmiş vaziyette.
dışarı çıkıyoruz, oturup bir bardak çay içecek yer yok. böyle gitmemeli.
yarıyıl tatili sonrasında okullarla beraber restoran ve cafelerin açılacağını tahmin ediyorum.
bir an önce açılması dileğiyle.
yoksa bayağı bir insan ekmeğinden olacak.
devamını gör...
esnafın, hatayı birazda kendinde araması gereken durumdur. kimi esnaf var kazancından daha fazla masrafı var, kimisi var hesap kitaptan, giderden gelirden bir haber, kimisi var müşteriye nasıl davranılacağını bilmiyor; sonuç olarak ise zarar akabinde ise iflas kaçınılmaz oluyor.

mamafih; esnaflık zor zanaat, herkes yapamaz. ticaret erbabı olmak gerek.
devamını gör...
okulların açılmaması nedeniyle özellikle okul çevrelerindeki nispeten küçük kırtasiyeciler de sıkıntılı. kira ve diğer sabit giderleri ödeyecek geliri bu şartlarda elde etmeleri zor görünüyor. varsa cepten yemeye devam edecekler yoksa batmaları kaçınılmaz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"esnafın batmaya başlaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim