bazen yerine bir adet karga koyarsanız daha başarılı işler çıkartabilir. gitmesi ile şirket genelinde kutlama yapıp pasta kesmiştik.
devamını gör...
nezaketli ,hoşgörülü insanları koyun buralara. iletişim, psikoloji eğitimi verin. vallahi tahammül edilmiyor bazılarına. babasının şirketi gibi davranan mı desen, iki kelimeyi yan yana getiremeyip donuk donuk bakan mı desen. azıcık empati be canım, karşıdaki iş arıyor anla psikolojisinden bir de sen sıkma canını.
devamını gör...
buyrun benim.
genelde şirkette sevilen bir birim değildir. ama beni tanısanız seversiniz:) hem çalışanın hem de işverenin menfaatini düşünmesi gerektiği için çatışmaların arasında kaldığımız doğrudur.
kendimi çalışanların yerine koyarak onları anlayarak çalışırım. neticede ben de orda bir çalışanım ve herkesin yaşadığı sorunları ben de yaşayabilirim. empati çok yaparım bu yüzden bana duygusal davranmamamı söylemişlerdi. ama bunu yapamam. aldığım olumlu tepkiler ve çalışanlardan gördüğüm muamele beni mutlu ediyor. bu da doğru yolda olduğumu gösteriyor. beni çalışmamda motive ediyor.
devamını gör...
şirketlerin göz bebeği olan departmandır. insan kaynakları personelleri hangi şirket olursa olsun o şirkette böyle özel seçilmiş bir oluşum gibi davranırlar.
devamını gör...
türkiye' deki şirketler en değerli kaynağı olan insana hiç değer vermediği için, adı kulağa hoş gelen ama bir fonksiyonu olmayan birimdir. süt ürünleri üreten bir şirkette acaba hayvan kaynakları diye bir bölüm var mı*
devamını gör...
(bkz: ik)
devamını gör...
nacizane tecrübelerimden serpiştireyim:

* insan kaynaklari tarihine baktığımızda "personel yönetimi" olara doğduğunu görebiliriz. yani sigorta işlemleri, maaş ve prim ödemeleri, emeklilik işlemleri, işe alım ve fesih işlemleri, işe devam kontrolü, puantaj kayıtları vs...

* son yıllarda kapsamı genişletilerek çalışanı sadece bir madde olarak görmenin ötesinde, verim ve motivasyon sağlayabilecek faktörlerin önem kazandığını görüyoruz. yani çalışan mutluysa üretimde kalitenin artıyor olduğu görüldü. bu kapsamda eğitim ve geliştirme çalışmaları, performans değerlendirme, iş değerleme, kariyer yönetimi, ödül ve öneri sistemi vs. başlıkları eklendi.

* ben pdr mezunuyum ve işin daha çok yeni kısmında yer alıyorum. hatta rehberlik uygulamalarını da kullanıyorum. her an analiz peşinde olmak gerekiyor. memnuniyet analizi, çalışan tahlilleri yapabiliyorsan ve ona göre bir aksiyon alabiliyorsan işinin hakkını veriyorsun demektir.

* yönetim ve çalışan arasında köprü konumundadır. ama en şamar oğlanı departman olma ödülünün de sahibi oluyor bu sebeple. yönetimin yaptırımlarını ve çalışanın ihtiyaçlarını dengeleme görevi var. ona dur, buna sus diyerek ılımlı bir politika izlemekte fayda var. ama ben çizginin daha çok çalışan tarafında durmaya çalışıyorum. netice yönetimin elinin zaten güçlü olduğunu biliyoruz, adaletsiz sistemi biraz adil hale getirebilmek için yapılabilecek müdahaleler mübahtır canım meslektaşlarım.

* güleryüz. evet evet en önemli konu bu aslında. insanın insana eziyet etmesi kadar anlamsız bulduğum başka bir konu yoktur. bırakın insanlar sizden enerji alsın. ben çok severim mesela bana gelip dert anlatan insanı. herkesin bir çabası var, emek harcanıyor. bazen cahillikten oluyor her şey. anlatmak istiyor ama kelimeleri yetmiyor yada cebinde doğru kelimeleri olmadığı için sayıp geçiyor. lafın sonunda onun derdini anlayabilmek gerek. anlamak ve anladığını hissettirmek gerek. karşılığını aldığınızda edineceğiniz tatmin duygusu bir başka.

koşullar en olursa olsun, idealist olun. kimsenin sizi düşürmesine, küçümsemesine izin vermeyin. işini doğru yapan her zaman kazanır. insan biriktirmeye bakın siz. böyle böyle "insan kaynakları" oluyor işte :)
devamını gör...
linkedin'de dm den gelen hr görüşme mesajlarını kibarca geri çevirmekte oldukça keyiflidir.
devamını gör...
dünyanın en kalifiyesiz elemanlarının dünyanın en yüksek egosu ile çalıştığı departman. hiçbir şirket, oluşum bünyesinde sevilmezler. gün içerisinde hiçbir **ke derman olmadıkları halde sorsanız tüm işi bunlar yapmaktadır.
devamını gör...
açılan bir pozisyon için ortalama 2k başvuru içinden kendileri için en uygun olanını seçmek için tüm cv'lere 30 saniye göz gezdiren kurum. bu yüzden etkili bir cv yazmak çok önemli.

ayrıca istedikleri niteliklerde olan kişileri görüşmeye çağırmak için değişik bi'ton uygulama kullanıyorlar.
devamını gör...
bu birimde çalışan arkadaşlar varsa bir şeyler sormam gerekli, ulaşabilirlerse sevinirim.
devamını gör...
"kaynaklar tükenince ne yapıyorlar" diye merak ettirir.
devamını gör...
bu departmanda çalışan insanlar, bizzat kendileri gerekli koşulları karşılamadığı halde dolu cv'nizi 2 kere tıklayıp olumsuz değerlendirebilirler. ben bu kadar yetersiz olup da kendilerinden en az 2 gömlek yüksek insanları küçük gördükleri başka bir yer bilmiyorum.
devamını gör...
şu ülkenin açık ara en samimiyetsiz topluluğu bu işi yapan arkadaşlardır.
devamını gör...
"kaymakları" diyelim biz ona.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insan kaynakları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim