iyi insanlar, toplum tarafından "enayilik" makamına terfi ettirilir. bir süre sonra her işi yapmak üzerine vazifeymiş gibi görülür. iyi insanların ardından içten içe keriz diye gülünür. çoğu iyi insan hayır diyemez. (bkz: hayır diyememek) bana ne diyemez. (bkz: bana ne diyememek)
devamını gör...
kişinin kendini iyi bir insan zannetmesi. (bkz: içimizdeki şeytan)
devamını gör...
enayi yerine koyuyorlar ilk başta lakin sonrasında hep pişman oluyorlar.. ama asıl marifet güzel insan olabilmekte.. ruhu fiyakalı insan olabilmek..
devamını gör...
iyi niyetinin suistimal edilmesi. tüm iyi insanların kaderidir bu.
devamını gör...
bas agrisi.
devamını gör...
toplumda ezik ve saf olarak görülürsünüz.
devamını gör...
iyi zannetmesi mi? göreceli mi yani? kime göre iyi gibi bir şey mi? kimsenin olmadığı bir dünyada iyiden ve ahlaktan bahsedemeyiz gibi bir zannetmek mi?

sokak çocuğunun karnını doyurmak iyiliktir kardeşim, rujun çok yakışmış demek iyiliktir, gülümseyerek yürümek iyiliktir, garsona iyi davranmak, bahşiş vermek iyiliktir, boşları üst üste koyup masayı kabaca silmek iyiliktir.

tepeye çıkma mevzusu olabilir o da senin öngörüsüzlüğün oluversin.

karşılık bekliyorsan zaten ona iyilik denmiyor ki.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"iyi bir insan olmanın yan etkileri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim