tanım: çador, çadar ya da çadur iran'da kadınlar tarafından giyilen bir çarşaftır. kullanımı antik zamanlara, ahameniş imparatorluğu'na dayanır.

yorum: ben bunun mantığını anlayamıyorum. yargılamak yahut kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. fakat kuran'ın neresinde bu şekilde örtünmek yazıyor? bir de neden siyah? islamiyet nur demek değil mi? aydınlık, güzellik, cennet demek değil mi? neden beyaz değil de kara? dinimiz ne yazık ki bu ve bunun gibi bidatlarla doldurulmuş durumda. islamiyetin aslında olmayan bir sürü yük var. o yükler gençlerin ateizme, deizme yönelmesinde en büyük unsurlar. bunlardan kurtulmadıkça islamiyet gram ilerlemez.

edit:işte tam da aşağıdaki kafadaki insanlar yüzünden islamiyet bomboş işlerle uğraşıyor:) kuranı falan bırakıp peygamberden 200 sene sonra yazılmış hadis kitaplarına daha çok önem veriyorlar. yok sakal şöyle olmalı, tesettür böyle olmalı, sağ ayakla şöyle girmeli, yüz üstü yatılmamalı.. aferin böyle devam edin siz. 100 sene sonra birkaç milyon kalırsınız.
devamını gör...
tesettürün zirvesidir çarşaf.kur'an da sana örtün denmiş,ayrıntılı şeklini rasulun olduğu dönemden öğreniyoruz.rasulun hanımları, kızları;sahabe hanımları nasıl giyinmiş,en güzel nasıl örtünür onlardan öğreniyoruz.

islamiyet'in olduğu dönemi iyice araştırınız sayın yazar.
devamını gör...
ruhunun örtüsü olmayanın, vücudunun örtüsü olmuş neye yarar.
devamını gör...
saygı duyulması abes giyim. gerçekten islam kara çarşaf mı diyor? bilenler aydınlatsın.
devamını gör...
islamda kara çarşaf yok. yahudiler'in benimsediği bir durum.
devamını gör...
#1710122

örtünme ile ilgili iki emir mevcuttur.

biri hicab emridir, diğeri tesettür emridir. tesettür müslüman kadınları, hicab peygamberimizin(saa) eşlerini kapsayan örtünme emridir.

tesettürde; 3 şart söz konusu iken, hicabta 4 şart söz konusudur.

tesettürün şartları; örtünmek* ziynetini* saklamak, ve bakışlarını gizlemektir.

hicab ın şartları ise; tesettür şartlarına ek olarak, kendini perdelemektir. yani toplumda kara çarşaf dediğimiz şey; perdelenmektir* aslında. müslüman kadınlara farz kılınmamıştır. peygamberimizin(saa) eşlerine farz kılınmıştır sadece. müslüman kadınlara sünnettir.
devamını gör...
#1710187
hay gözünü seveyim konuş be
devamını gör...
#1710187

ekleme yaparsak;
"mü'min/inanan kadınlara söyle.. " ibaresi de geçer.

t: her ne kadar kaba bir tabir olsa da tesettürün zirvesidir.
devamını gör...
nasıl bir insanın hangi kısalıkta etek giymesine hangi derinlikte bir dekolte giymesine özgür istediğini yapar diyor iseniz ,bir insanin hangi renkte çarşaf giymesine örtünüp örtünmemesine de saygı duyulmalıdır. saygı çağımızın sorunudur.
devamını gör...
çünkü siyah yok eder, saklar, karartır. kamuflajtır bir nevi. hele kara çarşaf göze hiç hoş gelmez, soğutur. bu yüzden atalarımız bunu tercih etmişler. çarşaf-ı şerif denilir. çeşitli örtünme yollarının en güzellerindendir.
devamını gör...
harika bir şey ya.
sanirim en kısa zamanda yatağım icin bitane alcam.
devamını gör...
#1710628
gece siyahi bir kadınla beraber sıkıntı olabilir.
devamını gör...
işinize gelince saygı , özgürlük cart curt diye tatava yaparsınız ama sonra böyle densiz söylemlere girersiniz. allah size akıl fikir versin.
devamını gör...
taaa antik dönemlerden miras, peçe ile birlikte ilkel semitik bir orta doğu kıyafeti olup semavi dinlerdeki kökeni yahudiliktir. ayrıca kara çarşaf, suçları örtmede son derece iyi bir kamuflaj kıyafetidir. mesela o çarşafın içindeki erkek ve çarşafın içindekinin elinde kesici-delici silah da olabilir. rahmetli kemal sunal, bir filminde bu olayı çok güzel işliyordu. açık-normal giyinen kadının ise her şeyi belli olduğu için olduğu gibidir. çöl sıçanlarının yalanlarına inanmayın. bu konu hakkında muazzez ilmiye çığın kitaplarını okuyun.
devamını gör...
kökü eski yunan medeniyetidir.

pers mi yunandan aldı, yunan mı persten aldı tam olarak bilinmiyor ama yunan medeniyetinin daha eski olduğunu düşünürsek persin yunandan aldığı gerçeği daha mantıklı. eski medeniyetlerin tamamında kadınlar kapalı idi.

başörtüsünü sümerlerde fahişeler takardı olayı falan hikaye. tüm eski medeniyetlerin kadınlarının hepsi kapalı idi kabül et ya da etme fark etmez . çok eskiye gitmeye gerek yok şurdan 1900'lü yılların ortalarına git eski rum kadınlarının simsiyah giyinip kapandıklarını görürsünüz.
devamını gör...
kara çarşafın bir topluluğa kabul icin bir ritüele nasil dönüştüğünü,islam toplumlarinda kendisine nasil yer bulduğunu bilen, daha da önemlisi anlatabilen varsa samimi olarak dinlerim.mesaj alimi açık!
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
ekşi ve burada da hazımsız kitlenin bok attığı giyim biçimi. bok atmaya gelince herkesin içinden bir araştırmacı gazeteci fırlayıveriyor. bilimsel bir dil kullanmaya çalışayım da dikkate değer bulsunlar filan. eskiden şunlar giyerdi filan. insan olmayı denesen en azından beynin ilkel kalmayacak ama neyse.
devamını gör...
"erkekler bana sulanmasın, beni hayal etmesin, vücudumu sadece kocam görsün" düşüncesinin giyim tarzındandır.

yani nur 31, bir bayanın nasıl giyeceğini bildirir.

layikçiler der ki " biz uçak uçuruyoruz, çağdaşız, çalışıyoruz, onun için yarıcılbah gezebiliriz"

adamlar açıktan " iki özgür insan kendi iradesi ile istediği gibi çiftleşebilir" zihniyetindeler. e bunun anlamı " anam da babamdan önce birileri ile çiftleşmiş olsun, avradım da benden önce birilerinin yatağından geçmiş olsun, kızım da" eyle değil mi?

beyle düşünen kişiye tesettür giyim batar. evet.
devamını gör...
güvenlik açısından çok ciddi sorunlara yol açabilecek giyim tarzı. önceden çok yargılardım hala da kafamda tam oturmuş değil çünkü bizim kültürümüze çok uzak bu kadar kapanmak. huzur sokağı kitabının yazarı sevgili (!) şule yüksel şenler köy köy dolaşarak kadınları "şulebaş" diye adlandırılan ve günümüzde çok yaygın olan kapanma şeklinin en doğru kapanma olduğunu ve bunu yapmazlarsa cehenneme gideceklerini söyleyerek korkutmadan hemen önce "tavşan kulağı" türkiye'deki yaygın örtünme şekliydi. bu durumlara gelmemiz biraz üzüyor beni.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kara çarşaf" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim