bir öğretmenimde gözlemlediğim ve kendisinin dile getirdiği durumdur. savunduğum üzere, herkesin tanrısı farklı ve özeldir. öğretmenim de o kadar çok okur ki, karısı şikayet ederdi, annesi kızına ''neyi değiştirmek isterdin?'' diye sorduğunda kızı ''babam artık kitap okumasın'' derdi. tanrısının kitaplar olduğunu ve her tanrıya ibadet edilmesi gerektiği gibi bu tanrıya da ibadet etmesinin zorunlu olduğunu, bu ibadetin de kitap okumak olduğunu söylerdi. namaz kılındığında kişinin ferahlaması, rahatlaması fakat ibadetini yerine getirmediğinde içine bir ağırlık düşmesi gibi.
devamını gör...
ben ateistmisim o zaman desene.
devamını gör...
okumak yeterliyse ve anlama kısmı gerekmiyorsa müslümanların çoğu bu dinle ortak noktalardadır ama eğer anlamak gerekiyorsa müslümanların[bilhassa bizim ülkedeki] %95'ini eliyoruz.
devamını gör...
bibliyofilperest bir önerme.
yabancı dilde kitaplar da haliyle inkar edilen tanrı’lar oluyor.
sonra diyorlar ki vay efendim tanrı fikri nereden çıktı? demek ki insan doğası yeryüzünü tanrılar mezbelesine çevirmede epey mahir.
devamını gör...
kişilerin de kitapların da bir tanrı ya da tanrısallığa gereksinimleri yoktur. tanrısallaştırıldıkları oranda gerçekliklerinden uzaklaşırlar çünkü. oysa onlar somut bir dünya ve hayatın somut parçalarıdır. gerçekliklerine uygun algılanmazlarsa kendilerini inkar etme çelişkisi yaşarlar.
devamını gör...
sokayım öyle tanrıya.
devamını gör...
ibrahimi dinlerin islam dışında vahiy kitabı olmaması...haa buna nedersin?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kişinin tanrısının kitaplar olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim