büyük bir amme hizmeti olarak açtığım başlık. öncelikle kullanılan kahvenin markası önemlidir. tercihen çekilmiş kahve kullanıyorum ben. soğuk su ile yapılan kahve daha köpüklü olduğu için kış mevsiminde bile dolaba su koyarım. toz şeker yerine küp şeker kullanmak da işe yarıyor. tercihen 3 çay kaşığı kahve, şeker ve suyu cezvede karıştırıp ocağa koyduktan sonra en kısık ateşte kaynamaya meyil edinceye kadar dokunmuyorum, hafif baloncuklar oluşunca köpükleri alıp bir tık daha ocağa koyuyorum. deneyeceklere afiyet olsun.
devamını gör...
kadınlar daha bir güzel yapıyor nedense. ellerinden mi, içlerinden mi gelen bir şeyler var gibi.
devamını gör...
kahveyi ocakta karıştırmayın, olduğu gibi bırakın. ve ölçü ile bol kahve koyun. gerektiğinden fazla değil ama az koyunca kesinlikle köpüksüz oluyor. bir de nedense şekerli kahve daha köpüklü oluyor.
devamını gör...
kahve makinesi ile yapınca hep köpüklü oluyor. makine imkan dahilinde değilse bakır cezve kullanmak ve kısık ateşte yapmak gibi püf noktaları var bu işin. bir de kahveyi suya karıştırdıktan sonra kaşık değdirmemek gerek çünkü kaşık köpüğü kaçırır. unutmamak lazım ki; acele ile yapılan kahve acı kahvedir. "bir acı kahveni içmeye geldim" sözü bu yüzden acelesi olan insanlar tarafından kullanılır.

belirtmeden edemeyeceğim bir şey var dostlar. kahve dediğin sade içilir. şekerli kahve mi olur yav.
devamını gör...
toplanın. kahve başında beklemeden köpük almadan köpüklü kahve yapıyoruz.
öncelikle suyumuzu koyalım ( daha lezzetli ve daha köpüklü olsum isterseniz soda koyabilirsiniz). eğer şekerli içiyorsanız şekerinizi ekleyin. üstüne her fincan için 2 çay kaşığı kahve ekleyin. ve karıştırmayın. yanlış okumadınız karıştırmayın. kısık ateşe koyun. kahvenin en azından yarısı çöktükten sonra. 20 tur karıştırın. kaynayana kadar bekleyin. kaynadıktan sonra kahvenim başını önce her fincana pay edin azar azar . daha sonra üstlerini tamamlayın. 4 kişiye kadar işe yarar yöntemidir. afiyet olsun. *
devamını gör...
işin sırrı ideal ölçüde kahve koymak ve karıştırmamaktır. az atılan kahve size bulaşık suyu gibi kahveler verir. * karbonat atan var, ben denemedim ama içtim. güzel köpürtüyor.
devamını gör...
kahve makinaları çıktı köpürtme tüyoları bitti bende.
devamını gör...
1- cezveye suyu değil kahveyi önce koymak. (kullanılacaksa şekeri de)
2-çok karıştırmamak (ocağa koymadan önce azıcık karıştırıp öyle ocağa koyun ve sonra hiç dokunmayın.)
3-tahta kaşık kullanmak (plastik de olur ama metal asla)
4-soğuk ve hazır su kullanmak

not: maddeler arasında önem sırası yoktur hepsi önemli.

böylelikle kahve makinalarından bile daha köpüklü kahveniz olur.
devamını gör...
başkası için yapılıyorsa tükürülebilir.
devamını gör...
10.
şeker,su ve kahveyi soğuktan karıştırıp kısık ateşe koyacaksınız.karıştırmadan bekleyip tam taşmaya meyilliyken ateşi kapatacaksınız.cezvenin üzerindeki köpüğü fincalara eşit miktarda dağıtıp sonra kahveyi koyacaksınız.
devamını gör...
11.
kahve kaynarken çıkan köpükleri bardağa koyup biraz birikince pişen kahveyi koy gitsin
devamını gör...
su yerine sade soda kullanılarak yapılabilir
devamını gör...
ben tükürüyorum. gayet hoşuna gidiyor insanların.
devamını gör...
üstteki yazar gerekli tanımı yapmıştır.
devamını gör...
cezvedeki suya bir tutam karbonat atmak. (ama tadı acılaşabiliyor.)
devamını gör...
içine tükürmektir.
evet basit ama etkili bir tavsiye.
devamını gör...
1- bakır cezve. ne kadar geniş olursa o kadar iyi.
2-kısık ateş. kesinlikle sabırla pişirilecek.
devamını gör...
karıştırmamak. kesin bilgi.
devamını gör...
kahve makinesi kullanarak kurtulduğum olay. sanmayın ki bakır cezvede yapamıyorum. toprak cezveyle közde bile yapıyorum sen ne diyorsun.
devamını gör...
kahve yapmak, kolay gibi görünse de öyle değildir. herkes bol köpüklü, içimi güzel kahve pişiremez. öncelikle cezveye (bakır cezve olabilir) soğuk su ve taze kavrulmuş kaliteli çekirdekten çekilmiş kahve konulup karıştırılır. içime göre şeker de ilave edilebilir. daha sonra kısık ateşte karıştırmadan sabırla pişirmek asıl sırrıdır.
kaynamaya yakın oluşan köpükler kaşık ile alınır fincana konulur. kaynayınca alınır, fincanlara paylaştırılır. kahve sevenlere afiyet olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"köpüklü türk kahvesi yapma tüyoları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim