şimdi kıskanılmak herkesin hoşuna gider bunu saklamanın alemi yok ama bunun dozunu ayarlayan sevgili olduğu zaman alınan keyif kat kat artmakta.
az önce gördüğüm ne giymesi gerektiğine karışılmasını seven kız başlığı ile beynimde transfüzyonlar oluştu ve ışıktan daha hızlı düşünceler geldi.
şahsen bir insanın sevgilisinin ne giyeceğine karışmasını ben normal buluyorum; bir kere o kişi senin sevgilin! seni en güzel halinle görmek isteyen biri oluyor.
yani kıskanmak adına kısa giydirmemesi falan kabalık gibi dursa bile zaten sevgili olmadan önce bu kişinin davranış biçimini, hayata bakışını az çok biliyorsunuzdur bunda itiraz edecek ne var? izin verin azıcık kıskansın sizi.
devamını gör...
kıskanmak normaldir. başa gelen bir durumdur herkes sevdiğini kıskanır. ama bunun tadını kaçıracak şekilde yapmak saçmalıktan öte bir durumdur. şefkatten kıskanmakla hınçtan kıskanmak arasında büyük farklar vardır. paranoyak bir şekilde kıskançlık varsa o artık insanın kendine güvenmemesine girer.
devamını gör...
içinde hiç bulunmadığım, ''ulan harbiden beni sevmiyorsun'' şeklinde yaklaşılınca kıskanmış taklidi yaptığım sonrasında samimiyetsiz geldim bir sözde ''sevgi'' kurumu.

basit eylemdir, nacizane.
güvenmek daha zordur ben onu yaptım, fark etmedi.
devamını gör...
gereksiz strese yol açan hissetmediğim şey. bende mi bir sorun var acaba diye düşündürür çünkü ben kıskanmam dediğimde kimse anlamıyor. seven kıskanır kıskanmıyorsan sevmiyormuşsun demekki tarzı tepkiler alıyorum.
yok olmuyor arkadaş tabiri caizse köpek gibi seviyorum ama kıskanmıyorum. napalım?
devamını gör...
kıskanan kişinin farkında olmadan sebep olduğu kısıtlamaları beraberinde getiren, ayrılık güzergahına kestirme yol açılmasına ve kaçan tarafın hız limitlerine riayet etmemesine sebep olandır.
devamını gör...
dozunda olduğu takdirde normaldir.
devamını gör...
kıskanmak insanın doğasında vardır. insan olan eşini kıskanmalıdır. kıskanmamaktır anormal olan. ancak kıskanmak ile bozuk psikolojiyi ayırt etmek gerekir.
örneğin bir erkek eşinin/sevgilisinin memeler fora, 1 karış etekle yada şeyine kadar yırtmacıyla işe gitmesini istemeyebilir. akşamın bir vakti meriç’ten naber ya diye gelen mesaja, aramaya sinirlenebilir, “hayatım bu akşam meriçle kahve içeceğiz” dediğinde “meriç ile baş başa ne kahvesi mikerim merici” diyebilir. bunlar normaldir olağandır. benzer şeyleri hanımefendi de yapabilir. erkeğinin merve ile baş başa kahve içmesine kızar, erkeğinin merve’ye akşamın bir vaktinde mesaj atmasından rahatsız olabilir ve bunu dile getirebilir. buraya kadar normal.
peki anormal olan ne? bu kulaklar öyle şeyler duydu bu gözler öyle şeyler gördü ki “lan ben kıskanç değilmişim’ dedirtti.
eşini yalnız başına markete bile göndermeyenler, akşam eve geldiğinde hemen duşu kontrol edenler, restoranda “garson sana neden öyle bakıyor sen bir sinyal mi verdin” diye kavga çıkaranlar ve bunu da insan eşini, sevdiğini kıskanır diye normalmiş gibi sunmaya çalışanlar. sendeki kıskanmak değil moruk. sendeki özgüven eksikliği ve bozuk psikoloji. acil tedavi olman gerek.
devamını gör...
herşey de olduğu gibi bunda da dozunu kaçırıp, karşı tarafa psikolojik baskı yapmaya kadar giden kompleks hareketler topluluğu
devamını gör...
kişi sevgilisini normal sınırların üstünde kıskanıyorsa eğer kendisini sevgilisine göre yetersiz görüyor demektir. yetersiz gördüğü için de her an sevgilisinin karşısına ondan daha iyi biri çıkacak ve sevgilisini kaybedecek diyedir aslında korkusu.
devamını gör...
ne demiş hz. ali " kıskanmayan erkekten hayır gelmez." yerine göre kıskançlık iyidir ama kısıtlamamak şartıyla.
devamını gör...
yorucu, sıkıcı, bunaltıcı.
devamını gör...
öz güveni olmayan ; eziklerin yaptığı triptir.
kendine güvenen kişi yanındakini kıskançlıklarıyla sıkmaz.

isteyen gider arkadaş. keyfi bilir. niye kıskanayımki.
devamını gör...
eskiden kıskançtım ama şu an pek umurumda değil açıkçası, dozunda olursa normal olabilir ama fazlası zarar. birbirinize zarar vereceğinize ortadaki güvensizliği ortadan kaldırın, güvenmiyorsanız da ayrılın.

eski sevgilim sırf beni kıskandırmak için okulundaki kız hakkında durduk yere bir şeyler söylüyordu muzipçe, herhalde ben mi daha güzelim o mu gibi şeyler soracağım sandı ama seni kıskanmamı çok istiyorsun değil mi diye sorunca sustu bir daha da konusunu açmadı.* biri karşımda gigi hadid'den bahsetse kıskanmam ya, bok var gibi zayn kekosundan çocuk yaptı oturdu. nikki reed'i kıskanabilirim evrenin en yakışıklı adamlarından biriyle evli çünkü. kıskançlık kıstaslarım biraz farklı.
devamını gör...
sevginin can çekişerek ölmesine sebep olabilir.
devamını gör...
''sen domuz musun, neden hiç kıskanmıyorsun?''

kıskançlıkla ilgili duyduğum en uç söylem buydu sanırım. kıskanmamı gerektirecek bir şey olmaz hayatımda genelde. aldatıldığımı düşünürsem ayrılırım, aldatırsan o senin sorunun beni küçülten bir durum yok ortada.

kılık kıyafet, insanlarla iletişim, tavır tarz bunlar rahatsız ediyorsa zaten en başında bir ilişkide olamam o kişiyle. beni tanıdıkça neyin rahatsız edip etmeyeceğini anlayamıyorsa yol veririm. ben sevmem öyle ''şunu yapma, bunu giyme, oraya gitme, şununla görüşme'' demeyi. biz uygun değiliz birbirimize der ve işime bakarım.
devamını gör...
öyle asortik ve eller kollar havalara kalka kalka iğrenç dizilerindeki leş çiftler gibi kavga etme eksikliği yaşayan popülist bok kafalı amip canlı klasiğidir. kıskanacağın insan güvenmeyeceğin insandır . yukarıdaki bir arkın dediği gibi zaten güvenmesem neden bir ortaklık düşüneyim ki? korumacı olmak ile kıskançlık arasında kalın bir çizgi vardır bunu anlamayan çiftin ikisi de çöptür.
devamını gör...
saçmalıktır.

hayret bişi ya, evlendim diye kıskanıyor beni.
senlik bişi yok ki? hâlâ sevgiliyiz????
oyna devam!*
devamını gör...
bunun en güzel orneklerine divan siirinde rastlıyoruz. divan siirinde aşk sevgili rakip ve aşık arasında geçer. aşık o kadar kıskanır ki onu sevgilinin ona olan bir bakışını bile kaldıramaz. örnegin :
canum dimiş rakip o nigara meded meded
canun teninden anun ilahi ayur ayur
şeklindr canım demesini bile istemez. şarkılarımızda da hastalık derecesinde kıskançlık iceren kısımlar vardır. örnegin :
saçın yüzüne değse tenini kıskanırım birine söz söylesen dilini kıskanırım diye gider en son bsana benim gözümle bakan gözler kör olsun diyerek zirvede bırakır. diyecegim o ki kıskanclık duygusu siirde sarkıda güzel ama gercek hayatta tadında kalmalıdır. istemsizce sevdigimizin ilgisini hep kendimizde isteriz. ama kıskanclik sebebiyle ona hayati zindam edemeyiz. etmemeliyiz. cunku her seyden öteye gecen bir sevgimiz olmalidir.
devamını gör...
kıskanmak elbet doğaldır, fakat işin içine güvensizliği katıp toksik birine dönüşmek bambaşka bir şeydir. üzerine buna maruz kalmak hiç mi hiç istemezdim ben şahsen. yani tatlı tatlı kıskanmak vardır, ya da gidersin eski sevgilisinden bokundan püsüründen kıskanırsın kırk yılın başı ayyy hadi bu da böyle bir event olsun diyip. eyvallah. ama hayatı zehir eden tipler var birbirine. kıyafetlere karışmak falan demişsiniz bir de. tansiyonum fırladı resmen. seksili olmayan bir şekilde birbirine tasma takan çiftleri hiç sevmiyorum. "seven adam kıskanır" has""" tir ordan.
devamını gör...
orta seviyede oldu mu güzel, ama aşırı şekilde olduğunda da belli bir süre sonra bayar insanı. güven varsa bir ilişkide kıskanma gereksinimi duymazsınız zaten.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sevgililikte kıskanmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim