aslında babasıyla cuma namazına giden insanlar anonim olmanın verdiği rahatlıkla ahkam kesiyorlar.
normal bir düşmanlıktır.
devamını gör...
evet içki içmek özgürlültür
devamını gör...
kimsenin islam düşmanlığı yaptığı yoktur.
din'ler , tanrı ile birey arasında yaşanması gereken olgular iken,
sürekli kendilerini öne atarak, hayatların her evresine müdahil olmak gibi bir misyon edindiklerinden,
takvimlerin 21. yy.'ı gösterdiği bir dönemde, herkesin buna sorgusuz sualsiz biat etmesini beklemek gibi bir hata yapılmaktadır,
tepki bunadır.
'benim gözüme sürekli din'i sokma, sen ne yaparsan yap' durumudur.
devamını gör...
düşmanca bir tavrın karşısında olurum. ama düzgün bir şekilde islamın mantıksız, tutarsız bulduğum yanlarını ortaya koyduğumda bu düşmanlık olarak algılanmamalı. yeri geldiğinde din de tarşılabilir olmalıdır. eğer bu tartışmayı yapmayacaksam neden 'oku'yayım ki. kaldı ki burayı bu tartışmanın yapılabileceği bir mecra olarak da görüyorum şahsen. ha ama uslüp önemli her şey de olduğu gibi. bu tartışmanın da inanlar şöyle aptal veya inanmayanlar böyle salak düzeyinde oluşu üzücüdür.
edit: evet, içki içmek özgürlüktür. içip içmemek sana bağlıdır kimseyi içmemeye zorlayamaz veya içeni ayıplayamazsın. bir ateist olarak namaz kılanı ayıplamadığım gibi. tercihidir. öte yandan içki içmek gibi basit bir eylemi üstünlük olarak sayanı da kendi toyluğuna vermek gerekir.
devamını gör...
sevmiyorsanız sevmeyin abi düşmanlığa gerek var mı ?
devamını gör...
15-20 yaş aralığındakilerin ateizm adı altında hakaretler yağdırarak cool olacağını zannetmesi sonucu çıkan eylemdir. veya sözlüklerdeki yazarların islama ters düşen yaşayışlarından dolayı bir şekilde vicdanını rahatlatmak için kullandığı eylem. hiçbir dini,ırkı,ideolojiyi,fikri sana ters düşüyor diye hakaret edemez ve yargılayamazsın.
devamını gör...
sözlükleri iyi takip etmeyenlerin söyleyeceği bir söz. sözlüklerde islam yandaşları ve islam düşmanları ne yazık ki bolca bulunmaktadır.
devamını gör...
en sondaki yazının en başta yazması gerekiyordu ama neyse.
elinize sağlık.
tabi bu tip başlıklar beni de rahatsız ediyor. her seferinde bu kişilere prim vermemek için görmezden gelmeye çalışıyorum ama bazen kendimi tutamadığım anlar da oluyor.
hiçbir zaman müslüman olduğumu belirtmekten korkmadım. benim hakkımda ne düşünürler veya bana bundan sonra nasıl davranırlar diye düşünmedim. islam benim en değerlim. şu anda hayatımı sürdürme sebebim. bu kişiler hayatlarını saçmalıklar üzerine kurmuş olmalarına rağmen ne hikmetse islamdaki "saçmalıklar" gözlerine batıyor.
islamla ilgili şaka yapıyorlar. buna kara mizah diyorlar. ama kendi değerleri ile ilgili kara mizah yapıldığında karşısındakini troll olarak nitelendiriyorlar.
ne kadar da garip değil mi?
devamını gör...
müslüman olmayan her türk'ü islam düşmanı sananlara özgü hezeyan. tarafsız olamıyor muyuz?
devamını gör...
neler oluyor burada?
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
habbab bin eret ateşle dağlanarak işkence görmüş ama islamdan dönmemişti. peygamberimizin yanına gitti ve ya resulullah biz ne zaman müşriklerin baskısından kurtulacağız dedi. peygamberimiz dediki "sizden önceki iman edenler yarı bedenine kadar toprağa gömülüyor ve başları testere ile kesiliyordu, demir taraklarla etleri kemiklerinden sıyrılıyor ama dinden dönmüyorlardı. siz acele ediyorsunuz" dedi. kurandaki peygamberlerin hayatını, siyer kitaplarını okuyun ve sahabelerin ne zorluklara katlandığını görün. her zaman birileri islama düşman olacak, zaten normal olan budur.
devamını gör...
örnek verdiği entrileri düşmanlığa yoran adam, eline güç ve imkan geçse sana, bize, malımıza, canımıza, karımıza ve kızımıza ne yapar var sen düşün sevgili sözlükçü.

daha geçenlerde bir tanesi fransa'da öğretmenin kafasını kesti yav kafasını.

lafa geldi mi islam şöyle güneştir böyle aydınlıktır. he canım aynen öyle.
devamını gör...
müslümanlar: dinimize saygı duymuyorlar, dinimiz çok güzel.

müslümanların dini:

“sana haram ayını, o ayda yapılan savaşı soruyorlar. de ki: “o ayda savaş büyük suçtur. ama allah’ın yolundan engellemek, o yolu ve mescid-i haram’ın kutsallığını görmezlikten gelmek ve halkını oradan (mekke’den) çıkarmak, allah katında daha büyük suçtur. o fitne (savaş ateşi) adam öldürmekten beterdir. güçleri yetse, dininizden çevirinceye kadar sizinle savaşırlar. sizden, kim, dininden döner ve kâfir olarak ölürse,yaptıkları şeyler dünyada da ahirette de boşa gider. onlar cehennem ahalisidir, orada ölümsüz olarak kalacaklardır.” (bakara 2/217)

"kendilerine yasak edilen şeyler karşısında küstahça diretince onlara, "aşağılık maymunlar olun!" dedik. " araf, 166

"içinizden cumartesi günü hakkındaki hükmü çiğneyenleri elbette bilirsiniz. bu yüzden onlara, "aşağılık maymunlar olun!" demiştik. biz bunu, hem çağdaşlarına hem de sonradan gelenlere ibret veren bir ceza, müttakiler için de bir öğüt kıldık." bakara 65-66

"haram aylar çıkınca, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, esir alın, kuşatın ve onları her geçit yerinde gözetleyin. şayet tövbe ederler, namazlarını kılarlar ve zekâtlarını verirlerse artık onları serbest bırakın. allah yarlığayıcıdır, bağışlayıcıdır. " tevbe süresi 5. ayet

"ey inananlar! yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin. onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. şüphesiz allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez." maide süresi 51. ayet.

valla buradan bakınca harika bir din gibi duruyor. neden 21. yüzyılda, insan haklarının bu kadar ilerlediği bir çağda, böylesine güzide bir şeye insanlar karşı çıkıyor, hiç anlamıyorum. işte bunlar hep islamofobi. yazıklar olsun islam'a karşı olanlara. püü size.
devamını gör...
hangi islama düşmanlık? diye soru yönelttiğim başlık.
binlerce islam çeşidi var çünkü.
hepsine de soracak olursan gerçek islam onların ki öbürleri islam değil.
haa bana soracak olursan hepsi islam ve hepsini sevmiyorum.
bu düşmanlık değil.
ben acılı cipste sevmiyorum.
ama barbekü soslu cipsleri seviyorum.
gerçek cips barbekü soslu cipstir.
devamını gör...
dinciler dinlerine "bence saçma" denmesine bile sinirlenip buna islam düşmanı dediği için ciddiye almadığım başlık.
devamını gör...
olmayan düşmanlıktır.

ben, hiçbir sosyal medya platformunda, kimsenin müslümanlar ölsün vb. söylemlerde bulunduğunu görmedim, ekşi sözlük ve reddit gibi oluşumlar da dahil. onun dışında insanlar dini olguları eleştirebilir, bu gayet de doğaldır. ama buna da islam düşmanlığı denemez.
devamını gör...
mağdurlar yine her zaman olduğu gibi ağlayacak bir halt buluyorlar başlığı.
ağlayın! siz ağlaya ağlaya bu hale getirdiniz ülkeyi daha çok ağlayın, başka bir işe yaramıyorsunuz ağlaklar.
devamını gör...
aslında islam'ın çoğu konuda insanlara düşmanlığı var desem linç yer miyim?
devamını gör...
ulan fırsat bulsanız hepimizin kafasını uçurur veya diri diri yakarsınız. siz insanlık düşmanı zavallı aptallarsınız.
devamını gör...
yine mi mağdur oldunuj bakim şiiij...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sözlüklerdeki islam düşmanlığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim