zaman tüneli

ayetlerde şu şekilde geçer:

kutsal kuran 22:73. ey insanlar! bir misal verildi, onu dinleyin: allah'tan başka taptıklarınız, bunun için toplansalar dahi, bir sinek bile yaratamazlar. karasinek onlardan bir şey kapsa, onu ondan geri alamazlar. takip edenler ve takip edilenler zayıftır.

www.miracles-of-quran.com/t...
devamını gör...

bu adam neden hala serbest geziyor ki?
devamını gör...

ben zeki insanı severim, benden zekisini sevmem.
devamını gör...

bunları george lucas mi bulmuş. onunkilere çok benziyor. muhtemelen bu kurgu bir altyapı niteliğinde, nelere hazırlık yaptıklarını yakında görürüz.
devamını gör...

lan gardeşim yanlış yazmışım ya tövbe tövbe.

ismini daha önce duyduğum birisi. bi ara sanki gözünü de gördüm gibi ama tam emin olamadım.
devamını gör...

sevmemesi demeyelim de yakınlarının çocuğu olup hazırda sevebilecekleri bir çocuğun olmasını istemesi
devamını gör...

evet topluma göre üremek zorundayız. sevmesin ya toplum beni. bir çocuğum var ikinci ne zaman diyor. ben sana soruyor muyum imamın kayığına ne zaman binicen diye.
devamını gör...

gece anlamına gelen kelime. *
devamını gör...

dünyadan daha gelişmiş bir uygarlık kurmuş olduğunuz varsayımı altında bizi nasıl görüyorsunuz.

yani dünyanın içinden geçen insanlık mars'a geldi. belki ileride koloni olarak hayatımızı orada sürdürmeye geliriz korkusu taşıyor musunuz.

gezegene yerleşmek istersek mars - dünya savaşları başlar mı.
devamını gör...

yönetmenliğini ümit ünal'ın yaptığı, 2002 yılında gösterilen bir film 9. oyuncu kadrosunda ali poyrazoğlu, fikret kuşkan, ozan güven, cezmi baskın, serra yılmaz gibi isimler var.

film kimliği belirlenemeyen genç bir kadının öldürülmesi üzerine, 4 şüphelinin sorgulanması ile başlıyor ve sorgu odasında anlatılanlar üzerinden ilerliyor. kirpi lakaplı genç kadın, bir gün istanbul'un köşe mahallelerinden birinde bitiveriyor. kimdir, necidir, nereden gelmiştir, neden sokaklardadır kimse bilmiyor. kendi kendine şarkılar mırıldanıp ortalarda dolaşan, aklına esince bedenini teşhir eden, kendisine yemek, sigara, içki verilirse geri çevirmeyen ve akıl sağlığının bozuk olduğuna herkesin emin olduğu bir genç kadın kirpi. kimisi "akıllı deli" olduğunu, kimisi "cinli" olduğunu, kimisi "ırıspı" olduğunu düşünüyor. kimse net bir şey bilmiyor.

cesedin bulunması ile birlikte polis mahallelinin ifadesine başvuruyor. içlerinden dördü de sorgu odasında karşımıza çıkıyor. kirpi'yi herkes tanıyor ama kimse tanımıyor. filmi izlerken aklıma müge anlı'nın tv programında söylediği bir söz aklıma geldi, herkesin bilmediğimiz bir yaşantısı ve sırları olması beni çok korkutuyor demişti. beni korkutmuyor ancak filmi izlerken aslında bunun neden bu kadar tekinsiz hissettirdiğini anlayabildim.

çünkü sorgu sırasında bir bir sırlar açığa çıkıyor. herkes birbirine görünmez iplerle bağlı.


meğer baş şüpheli kaya'nın annesi saliha, allahsız komünist ondan her şey beklenir diyerek suçu üzerine yıkmaya çalıştığı salim'in gençlik aşkıymış. kaya ikisinin oğluymuş. aynı kaya'nın mahallenin fotoğrafçısı firuz'la ilişkisi varmış. gay olduğunu herkesten saklamaya çalışan firuz kaya'ya aşıkmış. ve her şey, mahallenin ağır delikanlısı tunç'un da (kaya gibi) para karşılığı firuz ile birlikte olmayı kabul edip bir rakı masasında üçlünün bir araya gelmesiyle başlamış. kirpi'nin mırıldana mırıldana sokakta dolaştığını duyunca, hadi bizi eğlendirsin diyerek alem yaptıkları depoya getirmişler kızı. kirpi alkolün de etkisiyle soyununca tunç efendi firuz'u bırakıp kirpi'ye saldırıyor. kirpi tunç'u itmeye kalkışırken kaya olaya dahil oluyor, tunç'u kirpi'nin üzerinden alayım derken hoop ikisi sarmaş dolaş yerlerde. bunu gören tunç kirpi'ye saldırıp kızın üzerinde sigara söndürmeye kalkınca kirpi yarıçıplak kaçıyor oradan. bu üç adam sadece alkol değil madde etkisindeler aynı zamanda.


film kimin katil olduğundan emin olamayacağımız bir biçimde bitiyor. kurguda açık uçlu sonları sevmesem de, bu filme hem kirpi'yi hiç tanıyamamamız, hem de her şeyin havada kalması çok yakışmış çünkü ülkemizde pek çok kadın cinayeti söz konusu olduğunda karşımıza çıkan tablo bu. ya suçlu bulunamaz ya da bir suçlu uydurulur. çoğu zaman, aynen bu filmde olduğu gibi, adaletin sağlandığını hissedemeyiz. insan olanlarımızın içinse isyan ve öfke kalır. sonra da kirpi gibi insanlar unutulur gider.

ben filmi çok beğendim. bu senenin favorilerinden olabilir benim için. izlemeye değer.
devamını gör...

ppsini beğendim.
devamını gör...

kime göre, neye göre
topluma göre her şey ayıp
bana göre ise çoğu şey normal
devamını gör...

hiçbir faninin kurtulamadığı hede. ne kendisine, ne başkasına karşı.
devamını gör...

yorumladığı yazar hakkında yazdıklarının tam tersi hali olduğunu düşündüğüm yazar
devamını gör...

dolunayda ortalığa fırlayıp, "ben kur tadam - ta-da-da-dam!" diye bağırmadığından emin olduğum, ağırbaşlı olduğu belli olan biri ve iyi bir yazar.
devamını gör...

nükleer silahlar!
devamını gör...

ṣamanı var galiba.
devamını gör...

çukura düṣen yukarıdakini sevmez. normaldir.

cocuklu erkekler 10 üzerinden 9 ağlar, kadınlar da 6 ağlar ama kadınlar belli etmez. yoksa linç edilirler.

yakından inceleyin, cicim bicim pozlarının altında nasıl bir hayatını yaṣayamama sıkıntısı olduğunu farkedeceksiniz.
devamını gör...

net 29 şubat ya. büyük karizma sebebi bence.
devamını gör...

bir başka insan.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim