zaman tüneli

şu an dinleyemiyorum ama geçen bir girdim patron yayını basmış herkese iş kitliyor
ay dedim noluyooo
devamını gör...

aylardan mayıs olmasına, sözde ilkbaharda olmamıza rağmen havaların hala kış olmasına isyanım var *
devamını gör...

#3549507

sen istedin diye mi? o ne özgüven.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

devamını gör...

bence siz burayı çok ciddiye alıyorsunuz kanka bütün mesele bu
devamını gör...

sütlü nuriye olsaydı bir miktar dahil olabilirdim ama sütü sek sevmiyom so sad
devamını gör...

bir gün öleceğini, bir gün bu hayattan ebediyen göçüp gideceğini bilebilen şu hayattaki tek varlık. diğer hayvanlar bir gün öleceği gerçeğinin farkında değil, çünkü sadece içgüdüleriyle hareket ediyorlar. yani sadece beyinlerinin "neo korteks" loblarını kullanabiliyorlar.

insanı farklı yapan şey de beyinlerimizi daha farklı bir şekilde kullanabiliyor oluşumuz zaten. bizde de neo korteks lob içgüdülerimizi yaşatırken, mantık gerektiren tüm becerileri de beynimizin "frontal slob"u sayesinde gerçekleştiriyoruz. halbuki bizler de hayvanız, belki bizler de sadece içgüdüsel olarak hayat sürebilirdik hiçbir şeyin farkında olmadan. bir gün öleceğini bilmek her insanı öyle ya da böyle korkutan bir şey. şunun farkında olacağıma, geberene kadar neo korteksimle yaşamayı tercih ederdim.

en azından bırakın da ölene kadar frontal lobum sayesinde yazı yazayım. ölüm hep kapıda. ama ölene kadar biz neler yaptık bu hayatta? belki bir hiçtir, belki de evrenin varlığı kadar değerli ve anlamlı bir şeydir. farkındalık? sende.
devamını gör...

ve kutsasın da demenizi rica edeceğim.
devamını gör...

tanrı türke ahlak ile biraz saygı versin bence.
devamını gör...

korumaz. çünkü türk tanrıdan değil allahtan koruma bekler hale 'getirildi' ve allahın da bir tanrı olmadığına inanıyor artık.
devamını gör...

bende imkan olsa denemek isterdim keyifli olsa gerek.
devamını gör...

düşük zeka kapasiteli insanların kutladığı olay. sırrı süreyya önder gider yerine yeni bir kürtçü gelir, mesele fikir yapısı.
devamını gör...

abimiz ne diyordu, barış. bir hdp/dem'linin barıştan kastettiği şey şudur: #3002257
istediğiniz kadar öz yönetim deyin, federe benzeri yapı deyin, amaçlanan şey ülke topraklarının bölünmesidir.
yani topraklarından vazgeç diyorlar. bunun milletçe kabul edilmesi mümkün değil.
zaten kabul edilmediğini bildiği için, milleti tehdit eder. "bir başçavuş kapınıza gelecek ve başın sağolsun diyecek" sözünü söylemesi bundandır.
yalnız sırrı abinin hdp içerisine yerleştirilmiş bir ajan olduğunu da konuşurlar orada burada.
gezi parkının ilk günlerinde dozerin önünde olan adam, iki gün sonra ortadan yok olmuştu. çünkü o cenah "gezide darbeyi gördüm" demişti.
abicim tedavin 6 milyon lira tutmuş öyle diyorlar. tedavi olmak bile sınıfsal değil mi?
cumhuriyetin ne hayrını gördün? acaba osmanlı zamanında yaşasaydı köyünden çıkabilecek miydi?
"türküm ama tedavi oluyorum" diyen birinin türkçülük gününde ölmesi de ne büyük ironidir değil mi?
hayat böyle garip işte vapurlar falan.
devamını gör...

pijama takımı tiril tiril çoksel bayıldımmm
devamını gör...



benden deliye gelebilir mi ? yani mesela ilk müsait olduğunda.
devamını gör...

all great literature is one of two stories; a man goes on a journey or a stranger comes to town.
devamını gör...

bugün hatalı bir gol yedi ama kendisine hak etmediği eleştiriler yapılıyor.
taraftarız, duyguları yoğun yaşıyoruz. bugün yediği golle maçı kaybetsek, şampiyonluğu kaybetsek, bu olaylar cereyan ettiği andaki nabızla, üzüntüyle birşeyler söyleseler nispeten anlarım. evet hatalı bir gol ama zaten takım 4 atmış o esnada, maç kazanılmış. her maç sonu olduğu gibi takımda güzel ve aile havası var. adama öyle hakaretler yazıyorlar ki ne anası kalıyor ne karısı. ayıptır. bu adamın kaç şampiyonlukta doğrudan etkisi olduğu unutuldu mu.

40 yaşına geldi, eski formunda değil elbette. o zaman o da kabullensin, maaşını düşürsün falan bakış açıları mantıklı. yerine kaleci bulunsun diyeni de anlarım ama etkisini gidince anlarsınız. dile kolay 14 senedir bizimle. birlikte nice güzel günler geçirdik. belki de ülke tarihimizde en çok kupa kazanan yabancı olacak sene sonunda, millet heykelini dikerdi bizimkiler sayıp sövüyor.
burası galatasaray elbette, başarısız olan, vadesi dolan gider. ama biz oyuncularıyla güzel ayrılarak, gittikten sonra bile en koyu taraftarmış gibi davranacak iz bırakarak ayrılıyoruz oyuncularla. eskiden jübile kültürü vardı. onu yapmıyoruz bari söverek ayrılmayalım. yarın birgün bu adam istediğiniz bir oyuncuyu takıma gelmeye ikna eder, kulübe oyuncu bulur. üstünü tamamen çizmenin ne anlamı var. hepi topu bir golle bir şampiyonluğa katkıda bulundu diye mitroglu bile şu muameleyi görmedi. şampiyonlar ligi'nde fark yememize engel olduğu, derbilerde kurtardığı, tek başına maçları alıp şampiyonluk getirdiği günleri olan adama bu yapılır mı.
aykutları, leo francoları, zapataları, ismail cipeleri ve aklıma gelmeyen daha nicelerini çabuk unuttunuz galiba.
devamını gör...

bu ülkede, corona günlerinde, aynı evde yaşayan karı kocaya aynı motosiklete bindiler diye ceza yazıldı. kadın eve ayrı dönmek zorunda bırakıldı.
üçüncü sınıf anadolu üniversitelerinin üçüncü sınıf bölümlerinden eskaza mezun olan adamları polis yaparsan böyle şeylerle karşılaşırsın. çok doğal.
devamını gör...

o halde deli yayına girsin.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim