zaman tüneli

uluslararası para fonu, ingilizce international monetary fund'un türkçe'deki karşılığıdır.
devamını gör...

hayatım, çok meşgulüm. gelinlik bakıyorum ben şu an, sonra konuşalım bu konuyu.
devamını gör...

international monetary fund, imf olarak bilinen kurumun ingilizce'deki açılımıdır ve türkçe'de uluslararası para fonu anlamına gelir.
devamını gör...

(bkz: ne bileyim evleniriz sanmıştım)
devamını gör...

(bkz: çok güzel entry tanışalım mı)
devamını gör...

imf, 1945 tarihinde washington'da kurulmuş uluslararası bir kuruluş olup birleşmiş milletler'in bir alt kuruluşudur. imf, aslında bretton woods anlaşması'nın ikizidir ve çeşitli nedenlerle dünya ükelerine borç verir.
resmi internet sitesi: www.imf.org/en/Home
devamını gör...

ilişkinin motivasyonu sekstir.
bittiyse, bitmiştir.
devam ettirmeyin.
devamını gör...

hollanda'da dağ başında bir markette kızın birini gördüm. sigara almam lazım. kesin bizim oralardan lan diyerek yanına yaklastim. bir yandan da ya türk değilse, neyse kacarak uzaklasirim diye dusunuyorum. gittim yanına"türk müsünüz" diye sordum "değilim ama dilinizi anlıyorum, nasıl yardımcı olabilir" dedi. aklıma hiç kürt olduğu gelmedi. nasıl öğrenmiş lan bu türkçeyi diye düşünürken diyarbakırlıyim demesin mi? ne diyeceğimi bilemedim, sigara lazımdı dedim. uzattı, vay arkadaş ne insanlar var diye söylene söylene uzadim.
bu da böyle bir animdir.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

mezuniyetimden bir kare. ben bile eccik duygulandım yalan yok…
devamını gör...

türkçe adıyla katı hâl sürücüsü, mekanik yapıda bir sabit diskten farklı şekilde verileri hücrelerde depolar, veriyollarından alır. bir sabit diskin ulaşabileceği maksimum hız 150 mb/s iken bir sata ssd 560 mb/s hıza kadar ulaşabilir. sata ssdler tıpkı hard diskler gibi sata veriyolunu kullanır. pcie hattını (anakart üzerinde kendi slotuna kablosuz şekilde takılan) kullanan nvme m.2 ssdler ise pcie 3.0'da 3500 mb/s, pcie 4.0 ile 7000 mb/s ve pcie 5.0 ile 14000 mb/s hızlara kadar ulaşılabiliyor teorik olarak. tabii bu tüm aynı platformdaki ssdlerin aynı hıza ulaşacağını göstermez, bunun için üretici verilerini baz almanız gerekir. eğer profesyonel amaçla kullanacaksanız ya da uzun ömürlü bir depolama amaçlıyorsanız öncelikle ssdnin iyi bir kontrolcüye sahip olduğunu doğrulamak ve dram sahibi olup olmadığına bakmak. kontrolcü ssd üzerindeki bir nevi işlemcidir, dram ise ram işlevi görür. bunlar okuma ve yazma esnasında avantaj sağlayacaktır. ssd konusunda en başarılı bulduğum firmalar kesinlikle başta samsung olmak üzere kingston, kioxia, western digital/sandisk, crucial, lexar gibi firmaların yanı sıra yine güvenilir olarak sabrent, xpg, pny, adata, goodram gibi firmaları örnek verebilirim. bu firmalarla sorun yaşamazsınız ya da yaşadığınızda karşınızda muhatap bulabilirsiniz en azından. ssd disklerin sağlıklı çalışması ve uzun ömürlü olması için 80 santigrat derece üzerine çıkarmamaya dikkat etmek (dilerseniz termal pad ile pasif soğutucu ekleyebilirsiniz), diskin en az %25-35'ini boş bırakmak, diski bölümlendirmemek önemlidir. bölümlendirme hdd döneminde ne kadar faydalı ise ssd için o kadar zararlıdır, iki disk gibi çalışacağından kısa ömürlü olacaktır. üreticilerin disklerine biçtiği ömür de veri kaybı olmaması açısından önemlidir. üreticiler bunu mutlaka ürünün internet sitesi sayfasında belirtir, toplam yazma ömrü tbw olarak belirtilir. örneğin samsung 990 pro modelinde üretici yazma garantisi 600 tbw olarak belirtilmiştir ve bu, bu diskle toplam 600 tb veri yazılabileceğini gösterir. tabii bu teoriktir, gerçek kullanım bunun daha altında ya da üstünde olabilir, disk ömrünü uzun süre kullanıma bağlı sebeplerden tbw değerini doldurmadan da tamamlayabilir.
devamını gör...

yektir.
devamını gör...

hastane nöbeti başlar. allah beterinden saklasın.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...


sizi buraya getiren şey google
burada tutacak olan ise kankalarınızdır


son bi lanet olası fav dostum
sonra beni bir daha görmeyeceksin
devamını gör...

#1054731

onlarda vatandaş olunca o milliyetin bir parçası oluyorsun, tıpkı türkiye'de olduğu gibi misal yerli kardeşler var bizim meşhur farcry ve crysis oyununu yapan crytek'in sahipleri. onlad türk kökenli alman girişimci olarak kabul ediliyor. yine aynısı yunanistan, bulgaristan, gürcistan, arnavutluk, hırvatistan gibi ülkelerdeki türk azınlıklar için de geçerli.

#2880734

öte yandan türkler ve kürtler olarak "biz" demiyorsan yani türk üst kimliğini kabul etmiyorsan, "sen ve ben" var diyorsan biz türkler de aynısını diyelim sonra anırmak, ağlamak yok ama tamam mı hewalim. ayrıca 6000 senelik tarihindeki ilk "kürt" geçen yazıt ile ilk kürtçe belge hangileriymiş linkini paylaş, merak ettim.
devamını gör...

siyah candır. bence yani.
devamını gör...

ipteki düğümleri halletmiş sadece boğazına takılanlar kalmış.
onlarıda halledecek az kaldı..
devamını gör...

etmiyorsan etme, yoluna bak, başkalarına hayrın dokunsun. ama lütfen beni de germe!!!!
devamını gör...

mezar taşlarını koyun sanan bre hasan beyi anlamaktır.
devamını gör...

dikkatle takip ettiğim, güzeller güzeli yazar.
devamını gör...

naif ve beyefendi bir yazar kendisi…
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim