zaman tüneli

belki halvet esnasında bulaştı kim bilir? ne de olsa ela'nınkiler pozitif çıkmıştı.
devamını gör...

dokuz yıl evvel ben de 24 yaşındaydım. o zamanlar şu yaşlarımı hiç hayal etmeden, anı yaşayan genç bir öğretmendim. güzeldim. hayat akıyordu içimde..

eskiden yazarlık yaptığım sözlükten hayatıma biri girmişti. genel olarak transformasyonum onunla başladı diyebilirim. değiştim, evrildim ve günümüzdeki halim oluştu. bir sözlük ortamından tanışıp bu kadar bağlanacağım ve üzerimde bıraktığı travmaların bu kadar hayatımın kötüye doğrultacağını tahmin etmezdim. o dahil yaşadığım “normal” bir ilişki olmadı kendisinden sonra. hata üstüne hata yaptırdı bana, hayatımda olmasa da. nasıl bir adamdı ne biçim bi şeydi ben anlamadım. aradan 10+ yıl geçmiş ulan hala ya!

ama suçu başkasına atmak kolay olan. dönüp bir de kendine bakmalı insan. irade kontrolü ve karar mekanizması hala elimde. yanlış durumlarda iradesizlik yapan da, yanlış kararlar veren de bendim. benim. neyseki her şeyin farkındayım. nerede neyi ne için yaptığımın bilincindeyim. ama yetmiyor.

24 yaş. artık uzak geliyor. 40 bile daha yakın. zaman geçiyor ve ben neredeyim, nereye gidiyorum…bilmiyorum.
devamını gör...

bazen dinlemesi çok hoşuma gidiyor
devamını gör...

oysa ki oynadığı maça bahis yapmış olsa maç çıkışı nusr-et'e giderdi.
devamını gör...

arkadaşlar tam olarak banka diyemeyiz elektronik para/fintech oluşumuna daha yakın bir model.
devamını gör...

(bkz: acun firarda)
devamını gör...

aman sabahlar olmasın diyerek herkesin acunu seviyorum seni abi diyerek öpmesi ile son bulacak ödül gecesi olur
devamını gör...

de-da'ların nerede birleşik, nerede ayrı yazılacağını bilmek.
devamını gör...

*sözlük de tanım girmek
*kitap okumak
devamını gör...

(bkz: we are high)
devamını gör...

yalancı pozitiflik yapabilir diye tanımlanan olasılıklı maddeler var.

her hangi biri buna neden olabilir ama atılan çamur üzerinde kalır. kamu algısı yönetildi bir kere. önce adı çıkmıştı ''popo''cuya şimdi de adı çıktı ''koko''cuya.

popo-koko ööle gidiyo sırada ne var? toto* mu?
devamını gör...

kemal sunal'ın doğum günü.
devamını gör...

imkansız.! (hayır kedim olmamasından dolayı değil. okur-yazar kedi olacağına inanmadığımdan. öyle bir kedi tanımış olsam hiç kedi edinmez miydim.. :)
devamını gör...

sözlüğü reklamla doldurup, reklamdan gelen paraları da ruslarla yiyorsun. biliyorum.

senin şeyinin keyfi için biz reklamların arasında boğuluyoruz.

seviliyorsun reyiz :)
devamını gör...

20 yil onceye gitmektir sahsim icin.
keske...
devamını gör...

daha önce yazarın dost yaşamasız ve siyah beyaz kitaplarını okumuştum. çok iyi bir öykü yazarı. edebiyatımız için çok değerli. sadece 2 romanı var. buzul çağının virüsü ile bay muannit sahtegi'nin notları. diğerini daha okumadım ama mutlaka okuyacağım. roman konusunda da gayet başarılıymış.

kitap yaşlı bir adamın hayatını anlatıyor. günlük şeklinde yazmaya çalıştığı bir roman. bugünü anlatırken aynı zamanda geçmişe gidip o günleri de anlatmaya çalışıyor. bu açıdan biraz karışık gelebilir ama okuması çok zevkli. yazarın harika bir dili var. alışılmışın dışında kelimeler kullanması okurken aldığımız zevki artırıyor. bazı yerlerde anlaması zor olsa da dikkatli bir okuma ile çok sevilecek bir kitap. muannit sahtegi 60 yaşını geçmiş, emekli olmuş ama emekli aylığı ile geçinemeyen, sürekli bir yoksullukla boğuşan bir adam. kitabın anlattıkları yıllar öncesine ait olsa da yaşanılan sıkıntılar hâlâ aynı. okurken insan bu ülkede hiç mi bir şey değişmez diye üzülüyor. dönemin şartlarını yansıtmadaki başarısının yanında karakterin ruh halini okuyucuya anlatma konusunda da gayet başarılı. o ölmek isteyip ölememe hali, varlığına katlanamama, dünyaya alkol ile tahammül etme, büyük bir acı çekiyor aslında karakter yaşadığı için. bener okumak çok iyi hissettiriyor, çok kötü hissettirdiği için. okumaya devam edelim.


muannit: inatçı
sahtegi: sahtelik, yalan.
devamını gör...

kedim yok ki (:
devamını gör...

reklamlar… reklamlar diyorum biraz azaltsanız mı? bir de birisi şu profil rozet isteklerini güncelleyip bir el atsın. sıkıldık daa…
devamını gör...

prof. dr. abuzer kömürcü'nün sözü.

kötü malı it kopuk tüketirken, iyi malı da ünlü işadamları, gazeteciler, siyasetçiler ve futbol takımı başkanları tüketir.
devamını gör...

neden normal sözlüğü kurdun açıklar mısın
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim