zaman tüneli

çocuklarımıza öyle afili, iddialı, köklü, taşıyamayacakları isim koymamalıyız.
berke can'dan, ece'su'dan, lila'dan devam.
devamını gör...

hiç iddia oynamamış basketbolsever, tenissever gibi bir şey olsa gerek.
devamını gör...

6 yıl öncesinin haberine ait videodur.
devamını gör...

ilginç bir sorudur. soru soramayana sorusu dedirtir.
devamını gör...

özellikle fotograf makinaları ikinci kalibre japon markaları olan minolta ve yashicanın tıpa tıp aynısıydı,o zamanlar dijital kameralar yoktu,auto-fokustu fotograf makinaları.atinon dijitalleşmeyi göremeden kayboldu gitti.
devamını gör...

kadın değil mi abi, tanrıçada olsa trip atıyor.
zeusla oturduk çay kahve yapıyoruz da o anlatıyor. kafa adam ya, çok güzel anıları var.
devamını gör...

ben. ben futbol izlemeyi çok severim ama futboldan pek çakmam. oynasam da kesin batardım bence. haha.

yalnız bu iddia'yı şöyle oynayanlar da var: mesela eleman ayda 50.000 lira kazanıyor. her ay 1.000 lirasını iddia'da kullanıyor. ay sonunda birkaç bin lira kazanmışsa işte eşiyle bir yemeğe çıkıyor falan, kaybederse de 1.000 lirası uçmuş oluyor. az sayılacak bir parayla heyecan da yaşamış oluyor işte. hakikaten bu şekilde oynayanlar var bu şeyi.

gene de hiç başlamamak daha iyi bence. yani siz yukarıda bahsettiğim kişiler gibi kendinizi frenlemeyi başaramayabilirsiniz. benim iradem çok sağlamdır deseniz bile hiç belli olmaz böyle işler. ben olsam hiç bulaşmazdım.
devamını gör...

1.60'a 2.00 diyelim de yatak konsepti olsun bari.
devamını gör...

ben biliyom da
şu zarlarla uyumlu deyimleri ezber edemedim bi türlü
devamını gör...

harca harca bitmez.
devamını gör...

padişahlık gibidir, babadan oğula geçer. pek çoğu güvenilir ve töresi olan insanlardır lakin inanışlarını size teklif edemezler. yani ortada alevi olarak doğmamış olana bir teklif yoktur. alevi olarak doğmadıysanız hakkında düşünmenize gerek yok. alevilerin alevilikle alakalı söylediği şeyleri de ciddiye almanıza gerek yok çünkü tekrar tekrar söylemek gerekir ki ortada bir teklif yok.
devamını gör...

siz siz olun her ortamda ne burnunuzu ne de donunuzu indirmeyin. ne de olsa yerin kulağı var demiş büyükler.
devamını gör...

bir ara kız tavlası biliyordum onuda unuttum ama satranç biliyorum.
devamını gör...

pkk'lı zağros eşşeklerine yakışan söylem
yetmediyse domalın da bi tur da size çaksın sam amcanız
seversiniz
devamını gör...

00:00 'da gerçekleşmesi beklenen doğa olayı. sözlük radyosunun faşik nöbetçilerini atlatabilirse mümkün olacak yayın.
devamını gör...

iktidara gelirsem
moderasyonun yüzde 80'ini işten çıkarıcam
radyo'yu satıp kütüphaneyi özelleştiricem
parayla karma alınabilecek

yine bişileri eline yüzüne bulaştırmışlar anlaşılan
you have only one job emenike
tatlısu solcuları hardcore liberaller merkez sağ partisi genel başkanı
devamını gör...

venezuğella başkanını çalan trump kafirine karşı susan erduğan'a stratejik bir jest. emmee kaç gün sürer bu siyasi hava?
devamını gör...

hatşepsut yoldaş, iktidar milletvekilinin boşboğazlıkla sesli düşünüp resmi bilinçaltını dillendirmesi evet belki bir ilkellik. ama zaten gerçek bu. şaşırmamak gerekir.
sorun şu ki, alevilik sanıldığı kadar homojen bir kitlesel inanış biçimi de değil. gerçekte alevilik bir kültür. dinleri etkileyen, kendisi de dinlerden etkilenen, etki alanı islamla sınırlı da olmayan bir inanış sistematiği. prestij kaybeden sünni, selefi veya şii islama karşı, aleviliği gerçek islam gibi sunma ve algılatma aslında aleviliğe kurulmuş bir tuzak. aleviler neden müslüman sayılma ve olma iddiasında olsunlar ki. bu bin yıllardır gerçekleşmedi.
alevilerin, mezhepçi selefi/sünnilerce müslüman sayılmaması, evet katledilmeleri için bir gerekçe değil. ama onları illa da müslüman saydırmaya çalışmakta, alevi inanış kültürüyle bağdaşır bir yaklaşım değil.
aleviliği, illa islam eksenli değerlendiriliyorsa ancak kabullenilebilir, hoşgörülebilir saymakta sanmakta yanlış.
yapılması gereken şey, bu önyargılardan kurtularak, alevilik anlayış ve yaşam biçiminin gerçekte ne/nasıl olduğuna, alevilerin kendilerinin özgürce karar verebilmeleri için akademik bilimsel araştırmalara olanak ve ortam sağlanmasıdır.
çünkü alevilik, dinlerden çok daha kapsamlı bir düşünme ve sorgulamayı ve yeniden yorumlamayı içselleştirmiş bir yaşam felsefesi. onu illada din ve mezhepler arasında seçime, yönlendirmeye kalkılmamalı..
devamını gör...

benimdir. kumar alışkanlığım yok.
devamını gör...

(bkz: ortadoğu'da yeniden dağıtılan kartlar)
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim