zaman tüneli

galatasaray, böylesi maçların takımdır. tarih boyunca bu sınavlardan hep galip çıkmıştır. bugün de aynı hikaye yazılacaktır.
devamını gör...

#3651804 aylar önce ne kadar da güzel ifade etmişim bu belanın nasıl bir bela olduğunu

birine sevilmenin hazzını yaşatmak hayalinin ipleri de elbet gevşeyecektir bir gün içimizde.
bu dertten, bu beladan, bu cezadan kurtulacak kalbimiz... gün gelecek arzularımıza tatlı bir tebessümle bakacağız. yaşamayarak hiçbir şey kaybetmemiş olduğumuzu düşüneceğiz. her şey normale dönecek. huzur bulacak ruhumuz.
devamını gör...

farklı telaffuzları ve anlamları olmakla beraber toprağa çeşitli maksatlarla açılan yarık.
devamını gör...

tüm dünyada "trump" sayesinde uçuyor.

üstelik bunu feci bilinçli olarak yapıyor lakin bu fazla uzun sürmeyecek arkadaşlar. 3-5 ay daha asla böyle gitmez. buralardan da almanızı çok sağlıklı bulmuyorum. alırsanız da eğer, kademeli olarak ve mutlaka uzmanları da takip ederek, mümkünse bir uzmandan fikir alarak ilerleyin. asla kafanıza göre ilerlemeyin. piyasanın kuralı %90 ters giden kazanır.

gümüşün balonu da patlayacak arkadaşlar. evet fiziksel olarak gümüş stokları dar ve karşılanmıyor. ancak bu bir yere kadar gider. sonra illa ki oturacaktır. oturduktan sonra da güzel bir kâr ve paranızın değerini korumak için epece sabretmeniz gerekecek.

bu ülkede ciddi kâr diye bir şey yok. şu ortamda paranızın değerini koruyorsunuz sadece. ben mevduattan yanayım her zaman. çünkü parayı atıyorum ve unutuyorum. alternatifim ise her zaman altındır. çünkü altın yere düşse de altındır.

ayrıca bunu biraz finansal okur yazarlığıma istinaden yaptım. altınları da anneme alırdım ki annem sever altın almayı. gram alışı 5900 civarında daha 2 ay önce falan aldık. sene sonu 6600 görse öp başına koy diyordum. şimdiden 7400 bandını gördük. en az 8000 kısmını geçmeden asla elden çıkarmam.

mevduatta ufak bir birikimim var bitince üstüne 25-30 bin ekleyip tekrar en yüksek faizi veren bankaya gidip el değiştireceğim.

garanticiler için ; mevduat bu sene de en garantili yol. politika faizi asla 32'nin altını görmez. çünkü bu sene de kemer sıkılacak. seneye seçim tahmin ediyorum iktidar da 2027 eylül, ekim gibi tarihler veriyor zaten. 2027'de paralar saçılacak. hazine bu 3 sene kemeri sıkalım, o sıkılan kemerle 6-7 ay seçim ekonomik yapar. kredileri düşürür, maaşları şişirir ve para verip oyu toplarız diyor.

doğru bir mantık. çünkü bu toplum 20 bin lira için annesini bile satar. makarna ve kömüre 77 sülalesini satmış bir neslin torunlarıyız neticede.

trump ise bilerek oynuyor. zira amerika rekor bir borç döneminde ve borcun maliyetini "doların değerini bilinçli olarak" düşürerek maliyet anlamında ciddi bir tasarruf stratejisi güdüyor. bu kaosları amerika hep bilinçli yapar. trump ise tam bu işlerin adamı zaten. plan tıkır tıkır işliyor yani anlayacağınız.

bu da ülkelerin "dolar eski güveninde değil" diyerek deli gibi altın stoklamasından oluyor. polonya, slovenya, japonya bunların başında geliyor. çünkü biliyorlar ki eğer bu süreç böyle giderse, altınınız kadar kral olacaksınız ileride. bizimkiler de altın ithalatına sınır getirip potansiyel 52 milyon dolardan olsunlar.

hayır bir taraftan sağlam bir kadro var ama diğer noktadan ise bakkal mehmet amcanın yapmayacağı salaklıkları yapıyorlar. işte bu yüzden herkes kendi işine bakmalı ve siyaset her şeye karışmamalı.

özetle ; bu sene gümüş bir yerde duracak ama bu gidişle altın 3-5 ay olmasa da en az 1 ay daha uçup gidecek. altın ve mevduattan şaşmayın. lakin hiç altınınız yoksa, buralar girmek büyük risk bilesiniz. mevduat faizleri %32-38 arası gidip gelecektir bu sene. 92 günlük idealdir ya da 181 günlük. çünkü, merkez bankasının faiz indirimi mevduat bitene dek sizi bağlamaz. deli gibi stopaj ödemesine rağmen enflasyona kıyasla paranızın değerini heyecansız korursunuz.

size artı bir öneri ; her mevduat bitimi mutlaka banka değiştirin. ben hep öyle yapıyorum. böylece her banka zaman zaman size özel ilave %1-2 daha koyup "gel gel" yapıyor. denizbanktan çektim, yapı krediye taşıdım. denizbank tekrar bana gel sana özel %39.50 veriyorum diye bildirim attı daha bu sabah mesela.

kolay lokma olmadığınızı gösterin banklara mevduat oyununda bu da benden size ufak bir öneri sadece.

not ; bu entry yatırım tavsiyesi asla değildir.
devamını gör...

özgürlüğün bilincinde olan insandır.
devamını gör...

herkes her şeyi biliyor zaten… kime ne anlatacaksın? o kadar okuyacak olsaydı, burada ne işi var?*
ama siz gene de paylaşın ben okuyorum…
devamını gör...

bazıları bu duruma asosyallik dese de benim için efsanevi olay.
yalnız başıma kahve içmek, tasarım yapmak, yemek yemek bir şeylerle vakit geçirmek vs genel olarak seviyorum.

şöyle kendimi övmeden zannımca kimseye ihtiyacı olmayan, kendi işlerini halledebilen, hallederken eğlenebilen, hadi bi kahveyi hakettin hıyarto diye kendi kendine şakalar yapan kaliteli insanlardır.

selam sana imparator..
devamını gör...

insanı zamanın içine zipleyen taam. bir çeşit sadece geriye işleyen zaman makinesi de diyebiliriz. bundan belki 15 sene evvel yani 20'li yaşlarımın ortaları (kadayıfçı geldi hanııım) vatan'dan fatihe çıkan yokuşlardan birinden (akdeniz de olabilir akşemseddin de yahut bambaşka sokaklardan slalomlamış olabilirim) kan ter içinde tırmanıyorum. cebimde para var hovardalık etmek istiyorum kendimi çılgınca şımartmak istiyorum falan yol üzerinde bir tavuk dönerci görüyorum işte bu diyerek giriyorum ortadireklik bünyede karık (biz harık deriz ya hadi bu sefer tdk'nin dediği olsun) gibi iz bırakmış. cepteki para belki aksarayda ciğer yemeye bile kifayet edebilir ama işte başka türlü "yalnız hovardalık" nasıl yapılır bihaberiz. çılgınlığıma çılgınlık katarak dürüm değil porsiyon istiyorum lüzumsuz vıcık vıcık bir gülümseme peydah oluyor 18-20'li yaşlarım aklıma geliyor. bir anda devasa bir tavuk dönerciye dönen bir anadolu şehrindeyim 1 liraya tavuk dürüm ayran aldığım dükkana girdiğim bir an aklıma geliyor. akdeniz iklimi yaşanan bir şehirdeyiz ve serinlemek için buzlukta iki adet iki buçukluk kola şişesi saklıyorum dışarı çıkarken ikisini de kafamın üstüne koyuyorum yirminci adımdan sonra pet şişeler erimiş kafama yapışmış oluyor öyle bir sıcak. neyse tavuk dönerciye giriyorum bir anda başka bir anadolu şehrinde olduğum an aklıma geliyor yine altı yedi sene evveli bu sefer "teenage"im. okuldan çıkmışız okulların caddesinden aşağı inerken sağ tarafta müdavimi olduğumuz tavuk dönerci. içeri giriyorum bir anda zihnimde ondan da 2 sene evvel bambaşka bir anadolu şehrinde...

işte gördüğünüz gibi buna tavuk döner geriletmesi denir ki baştan aşağı sağdan sola yukarıdan aşağıya tüm cihetlerde nostalji fışkırtır üzerinize.

not: bu akşam tavuk döner yemeye niyetlenen biri olarak yazdım bunları. yani bu entari yarın yazılsa idi ilk kısmı değişecekti.

afiyet olsun
devamını gör...

bugün doğum günüymüş. bu özel günü anısına kendisine çaldığım bu muhteşem eseri armağan ediyor; yeni yaşının sağlık, mutluluk ve bolca barışla dolup taşmasını diliyorum.

voca.ro/1j2cGoYKY5Yk
devamını gör...

cimbom eğer galatasaray gibi oynarsa yener.
devamını gör...

ben telefonuma bakıyorum yalandan. *
devamını gör...

önüme bakarım, sonuçta kendi önüm kimse bir şey diyemez.
devamını gör...

asansöre binince çıkış kapısına dönüyorum yüzümü. bunun amacı bu zaten.
devamını gör...

kulak damlası. gliserin yani. hadi bakalım.
devamını gör...

aslında abd vizesi denmesi gerekir zira amerika, avrupa gibi bir kıtanın ismi. başlığı değiştirmiyorum elbette zira allaha şirk koşarken dalağı şişen ateist biladerim havacılık sektöründe olduğundan bu işi biliyordur dedim, nitekim haklı çıktım ve google'da aratınca buna gayet de amerika vizesi dendiğini gördüm. bence yanlış ama kabul görmüş işte bir şekilde. haha. abd vizesi başlığı da var ama ikisinin de olması iyi bence zira insanlar iki türlü de bilip aratabilir sözlükte sonuçta.
devamını gör...

puan gelirse sürpriz olmaz yenilirsek üzülmem öyle bir maç
devamını gör...

kavga eden grubu da anons ile dağıtırlarsa tamamdır bu iş.
devamını gör...

bill clinton dönemi sonrası alması zorlaşan vize.
clinton döneminde sokaktaki her dükkanın camında '' help wanted / eleman aranıyor '' yazıyordu. vasıflı vasıfsız herkese iş vardı.
devamını gör...

önceki yazdığım sözlük yoğun ders çalışma dönemime denk gelmişti. sol taraf tıbbi terim, literatür bilgisi, sendrom çeşitlerinden geçilmiyordu.
şikayet etmişler beni, şikayet eden de üniversite öğrencisiydi diye hatırlıyorum.
sebebi de şey; başlıklar latinceymiş anlaşılmıyormuş.

ya, ahahaha.
işte o gün tüm romalılar adına boykot başlattım, artık bilgi veremiyorum.
just dm. *
devamını gör...

protein almayınca beyin çalışmıyor tabii; uzun’un askeri olmak öyle her babayiğidin harcı değil…
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim