zaman tüneli

amatör olarak çalıyorum. üniversite zamanı ev arkadaşının vardı. o zaman obua çalan ev arkadaşım olsaydı bugün amatör olarak obua çalıyor olacaktım.
ama bil bakalım ne yok.
devamını gör...

(bkz: çekilebilirsin pargalı)
devamını gör...

sağ ol ben evde kendi kendimi dövüyorum, dışarıda ne koyuyorlar bilmiyorum.
devamını gör...

beni de çağırın. şu içmeye falan giderim.
devamını gör...

sosyal medyanın bir süredir trendi de bu oldu, insanların eleştirilerini yüz yüze yapamayıp gönderiler yoluyla genel üzerinden içini boşaltma çabası. libidosu düşükse düşüktür birader, bunu burada yazıp tartışınca kadının libidosu mu yükselecek? ne işe yarayacak?
devamını gör...

aseksüel değilse herkesin bir libidosu vardır ve size kadar yoktur.

ekleme: abowww bu içerik hiçbir gönderme içermemektedir. hiçbir gönderi sahibiyle merabam yoktur. rabbım beni böyle şeylerin tarafı eyleme. böyle soytarılıklara meze olacağıma al canımı djdjxck
devamını gör...

ömürden ömür alır. hele senin libidon yüksekse sapık muamelesi yapar.
devamını gör...

(bkz: sen kimsin ki be adam)
devamını gör...

lan çok güzel bir bakınız bu. ben bunu kullanırım.
devamını gör...

-ulan hergeleler! geçen gün neden bana manalı manalı baktınız he!
- var mı ulan içinizde bana yan bakan? içinizde erkek yok mu beee!! var mı ulan yan bakan var mııı!!

devamını gör...

türküye konu olan halil efe gençliğinde iddialara göre namus meselesi yüzünden kız kardeşini öldürmüş ve bu sebeple de yerel halk "yörük kızı" türküsünü yakmıştır. kendisi geçimini de kaçak ile sağlayan bir er kişiymiş. kız kardeşi mevzusunda detaylı bir bilgi yoktur ama yine de bizim halil efe bodrum'da pek sevilse de pek makul biri değilmiş. adalara kaçaktan tütün taşır, içki ve kahve ile dönermiş. hem bu konuda mimli olduğundan hem de bodrum'un çerkez kaymakamının halil'in sevdiği gülsüm'e göz koyması sebebiyle olanlar olmuş. gülsüm'ü kaçıran halil, aspat üzerinden sandalla adalara kaçacakken gece karanlığında bitez yalısı'na çıkınca kıyamet kopmuş. halil efe de kurşunlanarak can vermiştir. bir söylentiye göre de halil ve gülsüm'ü aspat'a götürmek için anlaşan rum kayıkçı ihanet ederek kaymakama götürmüştür.
devamını gör...

cehaletin elli tonundan; en renksiz, en cahilce, en boş ve ortaçağ kafasına en yakın olanıdır.
devamını gör...

sigara böreğinin yanında mutlaka; iyi demlenmiş bir çay, kaliteli peynir, domates, bir kaç turşu ve zeytin olmalıdır.
devamını gör...

böyle değerlenmek için iyi iş çıkarmak şart. iyi iş çıkaran elmaya bakıp kıskanmamak mümkün mü?
değer artışı 25 yılda % 27.000. ohhhaaa...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

insanlığın ve medeniyetin önündeki en büyük tehlikelerden biri. netanyahu aylar önceki bir açıklamasında avrupa ile abd'nin de hedefte olduğunu söylüyor.

"benjamin netanyahu warns the west about radical ıslam:

"radical ıslamic terrorists want to conquer the middle east, kill all the christians and jews, and then proceed to europe and from there to america. ısrael stands in their way of doing it."

video

uyarıda bulunduğu zihniyetin temsilcilerinden biri suriye kökenli akp'li bekir atacan. cnn türk gibi türk televizyonlarında başka konuşurken bir arap kanalına şunları söylüyor:

"türk siyasetçi bekir atacan: “orta doğu, yahudilerin ve amerikalıların mezarı olacak; onları öldürmek caizdir, halk onların bu topraklarda yaşamasına izin vermeyecek.”

video

bir başka örneği:


-- israil’in katliam politikaları, yahudilerin dünya genelinde nasıl algılanacağına dair oldukça kötü ve köklü bir değişimin zeminini hazırlamıştır. daha önce de ifade ettiğim gibi dünya yahudilerinin israil’in bu halinin yahudiliğe zarar verdiğini ilan etmesi gerekmektedir.

-- bize göre israil, antisemitizmi üreten yeni bir araç haline gelmiştir ve bu sapkınlıktan arındırılması dünya yahudiliği için de kaçınılmazdır. artık israil’in netanyahu’ya mecbur olmadığının, netanyahu’nun politika ve yaklaşımlarının yahudiliği temsil etmediğini yüksek sesle haykırması zamanı gelmiştir.


video

bu zihniyete sahip olanlara veya üçüncü kişilere açıklama yapmaya kalkmak, kustukları nefreti ve söyledikleri yalanları çürütmeye çalışmak boş bir çaba. son iki buçuk yılda bu görüldü. nasıl ki hamas, molla rejimi, hizbullah, ışid, husiler, boko haram, taliban laftan anlamıyorsa ve bildiğini okuyorsa bunlar da aynı çizgiyi sürdürecekler. daha sert, etkili ve istenen sonucu vereceği önceki örneklerden belli olan yöntemlerden başka yol yok. gezegenin sağlam bir arınmaya ihtiyacı var.
devamını gör...

en az ne aşkı beeeeğ kadar ikonik bir dönme ibrahim repliğidir. ne dediğinden ziyade nasıl dediği ile akıllara kazınmıştır...

olmaması gereken bir olay vuku bulur. bu olayın etkileri kendini ya da sultan süleyman'ı ve sultan süleyman ile arasındaki ilişkiyi etkileyecek boyutta olduğunda, olay ile ilgili tahkikatı malkoçoğlu bali bey bile yapsa; pahalı kaftanı o zindana sürükler pargalı ve sorguda olan kişinin çenesinden tutarak dudaklarını iyice dudaklarına yaklaştırıp, ağzındaki mikelari etrafa saçarak kükrer bu replikle. hep bir umut beklersin, laapss diye adamın dudaklarına yumulacak diye.

bu söz konusu sorgulanan adam, çoğu zaman ibrahim'in kendi adamıdır ve konuşmaması için psikolojik baskı yapmak suretiyle teşrif eder o zindana. adam bunu görünce çekinir. bu bağırır "konuşsana be adam, kim verdi sana bu emri!!!".
altına kaçırdı kaçıracak olan adam bir yalan atınca " sen kimsin ki be adam" tarifesi gelir. hatta her ihtimale karşı "hünkârım, size yapılan bu hakarete tahammül edemedim" makyajı ile adamı pıçaklar.

ey pargalı! sen kimsin? senin baban kim? atan kim?

güzel bir bkz oldu bu da. sözlüğün böyle şeylere ihtiyacı var.
devamını gör...

yeni doğan 3 bebeğin her birine ellişer gram altın hediye etmiş. ikiz erkek bebek doğurup isimlerini "sedat" ve "peker" koyduğun anda, 100 gram altın garanti. ytd. *
devamını gör...

yine aynı kafeye geldim.
bu sefer her zamanki barista kişisi yoktu, farklı bir adama en acayip kahve siparişimi söyledim.
ismimi söyledim, çoğu zaman yaşadığım gibi bakakaldı.
tekrar söyledim.
tekrar söyledim..
derken 'pardon, ben nasıl yani dediniz sandım' didi.
ismimde n ve s harfleri bulunduğu için öyle anlamış olması normal aslında.

sonra barista kişisi anlatmaya başladı.
ismini sorduğu birisi ona sebebini sorduğunda açıklamasını yapmaya çalışırken ismini istediği kızın sevgilisi olaya dahil olmuş ve aralarında bir tartışma çıkmış vs.
güldüm sadece.
o da güldü.
sonra bir şeyler daha anlattı derken buradaki işe yeni başladığını öğrendim.

sonra her zamanki tenha köşeme geçtim.
sarı kedinin yolunu gözlüyorum, belki yine gelir de yine göbüşüne kolumu koyabilirim diye.

onun dışında ilk defa yağmur yağmamasını diliyorum çünkü birkaç saat sonra hastaneye gitmem lazım.
bu sefer farklı bir doktordan randevu aldım diğerine seans bulamadığım için.
yine en başından ne mal olduğumu anlatmam gerekecek, o konuda bir tık gerginim ama her neyse.

ve anladığınız üzere de yan masalarda ilgi çekici bir konuşma dönmüyor.
yoksa bilirsiniz, hiç durmadan size hepsini aktarırdım.

öyle işte.
devamını gör...

bana ulaşmayın ben kimseyi dövemem
devamını gör...

ben bi buçuk porsiyon alayım ama yoğurdu az olsun, içecek olaraktan bi kutu kola rica ediyorum lütfen.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim