zaman tüneli

kuzen/kuzi/ömürlük
devamını gör...

budur

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

dağları deldim ben tek basıma, sende yıkılmam. gullu dalı magazin malı aşk aramıyorum ki oglum ben, bu sarkılar niye diyen kadın.
daha ne desin? ;)

yerebatan sarnıcındaki klibinde sordugu soru hala tartısılıyor:
-aşk her şeyi affeder mi?
devamını gör...

ben basit bir insanım.

aşkım, sevgilim, bebeğim der geçerim.
devamını gör...

insanlar seni seviyorum dedikleri kişilere karşı sorumlu olmalı.
devamını gör...

zaman her şeyi muhafaza eder ama hepsi rengini kaybeder; metal plakalara sabitlenen çok eski fotoğraflar gibi, ışık, zaman, plakaların üzerin-deki yüzlerin keskin ve karakteristik nüanslarını siler. resmi sağa sola çevirmek gerekir, çünkü metalin vaktiyle çehresinin kendine has özelliklerini içine aldığı kişiyi kör plakanın üzerinde tanımak için belli bir ışık kırılmasına ihtiyaç vardır. insanın her hatırası da zamanla işte böyle solar.
devamını gör...

berlin - take my breath away
devamını gör...

sabah ezanını bir kere bile olsa duymayan adam insanlıktan nasibini alamaz

-zeki demirkubuz
devamını gör...

eski eşim iki şekilde hitap ederdi bana. asla adımı soylemezdi:

-aşkım
-dünya güzelim

asla akıllı zeki gibi seyler duymadım agzından.
sanırım beni biraz aptal buluyordu. ihih.
devamını gör...

bebeğim, güzelim.
devamını gör...

nereye varacağımı bilmeden rastgele çıkacağım bir uzun yol güzel olabilirdi
devamını gör...

ikinci bulusmamızdı.
bana gelmişti.
"aşkım' dedi. cok tatlıydı.
sonra 'seni seviyorum' dedi.

ya ben biraz safım erkekler konusunda.
inanıyorum soyledikleri şeylere.
devamını gör...

" bir insana bir insan herhâlde yeterdi . fakat o da olmayınca ? "
kürk mantolu madonna
devamını gör...

ummadığımız anda ummadığımız şeyle karşılaşıp onu beğenip sahiplenip(meslek,araba,ev,eş) allahım şükürler olsun diyip sonra kim bilebilirdi ki allah’tan başka dememiz
devamını gör...

konate ve dembele bence en iyileri
devamını gör...

bürger evet vatandaş demek recht hak hukuk vatandaşlık hakları demek
devamını gör...

fransızlar için milliyetçi derler. milliyetçi bir ülkenin milli takımı konusunda bu kadar tezat olması ironik olmuş.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

fotoğrafını çekeyim dedim, çektirmedi.
devamını gör...

senaryosu betül tuncer ve kaan say tarafından yazılıp betül tuncer tarafından yönetilen kısa film; kadriye çelik, akif suna, saniye özlem say, nisa avcan, betül tuncer, iklim rana ağır ve güven keskin gibi isimler rol almış iken filmin ise 2025 yapımlı olduğu bilgisi verilmiştir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

okuma yazma bilmeyen ve 45 yaşlarında olan fazilet adlı iki çocuk annesi bir kadının, eğitime, okula, kitaplara susamış bir insanın okuma yazma öğrenerek yeniden vâr olma mücadelesini konu ediniyor.

fazilet'in küçüklüğüne dair bir anının gösterilmesi ile film başlıyor, ona bir arkadaşı kelile ve dimne kitabını hediye ediyor, o ise yaşı küçük olduğu için henüz okuma yazma bilmiyor, muhtemelen erken yaşta evlendiği ya da belki de zorla evlendirildiği için okul hayatı hiç başlamadan bitiyor.

varlıklı ailelerin evini temizleyerek geçimini sağlıyor, çocukları artık büyümüş ve genç birer birey olmuş, annelerinin çalışmalarını istemiyor, onu rahat ettirmek istiyorlar.

fazilet bir eğitim merkezi sayesinde okuma yazma öğrenmeye, okuma yazma öğrendikçe yeniden vârolmaya başlıyor, vârolmak belki de kelimeler sayesinde yapabildiğimiz bir şeydir...

okumaya, yazmaya hevesli ve kitaplara düşkün olan bu güzel insanın hayallerine giden yolda ideallerinden vazgeçmemesi ve başarmasıyla filmimizin sonlarına doğru yaklaşmaktayız.

tolstoy'un bisikleti sözünü duymuşuzdur, büyük yazarın 67 yaşında iken bisiklet sürmeyi öğrendiği rivâyet edilir ve o yaşta bisiklet sürmeyi öğrenmiş olması ile bu deyim ortaya atılmıştır.

bu kısa filmi izlerken aklıma gelen şey bu sözdü, kaç yaşına gelmiş olursan ol, hayatta olduğun müddetçe asla geç kalmış sayılmazsın, hayallerin yaşı yoktur, içinde ukde olarak kalmasındansa denemek bile bir emektir, hayaline tam anlamıyla kavuşamasan bile, o uğurda mücadele etmek bile bir değerdir.

konu açısından etkileyici bulduğum bir kısa filmdi, eğitimin ve ekonomik özgürlüğün önemine değinen bir kısa film olduğu görülmektedir.

fazilet'in okuma yazma öğrendikten sonra okumaya başladığı kitap belki de filmin adının neden bu olduğuna dair bir bilgi verebilir...

kelimeler en güçlü silah ve sihirdirler albayım...

devamını gör...

diger kadınları bilmiyorum ama ben rahatsız oluyorum. bunun tek bir istisnası var: ilgimizdeki erkek
o zaman degil rahatsız olmak, mutlu oluyoruz;)
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim