zaman tüneli

bana çok umut veren bir jenerasyon var bu sefer elimizde birlikte oynamaya da alıştılar gibi
kaleci güven veriyor
defans tandemi biraz ağır ama pozisyon bilgisi yüksek ve yırtıcı defanslar
orta saha zaten şu an dünya klası
kanatlar alev alev
bitiricilikte bir tık sıkıntı yaşarız gibi ama kağıt üstünde çok iyi takımız lan
devamını gör...

onlardan biri de benim şüphesiz. ailenin kadınları 90'a dayanıyor. bu ümit verir mi bilmem.
devamını gör...

ben turnuvaya damga vuran takımlardan birisi olacağımıza inanıyorum. her ne kadar adaletsiz bir kadro seçimi yapıldığını görmüş olsam da milli takımı sevmekten vazgeçemiyorum.

danimarka ligi'nde yılın oyuncusu seçilen aral şimşir ve fransa'da yılın kalecisi seçilen berke'nin kadroda olmayıp mert günok ve irfan can gibi kendi takımlarında bile süre bulamayan adamların kadroda olması dilime kötü küfürler getiriyor.

herşeye rağmen bizim çocuklara güveniyorum, onlarda karakter var birlikte ruh koyabiliyorlar sahaya avrupa şampiyonası çeyrek finalinde alçak bir fransız hakem sayesinde elenmiştik. yine böyle kahpe pusulara denk gelmezsek daha ileri gidebiliriz.
devamını gör...

merhaba, seni gördüğüme sevindim..
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

norveççe ve danimarkacayla çok yakın. bu üç dili konuşanlar birbirini büyük ölçüde anlayabilir. ingilizceyle de akraba ama uzak akraba.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

aslında bu dava türü son zamanlarda şöyle öne çıktı kötü olan biri masumu tahrik ediyor ona küfür ediyor saldırıyor sonra kamera açıyor masum kendini savunurken onu kayda alıyor tüm küfürler kayda alındığı için sanki masum olan o kötü adammış gibi görüyorlar ve masum ceza alıyor kötü masuma oynayabiliyor. ama kızdırıcı ve kötü olan şey şu ki masum olayın akışını anlatarak gerçeği söylese dese şöyle böyle delili olan doğru söylüyor diyorlar masum haklıyken haksız olabiliyor mantık şuna benzedi adama sıkan değil de sanki yaralanan suçlu gibi vs ki o yüzden kimse bu davayı sevmiyor
devamını gör...

kadın o kadar asil ve güzel ki aşık olmak için izin istersin.
devamını gör...

şalom şalom yerine şebom şebom diye selamlaşan insan grubudur.
devamını gör...

bağlı olduğumuz şeylerden sıyrılarak gerçekleştireceğimize dair yaygın bir inanış var. bu doğru olmakla birlikte sıyrılmamız gereken şeylerin kazanımlar, etiketler, sevgiler olması daha çok konuşuluyor. bir insan özgür olmak istiyorsa öfkesinden de sıyrılmalıdır. özgürlük için gereken bu öfkeden kurtulma gerekliliği bugün okuduğum en çarpıcı şey oldu.
devamını gör...

şebom iyidir hoşdur..

sana bilmediğin bir şey söyleyemem
ben de hiçbir şey bilmiyorum
ne kadar iyilik varsa, hepimiz için
hepsini dileyip gerisine direniyorum
devamını gör...

temizlik görevlileri, tarım işçileri, bakıcılar (yaşlı/çocuk), ev hanımları ( en çok hafife alınan, üstelik ücretsiz), öğretmenler ("zaten tatil yapıyorlar" algısı), garsonlar, kasiyerler,
güvenlik görevlileri...
devamını gör...

öğretmenlik bence. çok sayıda kötü öğretmen var ama iyi bir öğretmen insana bu dünyada tam manasıyla cenneti yaşatmasa da gerçekten güzel bir etki bırakır, yol gösterir. şu kadarcık kendime yarar bir şey yaptıysam bunu iyi öğretmenlerime borçluyum hep. aşırı önemli bir meslek.
devamını gör...

ben türkiye ' nin gruptan çıkacağını ve çok büyük sükse yapacağını düşünüyorum. çok üstün takımlarda oynayan çok iyi futbolcular var.
devamını gör...

lezbiyen yok mu hiç
devamını gör...

herhangi bir eğitim, yetenek, bilgi ve emek gerektirmeyen meslekler.. patron çocuğu olmak örneğin, emlakçılık, ınfluencer vs..
devamını gör...

gruptan çıkamama durumu bana göre çok sürpriz olmaz. birbirinden çok farklı 3 takımla oynayacağız. paraguay teknik ve bireysel yeteneklerin çok fazla olduğu bir takım ve aradan hamidonun teki çıkıp haşırt diye yerleştirebilir.

avustralya desen orada oynanan şeyin avrupa ve bizde oynanan futbolla alakası bile yok o bakımdan avustralya da ters gelecektir.

amerika desen hem ev sahibi takım hem de hayvanat bahçesi fizikleriyle haldır huldur saldıracaklar. işin tek iyi tarafı grupta son maçın abd ile olması.

tüm bunlara rağmen guruptan çıkarsa çeyrek final ve ya yarı final görme şansları var. malum son dakika golleri ve adanmışlık ruhu ile saldırıp finale bile gidebiliriz ama önce gurupta çıkmamız lazım.
devamını gör...

agresiflik değil tedirginlik var kadınlarda. daha temkinli, endişeliler trafikte.. bir de erkek tacizi var etken olarak tabi.. yüz sürücüden biri hata yapsa kadın olunca genellenir durum çoğu zaman. benim arkadaşlarım hep iyi sürücü misal, kaza yapanı yok. ama erkek arkadaşlarım trafikte çok daha fütursuz ve speedy gonzalesler.. bana bu konu başlığı haksızlık yapıyor gibi geldi o nedenle.
devamını gör...

tdk bir rehber, ama mutlak otorite değil. dili tdk değil, halk konuşur.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim