zaman tüneli

satanizm dediğiniz şey anti-christ yani antihristiyan bir bakış açısıyla kurulmuş bir öğretidir. türkiye için konuşursak türkiye'de hiçbir zaman satanizm denilen şey tutmadı çünkü anadolu türkleri hristiyan bir topluluk değildi ki, kilise karşıtı bir tez tutsun. reha muhtar'ın bazı olayları köpürtmesi dışında satanizm hiç bir zaman olmadı türkiye'de.

saygı duyup duymama meselesine gelirsek, isterse tribüşonu kendine rehber edinsin, etik ahlak olayların dışına çıkmasın yeter.
devamını gör...

daha kötüsü gelmez.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
(bkz: mehmed fetihler sultanı)
devamını gör...

bim kasiyeri kızla nişanını atan kuzenim bin pişman. denildiği gibi, büyük kısmının hem okumuş hem çalışan insanlar olduklarından sorumluluk sahibi eşler çıkma ihtimali var. tabii bu bir genelleme, abartmamak lazım.
devamını gör...

#4002804

patladım cidden öyle. ahtapot gibi kolları var ve genç iseler gözleriyle süzme olayını mutlaka yapıyolar.

arkadaş oto ödeme sistemi gelsede şu kasiyerlik olayı kalksa artık. sırf istihdam yaratılsın diye yapılan bomboş bir meslek.
devamını gör...

a marketinin müşteri kaybetmesine neden olacaktır.
devamını gör...

ben bu furyayı başlatıyorum bu sene. valla artık kimseyi bekleyemem. hafta sonu gidip, geleceğim. madem hiçbir şey yoluna girmiyor, bari kafam rahatlasın.
bence bir insan kendine yetebilmeli. tek başına tatile gitmek kötü bir şey değil. tüm tur şirketlerine bakıyorum, başımı alıp gidecem.
devamını gör...

satanistler, ikiye ayrılır.

1- ateist (laveyan) satanist
2- teist satanist

birinci grup zaten tanrı'ya ve doğaüstü olaylara inanmazlar, şeytan onlar için dogmalara karşı isyanın sembolüdür.
ikinci grup ise gerçekten tanrı ve şeytanın var olduğuna inanır lakin onlara göre tanrı zalimdir şeytan kurtarıcıdır.

laveyan satanistlere saygı duyuyorum. lakin diğerlerine saygı duyma durumum tartışmalı. şeytana tapabilirler bu onları bağlar fakat şeytana tapmakla birlikte karanlık ritüeller gerçekleştiriyorlarsa ve insanlara ya da hayvanlara zarar veriyorlarsa orada saygım biter, düşmanlığım başlar.

bu arada bu, satanist bireyleri incelediğim bir tanım. satanizmin kendisini ve teorik olarak neden yanlış olduğunu başka bir tanımda anlatacağım.
devamını gör...

ergenken satanist olduğunu söyleyen bir ergen insanla tanışmıştım. internet arkadaşımdı. kedi medi kestiği yoktu. dümdüz liseli oğlandı. satanizm dediği yarı paganik bir takım yaklaşımlardı.

bence galiba inançlardan ziyade eylemler etkili olabilir saygı konusunda öncelikli olarak.
devamını gör...

neye göre okumamız lazım tam? ve de işe yaramak derken ne kastediliyor?

mesela ben birazcık eğlenmek amacında isem beni eğlendirecek kitap otomatik olarak işe yaramış ve görevini yerine getirmiş oluyor. bilgi edinmek istiyorsam da konuyla alakalı bilgi verici kitap seçiyorum mesela, o da bu sefer bilgi vererek işe yaramış oluyor.

salağa anlatır gibi yazıyorum her şeyi. insan aklına güvenim çok sarsılmış durumda...
devamını gör...

bir kadının kendisine yapacağı en büyük haksızlıklardan biridir. amaç hoş bir gece geçirmekse, evli olmayan insanlar her zaman bolca bulunmaktadır. amaç ilişki kurmaksa zaten sonu baştan belli bir durumdur. her zaman dediğim gibi bu örnekte partnerine sadakat duyması gereken erkek kişisidir. kendisine saygı duyması gereken kadın kişisidir.

bu tür ilişkiler içerisinde bulunmuş insanlar tanıdım, allah belanızı versin, puh geberin gibi bir kafaya girmedim. anlamaya çalışıyorum. ama pek anlayamıyorum. özellikle aşk ilişkisi yaşayanları. baya adamı karısından kıskanıp aşk acısı çekiyor mesela. adam buna aramızda karı koca ilişkisi yok diyor, yersen. ben duygusal ve fiziksel bağ kalmamış bir evlilik söz konusu ise, sana aşkla ve tutkuyla geldiğini söyleyen bir adamın evliliğini bitirmekten geri duracağını hiç sanmıyorum ablacım :d. ikili fanusunuzda kendinizi ve birbirinizi kandırsanız da bence içten içe herkes her şeyi biliyor.

insan garip bir canlı. dramaya aç. redpilci kardeşlerim kortekslerimiz hiç gelişmemişçesine goril sürülerinde bile görmediğimiz akıl dışı önermelerle geledursun, günümüzde modern insanı böyle zottirik ve çarpık ilişkilere sürükleyen nedenleri evrimde değil psikolojide arıyorum zira eş seçiminde en başat kriterlerden biri yavrunun da selametidir. bizler de yavrularımızı kurt sürüleri gibi komün olarak büyütmediğimize göre canlı sadece kaliteli yavruyu verecek bireyi değil yavruyu hayatta tutacak koşulları da "seçer". yavru bakım stratejileri türden türe farklılık gösterebileceği için burada eş seçimi kriterleri de çeşitli olacaktır. ama insan o kadar "rasyonel" ve "güdüsel" bir canlı değildir artık.

evli bir erkeği seçen bir kadının ana arzusu seçilmiş olanı seçmek değildir. burada çoğunlukla adama duyduğu aşk değil özel olma ihtiyacı ve her koşulda seçilme arzusu baskındır. haz veren şey halihazırda seçilmiş bir adamla birlikte olmak değil bir başka kadına tercih edilebiliyor olmaktır. yani senden haberi bile olmayan bir kadınla giriştiğin rekabet... yani illa evrime bağlayacaksak dişinin seçen değil seçilen bir konumda oluşu zaten çok da alışıldık değil.

daha mantıksal ilişkilerde de amaç adamın kaynaklarından faydalanmaktır. kaynak derken spermlerini demiyorum. parası ve emeği.

erkekler bir konuda daha durduk yere kendilerini nimetten saydılar yani...
devamını gör...

yanlış önerme. hatta saçma sapan bir önerme diyebilirim. gelişigüzel kitap okumak işe yarar. profesyonel diyetler olmadan spor yapmak da işe yarar.

bu konuyu şurada detaylıca anlatmıştım.

(bkz: o kadar da zor değil)
devamını gör...

satanizm, somut bir öğretisi, tutarlı bir ahlak sistemi veya insan hayatına dair yapıcı bir vizyonu olmayan bir inançtır. tek dayanağı “karşıtlık”tır: ne olduğuna değil, neye karşı olduğuna odaklanır. kendini tanımlarken bile referans aldığı şey, eleştirdiği yapıdır. bu yüzden bağımsız bir duruşu yoktur; sadece bir tepki pozisyonunda kalır.

saygı, emekle kurulmuş fikirlere, insanı yükselten değerlere ve topluma katkı sunan düşüncelere gösterilir. içeriği boş, pratiği olmayan, sadece provokasyon üzerine kurulu bir inanç ise saygıyı hak etmez. eleştirilir, sorgulanır ve fikir olarak çürütülür. çünkü fikirlerin en temel sınavı tutarlılık ve ürettikleridir. satanizm bu sınavdan geçemez: ne inşa eder, ne çözer, ne de insanı bir yere götürür. sadece “karşı” durur ve orada kalır.

boş ve saygıyı hak etmeyen bir inanç veya ideoloji veya özenti veya ahmak bir tutum.
devamını gör...

bir kişi.

biz ülkece alakasız saçma insanları ünlü yaparız olayımız bu.
yazık.
devamını gör...

hayatımda bu kadar mantıklı gibi görünüp de daha cahil bir tanım görmedim. her şeyden bi fayda, bi ders mi çıkartmak zorundayız ? anlık zevklerimiz olamaz mı ? bir fantastik kurguyu, bilim kurguyu bizde aynısını yapabilelim diye mi okuyoruz ? fayda istiyosanız gidin akademik hayatınızı geliştirin makale okuyun.kitap okumak lineer bir zevk değil, tohumu atıp hasat alamazsın.zevk için roman okuyan insanlar 10 sene sonrasına da kendine bi şey katmak isteyen insanlardır, roman okuyan insanlar mutlak iyilere ve mutlak kötülere inanmazlar, hayattaki grileri görüp ahlaki dilemmaları anlarlar ve kendi hayatlarında tanrı rolüne geçerler, hayatının kontrolünü kendi eline alır.gerizekalıca aptalca tartışmaların üstüne çıkartır sizi. edebiyat sizin için lisede kalmış bir ders belli ki. kendi hayatının kontrolünüzü eline almak için hayal gücü şart ve bu kitap okuyarak olur sadece. emrah safa gürkan'ın dediği gibi bunu da açıklamak zorunda olduğum için allah benim belamı versin. yazıklar olsun.
devamını gör...

satanizmi bilmeyen, işkembe-i kübra'dan sallayanlara bakmayın. satanistler, son derece hümanist bir topluluk. kimseye zararları yoktur. dünyanın en barışçıl inançlarından biridir. hakkında olumsuz ifadeler kullananlar satanizm hakkında bir silk bilmemektedir. dolayısıyla saygıyı ziyadesiyle hak eden bir topluluktur.
devamını gör...

inancını yaşarken kimseye zarar vermiyorsa saygı duyulması gerekir.
devamını gör...

#4002589
arkadaşım sende yeni ateist olmuş ergen vibe'ı var. bu hayra alamet değil. bil istedim.
devamını gör...

tüm müslüman dostların cuma günü mübarek olsun.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bunların içinde atanamamış öğretmenler vs oluyor kızlar. o kadar belli oluyor ki. ne kadar düzgün çalışıyorlar.
sonra kaba saba bir müşteri geliyor ve özellikle yaşlılar ortalık karışıyor. bir de küçük mahallelerin yaramaz anne babasının unuttuğu çocuklar var. markette sürekli sorun çıkaran.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim