zaman tüneli

saptamaları doğru ama murattı kim? her şeyin altında bir şey arar olduğumuz sözlük: (a)normal sözlük.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

"murat iti" diye okuyacam. ayıp olacak. öbür türlü marka telif hakkı ihlali olacak :)

deneyimli bir sözlük mecraları uzmanı olduğunu görünce profilini inceledim: normal sözlükte 2024te bir iki yazmış kaybolmuş 2025'te hiç yok. 2026 da üçüncü girişi (gün olarak). yani dış minnak! hahaha. belli ki ekşi sözlük üzerinden tarihe eşlik etmiş.

hoş gelmiştir illa ki; iyi sözlükler, bol yorumlar dileği ile...
devamını gör...

şiiri nerenizle yazarsanız yazın ben şiirden anlamıyorum.hele ismet özel' i hiç anlamıyorum.
devamını gör...

#4014887

orayı böyle durumlar etkilemez nasıl olsa binlerce kişi sırada kim duymuş kim görmüş olur ama burada gayet batar. orası istanbul gibi burası uşak afyon

hatırlarsanız gezi olaylarında birçok marka yandaş oldu gezicilere karşı oldu ama unutuldu gitti bir tanesi hariç belki.. orası da kızılkayalar büfe idi.. çünkü zincirleşmemiş dünya çapında olmamış bir yer olduğundan en çok göze batan orası oldu bir de müşteri kitlesi çok belli bir kitleydi.
devamını gör...

geçen kış polise yerini söyledim. evet.
devamını gör...

nam-ı diğer yumurta kasa. bugünkü gençler arabaya neden böyle dendiğini anlamaz çünkü bugün tüm arabalar aerodinamik üretim. lakin 90larda kavisli araba, lüks bir şeydi. hatta lüks bile değil, sadece spor arabalarda vardı aerodinamik tasarımlar. insanlar kutu şeklinde köşeli arabalara biniyordu, bu da rüzgarı iyi delemediği için çok yakıt harcıyordu. hyundai bu sebepten az yakan çok kaçan bir araba yapmak istedi, ilk çıktığında herkesin garipseyip yumurtaya benzettiği bir araba yaptı. accent, kendisinden sonra üretilecek her arabaya ilham oldu.

dünyanın en sorunsuz, basit motorlarından birine sahipti. 1890lardaki sanayicilere götür onlar bile anlardı. bunun yanında performansı hiç fena değildi. araba hafifti ve buna bağlı olarak atikti.

ayrıca bu arabanın satıldığı fiyat aralığındaki diğer araçlarda klima, hidrolik direksiyon gibi şeyler yoktu. bunlar "lüks" şeylerdi ve halkın bindiği arabalarda yoktu. ama accent'te vardı işte. bu sebepten de dünya genelinde kalpleri fetheden bir araba olmuştur accent.
devamını gör...

bu başlığı sözlüğün hakkari köşesine atmışlar, bulana aşkolsun.

bu arada kimsenin kimseyi dava ettiğini de düşünmüyorum. olayın unutulmasını bekliyorlar.

unuttuk çoktan, dönün sözlüğe.
devamını gör...

no1=kurucu admin
devamını gör...

taksicilerin eskitemediği ölümsüz araba. basit motor, sınırlı elektrik aksam olunca arabanın arıza verme şansı zaten pek kalmıyor. lpg sorunsuz. makine bir milyon kilometreye kadar tık demiyor.

tam bir fiyat performans ürünü aslında. memuru, emekçiyi otobüs derdinden kurtardı zamanında.
devamını gör...

vurun abalıya yoldaş ve modlar yönetememiş öyle mi? yoldaş sözlüğe mi geliyor da yönetecekti. hata modlarındır. modlardan dolayı yoldaş ekip seçimini veya denetimini tam yapmadığından veya eksik yaptığından hatalı sayılabilir. bu da ancak tali bir hata sayılabilir. hiç bir maddi beklentinin olmadığı bir oluşumu da yönetmek zaten çok hevesli olmayı gerektirir. o kadar hevesi de yoktur belki. üstelik burayı finanse etmek için harici işlerinden para kazanması gerekiyordur eğer ki paşa torunu değilse sirkeci'de hanı hamamı yoksa.

kadın bir yazarla yüz göz olmuş bu açık ve bu ciddi bir hata. nerden baksan iki tarafın da saçmaladığı bir konu işte. hayatımızda yok mu iki tarafın da hem haklılıkta hem de haksızlıkta eşit olduğu durumlar ? dolu örnek çıkar düşünürsek.

ekşinin yöneticisi kanzuk karısını bir gecede yazar yaptı. yıllarca çaylak sırasında beklemiş olan yazarlar buna isyan etti çoğu sözlüğü bıraktı. yetmedi karısı çıktı tepki veren yazarlara orta parmağını gösterdi. başka dolu yönetim hatasına rağmen görünen o ki ekşi gayet de yoluna devam ediyor. eğer ki olay sırf kötü yönetim olsaydı ekşi de yazar kaybıyla baş edemez halde olmalıydı.

bence normal sözlük'deki trafik kaybının nedeni daha genel bir durum. sözlük alanındaki ihtiyacı ekşi karşılıyor işte. peşinden gelen onlarca sözlük ya kapandı ya da sessizleşti. hepsi mi kötü yönetiliyordu. tek neden bu olamaz. bu kazandan bu kadar çorba çıkıyor. sözlük formatının piyasadaki karşılığı bu kadar. pastanın %90lık dilimi ekşi de. ne yaparsan yap oradaki geleneği alışkanlıkları aşamazsın. bugün %90dır iner 88e çıkar 92ye olacağı bu kadar. abartmaya gerek yok. ekşi ve diğerleri diye ayrılıyor sözlük konusu. 2x2=4 nokta.

dip: yaz sezonununda insanların ilgisinin sözlüklerde geyik sarmaya değil de deniz kum güneşe kaymasını da gözardı etmemeyelim.
devamını gör...

milli istihbarat teşkilatı terörle mücadele daire başkanlığı, devleti ve toplumu zararlı örgütlere karşı koruyan kamu birimi.

pkk, deaş, dhkp-c ve fetö gibi yapıların içine sızarlar, istihbarat toplarlar ve tehdit kapıya gelmeden çakalı ininde boğarlar.

işin doğrudan sahasındalar. örgütlerin şifreli ağlarını çözer, finans kaynaklarını keser ve silahlı kuvvetlere ya da emniyete direktif verirler.

fetö ile mücadele bu dairenin en büyük sınavı oldu.

düşman dağda değildi; askeriye, yargı ve bizzat istihbaratın kendi içindeydi. parazit gibi devleti içeriden içeriye çürütüyor, kanser gibi hızlı yayılıyor ve virüs gibi hızlı şekil değiştiriyorlardı. daire, özellikle mavi marmara olayından sonra mit müsteşarlığına hakan fidan'ın gelmesi sonrası örgütü çökertmeye yeminliydi. 17-25 aralık ve 15 temmuz zorlu sınavlardı.

öncelikle bylock'u patlattılar. örgütün gizli haberleşme ağına sızdılar. bütün kripto yazışmaları deşifre ettiler. bu sırada örgüt her şeyden habersiz 2020 yılına doğru kendi kabinelerini kurma planları yapıyordu. lakin hükümetle aralarının bozulması sebebiyle bir darbe planı yaptılar ve yakalanmaktan korktukları için bu planı beklenenden yakın tarihe çektiler. istihbarat bu sırada darbe planından haberdar oldu fakat engel olunsaydı birkaç fetullahçı kaçacak çoğu yakalamayacaktı ve gölge isimler deşifre olmayacaktı. darbe gecesi istihbarat durumu kontrol altına aldı ve cumhurbaşkanı muhafaza edildi. sonrasını zaten hepiniz biliyorsunuz...

tsk ve bürokrasideki gizli fetöcüleri özel algoritmalarla tek tek bulup yargıya teslim ettiler. olağanüstü hal ilan edilmesi burada önemli faydalar sağladı. yurt içiyle de yetinmeyip balkanlar'dan afrika'ya kadar operasyon yaptılar. örgütün para kasalarını ve imamlarını özel uçaklarla türkiye'ye getirdiler.

velhasıl kelam... devlete ve millete büyük hizmetler vermiş bir birimdir, desek yeridir.
devamını gör...

orallarda mevsim yaz mı bu nağmeler saz mı caz mı bilemiyorum ki nereden bileyim ah nerelere gideyim.

bence hatalı ama güzel şarkı.
devamını gör...

saraylar saltanatlar çöker
kan susar birgün
zulüm biter.
menekşelerde açılır üstümüzde
leylaklarda güler.
bugünlerden geriye,
bir yarına gidenler kalır
bir de yarınlar için direnenler...


şiirler doğacak kıvamda yine
duygular yeniden yağacak kıvamda.
ve yürek,
imgelerin en ulaşılmaz doruğunda.
ey herşey bitti diyenler
korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler.
ne kırlarda direnen çiçekler
ne kentlerde devleşen öfkeler
henüz elveda demediler.
bitmedi daha sürüyor o kavga
ve sürecek
yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!
devamını gör...

bir ismet özel sözü.

şiir okumayan insanın, hele ki divan şiiri okumayan bir insanın, "insan" diye ortalıkta gezmesi büyük bir rezalettir. hakikatin ve varlığın bambaşka bir boyutu olan şiirden nasibini alamamış insanların way haline. ölümü boşuna beklemesin bu modeller, zaten götünden çıkmış ruhi, yaşasan ne ey sığıri.

tabi klasifikilatif bir düzlemde ismet özel bunu demek istememiştir ama adam şiiri götüyle yazmışsa tabii ki okurun da gotunden anlaması gayet doğal. beyniyle yazmışsa beyninle, kalbiyle yazmışsa kalbinle anlarsın sözün uzamsal ve edimsel realitede girizgahı budur moruk.
devamını gör...

şekilli bir passat olması dışında herhangi bir vasfı yok.

passat ile aynı platforma sahip. aynı iç tasarıma sahip. bir de motor da aynı. sadece dışı şekilli.

bir de dq381 dediğimiz ıslak tip çift kavramalı dsg şanzımanı var. klasik dq200'den daha iyi ama bunun bile kavrama vakti geliyor.

bir de passat'ın aksine piyasası çok yavaş. kolay satılamıyor bu araçlar.

sözün özü değmez. en azından bu fiyatlara full paket passat ve superb alınabilir. ya da illa şekilli araba arıyorum diyorsanız peugeot 508 1.6 puretech gt de olabilir.
devamını gör...

bu nasıl isim lan böyle? her gördüğümde gülüyorum. serbest çağrışım.

sexmus, seksmus, v.b.
devamını gör...

salakmı onlar. fırsatı bulmuşlar düzgün çalıştıktan sonra, neden konforlu yaşamı terk etsin. yaşam standartları yüksek bir ülkeye gittiyse. değmeyin keyfime.
devamını gör...

seks terapisti izmir'li jinekolog albert uzdil in boxer dergisine verdiği röportajında geçen eylem. şöyle bahsediyor;

gerilimli, kavgalı çiftlere şiddetle tavsiye ediyorum. sadece o da değil işte patronunla mı kavga ettin, kiracısın ev sahibiyle sıkıntı büyüdü mü, halı sahada kavga mı çıktı bakın abartmıyorum çok kavga ayırdık bu yöntemle.

çok abartmaya gerek yok, hemen iki cok cok bırakacaksın, maksat gönüller alınsın, kırık kalpler onarılsın.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim