zaman tüneli

sabahat akkiraz'dan koymuşum, umut sülünoğlu'ndan gelsin bu sefer.

sallama kan icen vampir de çalmış güzel güzel, hatırlattı sağ olsun, epeydir dinlemiyordum. şahane bir türkü.

"bir bergüzar salmış nazlı cananım
ettiği sitemler boydan aşıyor
sönmemiş bağrında közü dumanı
duydum kanlı yaşlar bentten taşıyor"
devamını gör...

biraz da pozitif basayım.

bugün sylvia ile tanıştım. 50’lerinde, sarışın, mavi gözlü, laf olsun diye demiyorum, saçları harbiden 80’ler modeliydi. neys’ bunlar ben moladayken gelmiş eşiyle. pizzalarını götürdüm. dışarıda sigara içiyorum donarak. günther mal gibi tshirt giymiş bu havada, terasta oturuyordu. slyvia ile eşi ben sigara içerken geldiler. kadın birden kahkaha patlatmasın mı? hohahahahhahahahahhaba diye bir fıkırdıyor, bir fıkırdıyor.

- noldu? dedim gülerek
- senin sigara içebileceğini düşünmemiştim
- neden?
- çok masum görünüyorsun hohoohahahah
- haha, danke.
- ben slyvia,
- ben de sudoku, memnun oldum.
- alkol kullanıyor musun?
- evet.
- e ama sen normal türklerden değilsin!
- gevurum ben. ama türklerde içer yani.
- hıııı.

neys’ sonra yaşımı sordu. tahmin et dedim.

- 24.
- hhahahahhahah, bunu söyleyen bir çok müşterimden birisin, teşekkür ederim.
- kaçsın ki?
- otuzbir olucam.
- hayatta inanmam diyo gülerek, nasıl fokur fokur gülüyor görmen lazım.

baciko ister inan, ister inanma n’öriyim yani. zaten göz kararlarınızın bozuk olduğuna kanaat getirmişim. istediğini de yani. neys’… daha da konuştuk işte, günther bankta oturuyor, domuşuk suratıyla bizi dinliyor, eşi, karısını büyük bir zevkle izliyor, benim gözüm her yerde.

macaristanda kaşlarına microblading yaptırdığını tutmadığı için mısırda tekrar yaptırdığını, kalıcı göz sürmesini slowenyada yaptırdığını, gözlerini bratislavada lazerlettiğini anlattı. benim her detayımı sordu. sigaramın ağırlık derecesinin 0,7 olduğunu söyledi. he doğru. kendisinin çok değişik bir sigarası var ipince ve 0,3. paketi samsung galaxy foldlar gibi bir değişik açılıyor. elit, sevdim. kadın ne desem fokur fokur, kıkır, kıkır güldü. yine gelecekmiş. kankimsin şu saatten sonra slyvie.
devamını gör...

fener iyi oynadı
devamını gör...

yalnızlığın kabuğu, süsü, kalabalık avuntusu çıkarıldıktan sonra kalan net hâli. yani gösterişli, romantik ya da bahaneli bir yalnızlık değil; seyircisi olmayan, çıplak, tam kendisi kadar olan yalnızlık.

insanın kendi ağırlığıyla baş başa kalması. bu yüzden hem arınmış hem ağır.

ne bir kalabalık avuntusu,
ne bir eski şarkı bahanesi;
sadece kendi ağırlığınca
ve tam kendin kadar.
devamını gör...

(bkz: diko)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

(bkz: sudan çıkmış balığa dönmek)
devamını gör...

(bkz: yan flüt)
lisedeyken öğrenmiştim, elime alsam şimdi de 2-3 parça çalabilirim ama artık kafam kaldırmıyor. asıl öğrenmek istediğim şey kanun. nasıl güzel bir enstrümandır o yahu.
devamını gör...

napsınlar? gol sevincini, zafer sevincini yaşamamışlar epeydir. sevinç nedir bilmezler. öfke, haysiyet ne varsa cazgırıylan karşı takıma beste yapmakla meşguller. yenseler, yine alayına diyecekler o derece. he bi de arka tarafta hatime toplu amin var :)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

futbolda karşılıklı satranç denilen psikolojik ve taktiksel oyunun tam da özeti.
devamını gör...

ilk yarısında tutuk kaldığımız ikinci yarısında ise iyi bir mücadele verdiğimiz maç. ilk devrede de şöyle oynasak ve ilk 45'i çöpe atmasak ne olurdu hocam ?
devamını gör...

cahillik mutluluktur demek istemiş burada şair.
devamını gör...

voca.ro/19MfBSNQhYFv

bir bergüzar salmış nazlı cananım
ettiği sitemler boydan aşıyor...
devamını gör...

değil “o anlamda” çalmak, bir gitarı kapının ağzına koysalar ve “al bunu çal, çırp” deseler onu bile beceremem..
devamını gör...

(bkz: diko)

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

(bkz: rbf)

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

(bkz: nevada)

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

(bkz: kralarthurhazretleri)

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

çok önemli bir teknik direktör taktiğidir.
hangi takım önce değişiklik yaparsa diğer takım o taktiğe karşılık değişiklik yapar.
devamını gör...

air guitar.
devamını gör...

bu akım görsellerine en çok da cheri cheri lady ve self control şarkıları fon müziği olmuş. özellikle synth pop ile italo disco tınılarının öne çıkması dikkat çekici.
devamını gör...

buraya deli - dehşet şeyler yazmayacağım. sıkıldım. çok sıkıldım. bitane domuz, ırkçı bir dayı var. niye dondurma yok diyor, almadı patronlarım diyorum. bahaneniz de hazır diyor. hava buz gibi. burnum dondu soğuktan sabahtan beri. eylül’deyiz.
seneye yaza kadar dondurma yok. git marketten al evinde ye pışt pizivink. geldiğinden beri kışkırtmaya çalışıyor. cacığı neden sulu yapmışım? ben mi yaptım hımını? görmüyon mu geldiğinden beri barda dikiliyorum? onlarda yan odada oturuyor bu arada.

az önce elini bir kaç kez masaya vurdu. bar sandalyesinde oturuyorum valla, hiçte bakamayacağım sana. hele o harekete kessen kalkmam. köpekler bile böyle çağırılmazken, şu harakete bakar mısın? kölesiyiz sanki. aptal, yaşlı, sığır! yaşlı dediğin ponçik olur it herif. sonra masadan bir başka arkadaşı kalkıp yanıma geldi düzgün bir şekilde bir şeyler daha içebilir miyiz dedi. efendi ol canımı ye. zor muydu bak? arkadaşını örnek al pis adam.
devamını gör...

daha dün kavga ediyorlardı bu gün canım ciğerim olmuşlar, tuhaf.
devamını gör...

şampiyonlar ligi oynuyorsun taraftar kale arkası hariç ölü gibi... oturmuş paşalar film izliyorlar sanki... olmaz olsun böyle taraftar. paraları var diye koltukları işgal ediyorlar.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim