rocketmensch yazar profili

rocketmensch kapak fotoğrafı
rocketmensch profil fotoğrafı
rozet
karma: 118 tanım: 19 başlık: 2 takipçi: 2

son tanımları


okuduğun bir kitabı pudra şekerine uyarla

pudra şekerlenemeyenler
devamını gör...

yazarların şu an dinledikleri şarkı

the knife - full of fire
devamını gör...

en yakındaki kitabın 17. sayfasının 3. cümlesi

hızla gelen bir taksinin yol kenarındaki bir tuvalete gitmek üzere arabasından inen kadına çarptığını, kadının bedeninin sidik ve kan sağanağı içinde yüz metre öteye savrulduğunu görüyordu.

j. g. ballard - çarpışma
devamını gör...

thomas pynchon

postmodern edebiyatın en önemli yazarlarından kabul edilen yazardır. en önemli eserleri v., 49 numaralı parçanın nidası, gravity's rainbow, mason & dixon ve against the day'dir. okuması çok zor olabilse de inanılmaz dolu ve komik romanlara sahiptir. işlediği konular arasında paranoya, entropi, kurgusal komplo (ve teorileri) vardır. anonimitesine düşkün olan yazarın 84 yaşında olmasına rağmen kullanılan fotoğrafları genelde 50'lerden kalmadır. türkçe.2ye malesef yalnızca tek bir kitabı çevrilmiştir.
devamını gör...

vladimir nabokov

lolita, solgun ateş, ada ya da arzu, pnin, konuş, hafıza gibi muazzam edebiyat eserlerinin yazarı olan rus asıllı amerikan yazar. kitaplarını okurken insan kelimeleri kullanışının güzelliğine hayran kalırken nasıl bu kadar küçük detayları bu kadar güzel anlatabiliyor hayret etmekten kendini alamaz.
devamını gör...

türkiye’nin girişine yazılması gereken söz

merhaba arkadaşlar ülkeme hoşgeldiniz
devamını gör...

ivan ilyiç'in ölümü

"kısa ama aynı zamanda iyi bir mesaja sahip" türündeki okumaya değer nadir kitaplardan olduğunu düşündüğümdür.
devamını gör...

yeraltından notlar

dostoyevski'nin yarattığı en iyi karakterinin ağzından anlatılan en iyi kitabıdır. özellikle zamanı içinçok iyi bir kitap gibi gelmiştir bana hep. ayrıca bu kitaptaki gogol etkisini hissetmemek imkansız.
devamını gör...

kör baykuş

hipnotik bir kitaptır. içindeki mistisizm ve insanı sımsıkı sarıp bırakmayan atmosferi beni büyülemişti. son sayfasını bitirdiğimde mal gibi kaldığımı hatırlıyorum birkaç dakika. her açıp okuduğumda kendimi bir şeye odaklanınca gözbebekleri genişleyen kediler olur ya, aynı öyle hissediyorum.
devamını gör...

tehlikeli oyunlar

gayet iyi bir romandır iyi olmasına, ve aynı zamanda gece'den sonra okuduğum en iyi türk postmodern romandır, ama bir tutunamayanlar değildir benim kanımca. ayrıca daha kısa da olabilirdi sanki. bilmedimdir. gayet iyi bir roman ama dediğim gibi.
devamını gör...

otobüste tutunamayanları okurken tutunamayanlar

tek elle okuyabilene helal olsun dediğimdir valla.
devamını gör...

tutunamayanlar (kitap)

türk edebiyatı'nın tarışmasız en iyi romanı olmasıyla beraber okuduğum en iyi modernist romanlardandır ayrıca. kitabın sonuna geldiğimde selim ışık'ı gerçek hayatımda tanıdığım bazı kişilerden daha iyi tanıdığımı, ona daha yakın hissettiğimi düşünmüştüm. hakkında söylenebilecek binlerce şey var, edebiyat severlerin okuması gereken başlıca kitaplardan. ingilizce çevirisinin durumu ise üzücüdür.
devamını gör...

suç ve ceza

içindeki rüya sahnelerinin çok iyi olduğu romandır. marmeladov'un karısı en sevdiğim karakterdir bu romanda, ayrıca sanılanın aksine raskolnikov

cinayeti işlemiş olmaktan pişman olmasada (sonya'yla konuşmasında kendisi öyle diyordu) doğru şey olduğunu farkettiği için teslim olmuştur.
biraz melodramatik bir kitap olduğunu söylemeden geçemeyeceğim ama (dostoyevski^'nin çoğu romanı gibi).
devamını gör...

kara kitap

bir bölüm hikayenin ilerlemesi, bir bölüm roman içindeki gazete yazıları olan kısa hikayeler şeklinde ilerleyen romandır. orhan pamuk'un türkçeyi daha sonra yazacağı kitaplara kıyasla çok daha kötü kullanmış olmasına rağmen (özellikle birkaç cümleyi okuduğumda kitabı yarım bırakasım gelmişti), içindek bazı kısa hikayeler gerçekten çok güzeldir (benim aklıma kalan en iyi iki hikaye "boğazın suları çekildiğinde" ve "cellat ve ağlayan yüz"). şimdi düşününce bu kısa hikayelerin arasından iyi olanlar seçilip 150 sayfalık falan bir kısa hikaye kitabı olarak da yayınlanabilirdi.
devamını gör...

insan neyle yaşar (kitap)

neden olduğunu bilmediğim bir şekilde yaygın bir şekilde okunan ve sevilen bir kitaptır. bana kalırsa yavan, özellikle tolstoy'un diğer eserlerine kıyaslanırsa...
devamını gör...

dönüşüm

yabancılaşma, dışlanmış hissetme, aile tarafından görmezden gelinme/sevilmeme temalarının edebiyatta en iyi işlendiği metin olabilir. birçok romanın yüzlerce sayfada anlatamadığını 70 küsür sayfada anlatmak büyük başarı, ayırca hikayenin klostrofobik doğası da okuru kesinlikle içine çekiyor. kafka'nın bazı diğer metinlerinin biraz abartıldığını düşünsem de dönüşüm kesinlikle muazzam. ayrıca benim deyimimle tam bir "buzdağı" hikaye/romanı, bundan kastım da su yüzünde olan kısmına kıyasla aslında altında bir ton fazla şey saklı, tekrar okuyup analiz edilmeye açık bir metin, ki bence bu çokzel.
devamını gör...

okunması gereken kitaplar

açıkçası moby dick'tir benim için, ishmael'in hayata dair gözlemleri kitabın birçok yerinde ilgi çekici olduğu kadar düşündürücüdür de. ayrıca karakterlerin her biri kitaptan fırlayacak kadar gerçek gelmişti bana.

onun dışında tutunamayanlar'ı söylememe gerek yok sanırım... benim fikrimce türk edebiyatı'nın en iyi kitabı olmakla kalmayıp aynı zamanda okuduğum en iyi modernist romanlardan biridir. okumaya üşenen korkuyu beklerken'i de okuyabilir.
devamını gör...

ince memed (kitap)

sanırım insanlık tarihinde yalnızca benim tarafımdan sevilmemiş olan kitap. başka sevmeyen bir kişi bile mi olmaz ya?
devamını gör...

veba geceleri

20. yüzyılın başında geçen tarihsel romanları sevmem dlayısıyla çıktığında okuyacağım romandır. umarım o zamanın atmosferine götürmeyi başarabilir.
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim