hızla gelen bir taksinin yol kenarındaki bir tuvalete gitmek üzere arabasından inen kadına çarptığını, kadının bedeninin sidik ve kan sağanağı içinde yüz metre öteye savrulduğunu görüyordu.
postmodern edebiyatın en önemli yazarlarından kabul edilen yazardır. en önemli eserleri v., 49 numaralı parçanın nidası, gravity's rainbow, mason & dixon ve against the day'dir. okuması çok zor olabilse de inanılmaz dolu ve komik romanlara sahiptir. işlediği konular arasında paranoya, entropi, kurgusal komplo (ve teorileri) vardır. anonimitesine düşkün olan yazarın 84 yaşında olmasına rağmen kullanılan fotoğrafları genelde 50'lerden kalmadır. türkçe.2ye malesef yalnızca tek bir kitabı çevrilmiştir.
lolita, solgun ateş, ada ya da arzu, pnin, konuş, hafıza gibi muazzam edebiyat eserlerinin yazarı olan rus asıllı amerikan yazar. kitaplarını okurken insan kelimeleri kullanışının güzelliğine hayran kalırken nasıl bu kadar küçük detayları bu kadar güzel anlatabiliyor hayret etmekten kendini alamaz.
dostoyevski'nin yarattığı en iyi karakterinin ağzından anlatılan en iyi kitabıdır. özellikle zamanı içinçok iyi bir kitap gibi gelmiştir bana hep. ayrıca bu kitaptaki gogol etkisini hissetmemek imkansız.
hipnotik bir kitaptır. içindeki mistisizm ve insanı sımsıkı sarıp bırakmayan atmosferi beni büyülemişti. son sayfasını bitirdiğimde mal gibi kaldığımı hatırlıyorum birkaç dakika. her açıp okuduğumda kendimi bir şeye odaklanınca gözbebekleri genişleyen kediler olur ya, aynı öyle hissediyorum.
gayet iyi bir romandır iyi olmasına, ve aynı zamanda gece'den sonra okuduğum en iyi türk postmodern romandır, ama bir tutunamayanlar değildir benim kanımca. ayrıca daha kısa da olabilirdi sanki. bilmedimdir. gayet iyi bir roman ama dediğim gibi.
türk edebiyatı'nın tarışmasız en iyi romanı olmasıyla beraber okuduğum en iyi modernist romanlardandır ayrıca. kitabın sonuna geldiğimde selim ışık'ı gerçek hayatımda tanıdığım bazı kişilerden daha iyi tanıdığımı, ona daha yakın hissettiğimi düşünmüştüm. hakkında söylenebilecek binlerce şey var, edebiyat severlerin okuması gereken başlıca kitaplardan. ingilizce çevirisinin durumu ise üzücüdür.
bir bölüm hikayenin ilerlemesi, bir bölüm roman içindeki gazete yazıları olan kısa hikayeler şeklinde ilerleyen romandır. orhan pamuk'un türkçeyi daha sonra yazacağı kitaplara kıyasla çok daha kötü kullanmış olmasına rağmen (özellikle birkaç cümleyi okuduğumda kitabı yarım bırakasım gelmişti), içindek bazı kısa hikayeler gerçekten çok güzeldir (benim aklıma kalan en iyi iki hikaye "boğazın suları çekildiğinde" ve "cellat ve ağlayan yüz"). şimdi düşününce bu kısa hikayelerin arasından iyi olanlar seçilip 150 sayfalık falan bir kısa hikaye kitabı olarak da yayınlanabilirdi.
neden olduğunu bilmediğim bir şekilde yaygın bir şekilde okunan ve sevilen bir kitaptır. bana kalırsa yavan, özellikle tolstoy'un diğer eserlerine kıyaslanırsa...
yabancılaşma, dışlanmış hissetme, aile tarafından görmezden gelinme/sevilmeme temalarının edebiyatta en iyi işlendiği metin olabilir. birçok romanın yüzlerce sayfada anlatamadığını 70 küsür sayfada anlatmak büyük başarı, ayırca hikayenin klostrofobik doğası da okuru kesinlikle içine çekiyor. kafka'nın bazı diğer metinlerinin biraz abartıldığını düşünsem de dönüşüm kesinlikle muazzam. ayrıca benim deyimimle tam bir "buzdağı" hikaye/romanı, bundan kastım da su yüzünde olan kısmına kıyasla aslında altında bir ton fazla şey saklı, tekrar okuyup analiz edilmeye açık bir metin, ki bence bu çokzel.
açıkçası moby dick'tir benim için, ishmael'in hayata dair gözlemleri kitabın birçok yerinde ilgi çekici olduğu kadar düşündürücüdür de. ayrıca karakterlerin her biri kitaptan fırlayacak kadar gerçek gelmişti bana.
onun dışında tutunamayanlar'ı söylememe gerek yok sanırım... benim fikrimce türk edebiyatı'nın en iyi kitabı olmakla kalmayıp aynı zamanda okuduğum en iyi modernist romanlardan biridir. okumaya üşenen korkuyu beklerken'i de okuyabilir.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.