yıldız tilbe’nin söylediği sözdür.kendisine katılıyorum
devamını gör...
sorgulayan insanların, aslolanı ezelden dile getirdiği sözdür.

ünlülerden şaşırtmayan #31114 bir sanatçı söyleyip gündeme getirmiştir, daha önce de alâ suya sabuna dokunur şeylere dokunduğu gibi..

12 eylül'ü alkışlayan ferdi'ler, emel sayınlar, bülent ersoy'lardan pek beklemem zaten.
devamını gör...
malum yandaşların idrak edemediği nokta. halk bunun bilincinde olmayıp kendisini ikinci plana atarsa devlet napsın tabii.
devamını gör...
ben devlet için varım. aksi görüşlere saygım sonsuz .
devamını gör...
zaten yoksa mafya oluyorsunuz. bakiniz aqp
devamını gör...
devlet vatandaşına sahip çıkmalı, arkasında durmalı ki, zamanı geldiğinde o vatandaşın da devleti için var olmaya, canını feda etmeye dermanı olsun.
devamını gör...
ben olmasam devlet de olmazdı. gerçi ben değil, biz olmasaydık devlet olmazdı . ben olmayınca bir şey değişeceğini düşünmüyorum hayatta.
devamını gör...
devlet, kaymak tabaka için var. sen de devlet için varsın.

(bkz: yalılara ve villalara şehit cenazesi gelmemesi)

(bkz: devletten çok iyi faydalanan kaymak tabakası.)
devamını gör...
evet, devlet önemlidir ve her şeydir. ancak fert daha ön plandadır. devlet bir bedendir, fert ruhtur. kişi günümüzde dilini, dinini, çevresini hatta devletini değiştirip başka bir hayata merhaba diyebiliyor. hatta ileriki zamanda - biraz tuhaf gelse de- belki gezegenini, galaksi bölgesini- bile değiştirecek. insana değer verirken elbette onu tanrılaştıralım demiyoruz fakat devleti yahut bir grubu da sırf birilerinin çıkarları için tanrılaştırmak da sorunlara yol açabilir. devlet, fertleri koruyup saadetleri için füm imkanlarını seferber edecek, fert de o devlet için elinden geleni yapmaya çabalayacak. ancak soyut bir varlık olan devleti ve onun araçlarını birilerinin millete ve insanlığa cefa unsuru olarak kullanmasına karşı uygun tedbirler almak gerekir. yoksa devlet içindeki bazı fertler bu sefer milyonlarca ferdin problemler yaşamasına neden olabilir ve bu vazıyetin tarihte bazı tatsız örnekleri bütün dünyada yaşanmıştır.
demem o ki ne birinden ne diğerinden vazgeçeriz, devleti de bayındır edecek ancak tüm fertlerin de ona tüm canı, ruhu ve kalbiyle sarılması için çalışılacak. ne devleti ne ferdi aşırıya götürenlere de çok kızmadan onların fikirlerine de saygı göstererek ortak yaşama kültürünü zenginleştirmeli.
devamını gör...
bu yeniçeri düşüncesidir.
vaka-i hayriye'dir istanbulluların dilinde yeniçerinin itlafı.
ayrı değiliz devletten, birbirimizden.
devamını gör...
türkiye için düşündüğüm ve yıllardır söylediğim söz.
yurt dışında 180.000 birime aldığım araba için burda benden neden 7.600.000 birim isteniyor? yetmiyor bir de her sene o arabaya binebilmem için bir 50.000 birim daha istiyorsun?
karşılığında ne veriyorsun kardeş,yollar köprüler parasız mı?
ucuz benzin mi?
maliyesi gelir ayrı bi hava,belediyesi gelir ayrı bi hava,bürokratı zaten sultan hayat bahş ediyor bana!
sizin bu kadar kahrınızı havanızı niye çekeyim kardeşim?
yurt dışına 950 usd dolarına sattığınız ve 45.000 usd dolarına geri aldığınız bir ürünü ben yapayım fabrikasını kurayım şu an sadece bir ülke bitirme aşamasında ve o da bu yeni ürünü 450.000 usd dolarına satacak arsa verin ben yapayım,arsanın parasını da vereyim dedim,netice?
şehzadelerimiz lütuf buyurup hayat vermekten cevap vermeye fırsat bulamadılar!
erkan mumcu hakkını helal etsin geçmiş zaman “umumi tuvaletlerin halini görünce milliyetçilikten soğudum” demişti az saydırmadım bu sözü yüzünden taa ki haklı olduğunu anlayana kadar!
vatan millet sakarya edebiyatı için yaşım geçti güzel kardeşim bir defa da devlet bana koşsun desin ki bi ihtiyacın var mı?
sorsun sadece o bile yeter o bile yok!
tüm işlerimi ülke dışına taşıdım ailemi de götürüyorum sıra da yakın arkadaşlarım var devlet ve sistemin insana yakın olduğu dinlediği bir yere götürüyorum hepsini.
yıldız abla haklıdır,katılıyorum umarım egzaması da geçmiştir.
tanım: küskün bir vatandaş devlet yıkar umutlu bir vatandaş devlet kurar.
devamını gör...
katıldığım önerme. dünyada tanrı ve devlet dahil olmak üzere insandan kutsal hiçbir varlık yoktur. sen yoksan tanrı da devlet de yoktur. tanrı ve devlet kavramları insan ile anlamlıdır. haliyle ikisi de senin için var demektir. o yüzden insanların kutsalı yalnızca insanlık olmalıdır. bir tanrının karşısında diz çökerek başlayan kulluk, sırası ile devlete ve devleti yönetenlere ve diğer tüm yönetme erkini elinde bulunduranlara doğru yayılır.

ve ben tanrı için varım ile başlayan macera ben patron için varıma kadar iner ve insanın öyküsü bir kölelik öyküsüne dönüşür gider tarih boyunca. oysa sen yoksan tanrı da yok olur devlet de. sen herşeyden daha önemlisin.
devamını gör...
devlet şahıs değildir, belirli coğrafi bölge içinde yaşayan ve aynı dili konuşan insanların bütünü devlet oluşturur. dedemin bahçesine bayrak dikip ben devlet kurdum diyemem herhalde. devleti oluşturan politikacılar değildir, içinde yaşayan her bir bireydir. zira cumhuriyet rejiminde siyasi yöneticileri de bu her bir bireyin oyu belirler. devleti tapılası öteki obje haline getirmek büyük yanlış, hepiniz söz sahibisiniz bu devlette vatandaşı olduğunuz için. yani devlet sizsiniz, devlet biziz.
devamını gör...
milletsiz devlet, devletsiz millet olmaz.
devleti olan millet vasfı kazanır.
devamını gör...
klasik burjuva tanımda devlet, belli bir coğrafyada yaşayanların kurduğu örgüt anlamına gelir. anayasa da bu bağlam içinde bir toplum sözleşmesidir. lakin liberallerin tam da bu hususta kafaları çok karışıktır. zira bu sözleşmenin kimi zaman bireyler arasında bir sözleşme olduğunu söylerlerken bazı anlatımlarda da devlet aygıtı ve toplum arasında bir mukavele olduğunu vurgularlar.

biz sosyalistlerin de devlet konusunda geçen yüzyılda kafamızın pek net olduğu söylenemez. klasik marksist leninist öğreti kabaca işçiyi patronun elinden kurtarmak üzerine kurguludur. bu yine geçen yüzyılda dünyanın bir çok coğrafyasında (hatta yarı coğrafyasında) başarıldı. ve hatta sosyalist bir devrimin gerçekleşmediği avrupa ülkelerinde de nispeten oluşturuldu. lakin kendi devrimimiz içinde bile işçiyi devletin elinden kim kurtaracak sorunsalını hesap edemedik.

marksizm her ne kadar hegel'in idealist diyalektiğini yıkmaya adasa da kendisi devlet çelişkisi ve daha bir çok noktadan hegel diyalektiğinden daha da idealisttir. artı değerin biriktiği bir mekanizma oldukça sınıfsız toplumu nasıl yaratacaksın?

yazının devamını ve çözüm önerilerimi daha özgür günlere saklıyorum.
devamını gör...
bahçelisi de var mı?
*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ben devlet için değil devlet benim için var" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim