kısaltması bae'dir. başkenti abu dabi olup ayrıca nüfusu da yaklaşık 10 milyondur.
devamını gör...
abu dabi, dubai, sharjah, fujairah, ras al khaimah, umm al quwain ve ajman emirliklerinden oluşmaktadır.
devamını gör...
başkenti dubai’dir ve dünyanın en uzun kulesi burj khalifa [burç halife] burda bulunur.
devamını gör...
en önemli gelir kaynağı petroldür aynı zamanda.
devamını gör...
başkenti abu dhabi emirliğinde bulunan abu dhabi şehri olan körfez ülkesi. yabancıların türkiye'nin başkentini istanbul zannetmesi gibi bizim de bae'nin başkentini dubai zannetmemiz normaldir ama sonuçta yanlış bilgidir.

ayrıca yine tahmin edilenin aksine en zengin emirlik de dubai değil abu dhabi'dir. diğer her türlü ekonomik aktivitede dubai önde olmasına rağmen petrol miktarı sebebiyle abu dhabi daha zengindir
devamını gör...
arap yarımadasının zengin ülkelerinden biri olup lüks yaşamın önemli merkezlerindendir.
devamını gör...
bir zamanlar portekizin, daha sonrasında ise ingilizlerin, sömürgeler-ev arasında, dinlenme limanı olarak kullandıkları kabilelerdir.
kabileler, 2 aralık 1971'de ''lan mal mıyız? güçlerimizi birleştirelim'' demişler ve birleşmişler. zaten limanları bakımından çok önemli olan emirlikler, sonrasında gök tengri'nin kendilerine petrol ve gaz yatakları bahşetmiş olmasından, yürümüş gitmişlerdir.
7 ayrı kabileden oluşur. şimdilerde havalı olduğundan, sanırım emirlik diyorlar.
bunlar;
-abu dabi
-dubai
-şarcah (şarika)
- re’sül-hayme
- ummü’l-kuveyn
- acman
- füceyre
devamını gör...
akp'nin zamanında "fetö destekçisi, pkk sever, 15 temmuz finansörü" olarak gördüğü ve şimdi ise el ele olduğu ülkedir.

yandaş medyanın ise "şerefsiz, alçak, hain" diye manşetler attığı ve şimdi ise alkış tuttuğu ülkedir.

ayrıca bae, ortadoğu'da ingiltere'nin üssü, uydusu konumunda olan bir ülkedir. ve evet, akp'nin de kankasıdır.
devamını gör...
birleşik arap emirlikleri, 1971'e kadar büyük britanya sömürgesi olan bir arap ülkesi olup başkenti abu dabi, en kalabalık şehri dubai'dir. dünya'nın en uzun gökdeleni burj khalifa, bu ülkededir. bae'de petrol bulunduktan sonra ülkenin kaderi değişmiştir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel birleşik arap emirlikleri'nin panarabizmi simgeleyen dört renkli bayrağı
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel birleşik arap emirlikleri'nin tek başlı kartallı devlet arması
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel birleşik arap emirlikleri'nin haritadaki coğrafi konumu
devamını gör...
worldpopulationreview istatistiklerine gore dunyanin en mutlu ilk 30 ulkesi arasinda yer alir.
devamını gör...
haberlere göre kaşımışlar.
devamını gör...
arapları sevmem
birleştiklerinde daha da sevmem.
devamını gör...
ülke/devlet süsü verilmiş abd (petrol) şirketleridir.
devamını gör...
akademi öncesi ve akademik eğitimde bundan sonra en yakın partneri israel olacak.

"bae, müslüman kardeşler etkisi nedeniyle britanya’daki eğitim burslarını azaltacak

birleşik arap emirlikleri (bae), kampüslerin islamcı gruplar tarafından radikalleştirildiğine dair endişeler nedeniyle öğrencilerin ingiliz üniversitelerine kaydolmasını kısıtlıyor.

durumdan haberdar olan yetkililer, the times gazetesine, müslüman kardeşler’in etkisi ve diğer konularla ilgili endişeleri gerekçe göstererek, birleşik krallık’ta okumak isteyen vatandaşlar için federal fonların sınırlandırıldığını söyledi.

müslüman kardeşler, bae tarafından “terör örgütü” olarak yasaklanmıştı. abu dhabi, uzun süredir ingiltere dahil avrupa ülkeleri için de aynı şeyi yapması için kampanya yürütüyor.

bae hükümeti kayıtlara genel bir yasak getirmiyor, yani daha zengin aileler, ücretleri kendi ceplerinden ödedikleri takdirde çocuklarını ingiltere’ye okumaya gönderebilirler. başka ülkelerde üniversite diploması almak isteyen vatandaşlara önemli miktarda fon sağlamaya devam edecek.

bae vatandaşlarına, eğitim bakanlığı ve dışişleri bakanlığı tarafından yönetilen programlar aracılığıyla yurtdışında eğitim için cömert burslar veriliyor. bu fonlar, öncelikli alanlarda derece almak isteyen en başarılı öğrencilerin öğrenim ücretlerini, yaşam masraflarını, seyahat ve sağlık sigortalarını kapsıyor."

harici çevirisi


israil eğitim bakanı yoav kisch, birleşik arap emirlikleri (bae) eğitim bakanı sarah el-amiri ile abu dabi'de gerçekleştirdiği görüşmede akademik değişim ve işbirliğini güçlendirme konularını ele aldı.

güvenlik gerekçesiyle yoğun medya denetimi altında yapılan ziyaretin detayları, heyetin dönüşünden sonra paylaşıldı.

israil'in abu dabi büyükelçisi yossi shelley, x platformu üzerinden yaptığı açıklamada, her iki bakanla düzenlenen toplantıya katıldığını bildirdi.

shelley, görüşmenin eğitim alanındaki işbirliğini genişletmeye, akademik değişimi artırmaya ve inovasyonu desteklemeye odaklandığını belirtti.

büyükelçi, bu adımların gelecek nesillere ortak bir gelecek için gerekli beceri ve bilgileri sağlama konusundaki ortak taahhüdün bir parçası olduğunu vurguladı.

shelley ayrıca, eğitimin tel aviv ile abu dabi arasında giderek büyüyen ilişkilerin temel taşı olduğunu ifade etti.

"akademik alanda deneyim paylaşımı önceliğimiz"

bae resmi haber ajansı wam, geçtiğimiz günlerde abu dabi'de gerçekleşen görüşmede, eğitim ve akademi alanındaki öncü deneyimlerin incelenmesi ile ortak çalışma fırsatlarının araştırıldığını duyurdu.

habere göre israil heyeti, bae'nin eğitim sektöründeki gelişim sürecini, ulusal eğitim yapısını ve küresel standartlara uyumlu stratejik politikalarını yerinden inceledi.

toplantıda ayrıca inovatif eğitim çözümleri ve modern teknolojilerin eğitim sürecine entegrasyonu gibi konular üzerinde duruldu.

wam, bu görüşmenin bae'nin eğitim alanında ulaştığı küresel seviyeyi ve uluslararası ilginin odağı haline gelen özgün modelini yansıttığını belirtti.

güvenlik nedeniyle gizli tutulan bir haftalık ziyaret

israil eğitim bakanı, ziyareti kapsamında bae federal ulusal konseyi savunma, içişleri ve dışişleri komisyonu başkanı ali raşid el-nuaimi ile de bir araya geldi.

bae medyasında yer alan bilgilere göre görüşmede, parlamenter işbirliğinin yanı sıra bilimsel araştırma ve inovasyon alanlarında akademik ortaklıkların geliştirilmesi mekanizmaları tartışıldı.


yakın doğu haber
devamını gör...
israel, abd, yunanistan ve hindistan'ın iyi bir müttefiki olan bae son iran savaşında iran molla rejimi tarafından en çok hedef alınan ülkeydi. opec'ten çekilme kararı almışlar.

"bae'den tarihi opec kararı

birleşik arap emirlikleri, 1 mayıs 2026 tarihi itibarıyla opec ve opec+ koalisyonundan ayrılacağını açıkladı." link

bu hamle, bae için kötü sonuçlar üretmeyecek.

başta bm olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşların, uluslararası sözleşmelerin varlıkları ve meşruiyetleri sorgulanıyor hatta deliniyor artık. bae cesur hamlesiyle yeni bir düzenin kurulması gerektiğini gösteriyor.

körfez ülkeleri ikili oynamayı bırakmalılar. çin hc ile bir gelecekleri yok. eşit muamele görerek yeni düzenin parçası olmak istiyorlarsa adres bellidir.
devamını gör...
israil'e ve a.b.d'ye dombaldığı için " eyi muttefikmiş!" hay senin ölçünü, izanını, ve değerlendirmeni şeyedeler israil ve a.b.d , babası olduğu için osuruğu kendine kokmuyor.

bu namussuz ...lar, yeryüzünde bozgunculuk ve fesat çıkardıkları için kendilerinden de utanmıyorlar. bu da bu kahpe milletin neden nahletlendiğinin açık nedeni.

bir fitbol düşün, rakiplerine nizami oyun bile yasakken, bunlara elle oynamak, topu karnına ve gotlerine sokmak serbest.
devamını gör...
bir kaç kişinin birleşip emir verebileceği kadar; ezik, hain ve satılmış olan araplardır.
devamını gör...
ülke vatandaşı yüzde 11'in villalarda yaşadığı, yüzde 89'unun göçmen işçi statüsünde konteynır kamplarda hayatını sürdürdüğü eşitsizliğin ve kapitalizmin en güçlü olduğu ülkedir.

ülke öyle bir durumdaki askerlik hizmetini bile çoğu sudanlı ve kolombiyalı paralı askerler güvenliği sağlıyor.

fransa ve israilin vassalı, isisin foncusu...
devamını gör...
ortadoğu'daki fitnenin kaynağı olan bir şer yuvası olmasına rağmen, savaşlarda zarar gören tarihi eserlerin restorasyonunu fonlayan ülkedir.

musul'un ikonik kambur minaresi hadba'nın rekonstrüksiyonu bunların parasıyla yapıldı.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
zorla safe zone olarak avrupaya satılan ülkemsi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"birleşik arap emirlikleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim