komedi / yerli
5.5 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

ata demirer'in yeni filmi. 1980lerin bursasında geçecek imiş.

çekimlerine başlanacak idi geçtiğimiz yaz aylarında fekat ata demirer'in evde geçirdiği kaza ve ardından ameliyat olması çekimleri geciktirdi ve geçtiğimiz günlerde bahar aylarında çekimlerin başlayacağını açıkladı kendisi.
devamını gör...
bu ay, bursa'da çekimlerine başlanan müzikal film.
hakan algül'ün yönetmeliğini yaptığı,
erkan can, cem gelinoğlu, tarık papuççuoğlu, melek baykal gibi oyuncuların oynadığı
muhtemelen gülmekten kırılacağımız bir film olacak.
ata demirer filmleri beni çok güldürüyor.
adam, bizden konular ile bizim insanımız üzerinden
bizi eğlendiriyor.
cem gelinoğlu'nun aykut enişte'lerini ve kısa videolarını çok beğeniyorum.
bekliyoruz bakalım.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bugün itibariyle gösterimde. yılbaşı gecesi ve recep ivedikten çok daha iyi bir film olduğunu düşünüyorum.

film komedi filmi değil. komedi unsurları var elbette ama film biraz dönem filmi olduğu için biraz arabesk müzikal olduğu için komediye çok yaslanmaya gerek duymamış.

baştan sona sıkmayan ve 2 saat olduğu halde kaç dakikası kaldı diye bakmadan izlediğim bir film oldu.

film 86 da geçtiği için bana daha sıcak gelmiş de olabilir. filmde dönem ile ilgili basit hatalar var ama üstünde durmaya değmez. mesela 86 da tetris yoktu ama önemli değil.

filmin duygusu bence izleyiciye geçiyor. finalinde de üzülüyorsunuz.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
yukarıdaki yazara katılıyorum. hem recep ivedik hem yılbaşı gecesinden daha güzel bir film olmuş. en azından daha derli toplu bir film.

gelecekte artık perdeye yapılan filmler ve dijitale yapılan filmler ayrılacaklar, şimdiden başladılar gerçi ama daha keskin bir ayrım bekliyorum. bursa bülbülü bence dijitale yapılmış bir film için iyiydi, sinemada izlesem bakışım böyle olmazdı.

ata demirer riske girmeyerek kendi dinamiklerini bilerek ve kullanarak film yapmış. şarkı kısımları, oyuncular, espriler hepsi klasik daha doğrusu klişe ata demirer dinamikleri. sık sık aynı filmi yapıyor eleştirilerine katılıyorum ama riske girmeyip böyle film verdiği için tebrik ediyorum. en azından tebessüm ederek bir film izlemiş oldum.
gazino kültürü dahil yaratılan atmosfer ekstra hoşuma gitti. kısaca bazı şeyler tekrar ve klişe hissettirmesine rağmen beğendim.
10 üzerinden 6.5 falan veririm, biraz beklenti meselesi, ata ağabeyden bunu bekliyordum zaten.

ailenizle, arkadaşlarınızla, yalnızken açıp keyif alabilirsiniz.


klişe klişe demişken filmin sonuna doğru ters yöne koşması hoşuma gitti, mutlu sonla bitseydi gerçekten hislerim farklı olurdu ve filme olumlu bakmazdım, bizim cengiz karakterinin kızla mutlu bir aşk yaşayamaması sevindirdi.*

son olarak bülbül kasidesi mükemmeldi. ağzına sağlık ata demirer.
devamını gör...
biraz ekmeğini yediği bursa'ya iade-i itibar filmi gibi olmuş. evet bence de tam bir dijital platform filmi. 80'li yılların tüm klişelerini kullanmış. plastik kalemlikten rakı kadehlerine kadar... bizim gibi 80' lerde çocukluğunu yaşayanlar için izlemesi eğlenceli olabilir tabi pek çok genç için uzak ve hayali bir anlatım oluşturmuş olabilir. yani sıktı artık bu nostaljik filmler, kapiş ? * oyunculuklar için kötü denilemez, herkes gayet yerinde bir performans sergilemiş. özellikle genç (bkz: özge özaçar) ara demirer yanında hiç sırıtmamış. çoğu zaman bu kadar popüler erkek oyuncu yanında kadın oyuncular daha çok güzelliği ile ön plana çıkarken ablamız güzelliği kadar rolünün hakkını vermiş.

filmin müzikleri ve şarkıları da hoştu. beyaz zambaklar şarkısı da diğerleri de ara ara açıp dinlenebilir. zaten komedi değil tam bir müzikal diyebiliriz.

filmde hoşuma gitmeyen iki konu vardı. birincisi senaryonun gereksiz ayrıntılarla doldurulmasıydı. örneğin doktor fuat rolünde (bkz: toygan avanoğlu) nün sahnelerinde konu ve konuşmalar fazla havada kalıyordu. kendisini çok sevmeme rağmen ve iyi bir oyunculuk sergilemesine rağmen ne guldurebildi ne de filme bir katkısı vardı. melek baykal'a dabirisi cennet mahallesine toki diktiler artık diye haber saliverse de kadın normal hayatına geri dönse bari... bülent ersoy ve küçük emrah sahneleri biraz zorlamaydi. en zorlama ve saçma olan sahne ise metin akpınar taklidinin olduğu bölümdü ve (bkz: ne gerek vardı)

diğer konu ise filmin 13 yaş üstü olarak gosterilmesiydi. bu kadar sigara ve alkol gösterilen ve ana avrat sövülen bir filmin 14 yaşında bir çocuk tarafından izlenilmesi gerçekten bir bana mı tuhaf geliyor anlamıyorum. tamam evet paralı tv izliyorsun elbette her yaştan çocuk evde rahatlıkla izleyebilir de, millete "çocuklarınıza 14 yaşından itibaren küfür, alkol sigara görüntüleri izletebilirsiniz" demek ne kadar doğru tartışılır.

ben izlediğimde pişman olmadım. su gibi akıp geçti. recep ivedik ve yılbaşı gecesi yayinları ise zaten film bile değil. boş bir karşılaştırma olur.
devamını gör...
tamam recep ivedik ve yılbaşı gecesinden daha iyiydi ama genel olarak iyi değildi ki.
sinemamızın üstüne neden bir şey katamıyoruz? tamam izlenen şeyin dışına çıkmamak için, maddi olarak kayba uğramamak için farklı bir şey denemeye niyetlenmiyorsunuz ama bir adım bile atmıyorsunuz yâhu!
klasik bir ata demirer filmiydi.

filmler ve kitaplar konusunda sert eleştiriler yapıyorum kusura bakmayın ama iki saat bunu izleyeceğime eternity and a day'i tekrar izleseydim keşke dedim. gerçekten sonra kendi ülkenizin şeylerine küsmeyin, ergenlik etmeyin diyorsunuz da düzgün film, dizi çıkardıkları mı var ülkemin insanlarının? neyden para kazanabiliyorlarsa devam.. sinema bu değil, olmamalı.
yine de hâlâ şans verip izliyoruz ülkemizin sinemasını, olur da iyi bir şey çıkarsa diye.
hâlâ da şaşırtıp beğenimi alabilen bir türk filmi göremiyorum, *
şarkı söyleyebiliyor diye zaten sürekli filmlerinde bununla ön plana çıkmaya başladı. hint filmi izlesem daha az şarkı dinlemiş olurdum. dönem filmi diye de basit birkaç değişiklik yaparak hava yakalanmaya çalışılmış, çok başarılı olmamış.
devamını gör...
ben beğendim iyi bir bursa filmi iyi bir müzikal ve yer yer iyi bir komedi idi. 80ler olması benim için daha bir güzeldi. müzikler şarkılar harikaydı, ne diyebilirim başarılı bir iş hiç sıkılmadan izledik , izleyenlerin yaşları 20 /50 aralığı hepimiz de anladık... tebrikler ata ve diğer oyuncular... metin akpınar taklidini de bayildimmmm
devamını gör...
gayet temiz bir hikayesi olan dönem filmi.
biz halk olarak yeşilçam insanıyız, imkansız aşk hikayelerini severiz.
özge özacar pırlanta gibi güzelmiş maşallah.
ata demirer ile çok güzel ikili olmuşlar.
eski günleri anımsatan hoş bir seyirlik işte.
devamını gör...
eyvah eyvahh serisini çok severim.
osmanlı cumhuriyeti filmini bir kaç defa izledim.
bursa bülbülü daha çekim aşamasındayken dikkatimi çekmişti.
ata demirer işi ne de olsa diyerek başladım izlemeye.

1986 yılında bursa'da çay bahçelerinde müzisyenlik yapan cengiz sezen'in hayatına sızdım sessizce. tatlı bir abimiz.
ailesi, sevdaya düştüğü arzu ve ailesi, müzik piyasasındaki rakipleri, dönemin ve hatta her dönemin yıldızları olan bülent ersoy ve küçük emrah ve gazino patronu osman ile tanıştım.
kah güldüm kah üzüldüm diyecektim ama gülmekten çok hüzünlendim

önce gömelim, sonra çıkarırız nasılsa.
film aşırı uzun olmuş öncelikle. yarım saatlik kısmı kesilip atılsa bütünlüğünden pek bir şey kaybetmez.
kadroyu sevdim diyemem. cengiz, arzu ve osman dışındakileri topyekün değiştirse neden diye sorgulamam. arzu cuk oturmuş, osman'ı celil nalçakan oynadığı için minik bir torpil var, itiraf ediyorum.
80lerde bursa'da yaşayanlar için nostaljik bir görsel şölen sunduğuna eminim ama bursa ile alakası olmayan bana ekstra bir şey ifade etmedi.
ata demirer ve yönetmen hakan algül beraber çalışmayı seviyorlar anlaşılan. ikili olarak yavuz turgul ve şener şen ikilisinin tahtına adaylar artık.
beyaz zambaklar şarkısına değinmek lazım. film için bestelenmiş ancak 80lerden bir şarkı deseniz hiç şaşırmam. gerçekten dönemin müzikal ruhuna birebir uyan bir şarkı hazırlanmış, son derece saygı duydum.
digitale iş yapanlar kervanına katılan ata demirer bu film ile vizyona girseydi, gişede çakılırdı.
komedi değil, dram da değil. iki arada bir derede kalmış gibi bir film işte.
disney + almam için asla bir sebep değil, evdekilerden birinin vardı, izledim ama biraz beklesem tv'de izlerdim diye düşündüm. sinemaya gitme maliyetinin şaha kalktığı şu günlerde en azından ucuza bir film izlemiş oldum dedim.
ata demirer'in metin akpınar'a saygı duruşu çok müthişti. geçenlerde gittiğim bir mekanda metin akpınar ile ata demirer'in oraya gittiklerinde çekilen fotoğrafını gördüğümde çok beğenmiştim, bir kaç gün sonra filmi izleyince o masada ben de olsaydım demedim değil.
siz yine de bana bakmayın, mutlaka izleyin. ata daha çok film yapsın, daha çok şarkı söylesin.
devamını gör...
seksenlerde sıkça görülen imkansız bir aşkı konu alan film. filmde bulunan müzikli ortamlar, şahsen seksenlerde büyümüş olan şahsımı çocukluğuna götürmüştür. benim çocukluğum bir trakya köyünde geçti ve bizim köyde romanlar çoktu, onlarla birlikte mutlu mesut yaşardık, aramızda hiç ayrımcılık olmazdı. köyde hemen hemen her hafta bir düğün, eğlence vs. olurdu. film, çocukluğumdaki o bol şarkılı, türkülü ortamları hatırlattığından, izlerken gözlerimden bol bol yaşlar aktı...şarkılarına ba-yıl-dım, bana spotify'den açıp açıp dinlemelik güzel şarkılar hediye eden güzel bir film olarak hatırımda kalacak...
devamını gör...
finaliyle yüreğimize öküz oturtan ata demirer filmidir. 3 madde ile özetlersek:
- kulaklarımızın pasını silmiş
- kırk sene evveline seyahat ettirmiş
- ağzımıza da ziyadesiyle sıçmıştır efendim.
devamını gör...
film yorumu yapmak gerekirse iyi kötü çok şey söylenir ancak müzikal anlamda güzel işler ortaya çıkmış. film şarkıları albümünden 4-5 şarkı spotify çalma listeme eklendi.
devamını gör...
ilk çıktığında, yayınlandığı dijital platformda izlemiştim.
harika bir "çıtır vakit öldürme" filmi.
ata da güzel adam zaten.
şu an evde olsam yine izlerdim. (reklam başlayınca sinir olurdum, o ayrı)
devamını gör...
#film
tür olarak,dram, komedi .2023 çıkışlı bir film yönetmen:hakan algül
oyuncular:ata demirer,özge özacar,celil nalcakan,seda türkmen, cem tekinoğlu..
bursa bülbülü yine ata demirer'in baş yapıtlarından.cengizin hayallerine ulaşmak için çırpınırken birde yetmezmiş gibi parasını şarkı satin almak için gittiği söz yazarının oğluna kaptırır oda gider kuşa yatırır. maradonası ölünce bütün parayı paşaya veri verir.isin içinden çıkamayınca babalarına alt kadroya grup olarak girelim sahne alalım deyince anlaşırlar.ama hiç umulmadık şekilde dinleyici hayran kalır ve ard arda dinlemeye gelenler olur organizatör peşin sıra bülent hanımı da davet eder ve bu grup yükselişe adım atarken ,sarkilarina bulent hanim talip olur.gazino sahibi şarkıyı bulent hanima vereceklerini ,onlarada kaset çıkaracağını söyler. cengizi ikna ederler biz grubuz superiz diye.ama cengizin güvendiği dağlara karlar yağar. basta aslinda kiz cengizi seviyordur.ama anasi aklina girer ısrar ede ede sonunda kizda gazino sahibine yönelir.kız yukselir arkasında bıraktıkları olur uğruna şarkılar yazdığı kız tek başına yükselir cengiz yine geride bırakılmış, terkedilmiştir kız plak çıkartır ve gazino sahibi ile evlenir annesi güzel ikna eder .cengiz bursa bülbülü olarak herkese küser kapanır içine.
sonunu izlersiniz biraz hüzünlü ailecek izlenebilir filmlerden biri .şimdiden iyi seyirler dilerim.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bir hakan algül filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin senaryosunu filmin başrol oyuncularından biri de olan ata demirer yazmıştır. filmde ata demirer'e cem gelinoğlu, özge özacar, tarık pabuççuoğlu, toygan avanoğlu, melek baykal, aycan koptur ve celil nalçakan da rol almıştır.

filmi beğendim aslında. yani özünde iyi bir film. iyi bir fikir. kötü olmayan bir senaryo. oyunculuklar da öyle olumsuz eleştirilecek gibi değil. aslında filmde eksik bir taraf da yok, hatta fazlası var. zaten filmin kalitesini düşüren de bu fazlalık.

bursa'da yerel bir şarkıcı olan cengiz ve onunla birlikte şarkı söyleyen arzu'nun gizli saklı kalmış aşklarının, hatta daha yeni filizlenmeye başlayan aşklarının arka planda olduğu, ön planda ise bolca şarkı dinlediğimiz bir film.

cengiz ve arzu'nun zaman için ün kazanması, müzik camiasından büyük isimlerin alt kadrolarına girmeleri ve akabinde gelişen olaylar anlatılıyor filmde.

toygan avanoğlu ve melek baykal bence filmin fazlalıkları. olmasalar da olurmuş. metin akpınar, bülent ersoy ve küçük emrah bölümleri de o kadar gerekli değilmiş bence.

yapabileceğim bütün eleştirilere rağmen filmde kullanılan şarkılar ve filmin finali çok iyiydi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bursa bülbülü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim