eski kız arkadaşının fotoğrafını saklayan kocanın, karısına tazminat ödemesiyle sonuçlanmıştır.
buradan

bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren yargıtay 2. hukuk dairesi, eski kız arkadaşının resimlerini, aracının bagajında saklamayı güven sarsıcı davranış kabul etti. emsal niteliğinde karar alan yüksek mahkeme, ‘ağır kusur’ değerlendirdiği eski kız arkadaşının fotoğrafını saklayan kocanın, kadına tazminat ödemesi gerektiğini hükmetti.

iha'da yer alan habere göre, karar davacı-karşı davalı kadın tarafından erkeğin boşanma davasının kabulü, kusur belirlemesi, reddedilen tazminat talepleri ile nafaka miktarı yönünden temyiz edilince devreye yargıtay 2. hukuk dairesi girdi. daire; erkeğin, eski kız arkadaşının fotoğraflarını arabasının bagajında saklamasının ağır kusur olduğu gerekçesiyle kararı bozdu.

kararda; fotoğraf saklamayı güven sarsıcı davranış olarak kabul edildiği, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına sebep olan olaylarda her iki taraf da kusurlu olmakla birlikte erkeğin daha ağır kusurlu olduğuna hükmetti.
devamını gör...
haklı karar bence gönlün başkasındaysa neden evlendin.
devamını gör...
adı üstünde eski sevgili, tozlu raflardaki yerinde kalmalı.
devamını gör...
kendi başına bir "suç" değil, boşanma davasının alt parantezi içinde "ağır kusur" ve dolayısıyla destekleyici bir neden olarak görülmüştür.

hukuki olarak bir suç yok ortada yani.

okuduğunu anlamak gerek. "suç" tanımı nedir sözlüğü açıp bakmak gerek.

"karım beni aldattı" diye mahkemeye kanıtlarla başvurursanız, haklı olarak boşanmayı, ve gerekirse tazminatınızı alırsınız. bu aldatmanın "suç" olduğunu değil, bir neden olduğunu gösterir.

aynı olay.

ortada bir "suç" yok. suç dediğin şey türk ceza kanunu ile belirlenir.

bu bir ceza davası değil.

açmayın şöyle yanıltıcı başlıklar.
devamını gör...
bakmak acı verdiğinden sildik hepsini.
beni ilgilendirmeyen suçtur.
devamını gör...
aha da müebbet yedik.*
devamını gör...
eski sevgililerine albüm açan tanıyorum.onun sırtı, bunun gö... güzeldi diye. mukayese yapyo namussuz.
suç olsa gardiyanı götürür karı.
devamını gör...
ayy ben yakıp tuvalete atmıştım üstüne de sifon çektim. üzgünüm canım.
devamını gör...
sürekli fotosunu atıyor olması benim suçum değil, diye isyan edebileceğim başlık*.
devamını gör...
evli olmayan kişiler için suç unsuru bulundurmadığından emin olduğum mesele. fotoğraflarına baktığınız eski sevgiliniz sizden silmenizi istemediği sürece hiç bir problem yaşamazsınız. rahat rahat fotoğrafların karşısında sigara yakıp izlemeye devam edebilirsiniz.
devamını gör...
çok iyi olmuş. ya unutamıyorsanız neden yeni bir ilişkiye başlıyorsunuz. sevgilim 1. yılımızda beni eski sevgilisiyle aldattı.ben aldatıldığımı öğrenmeden 1 gün önce bana evlenme teklifi etmişti. nasıl kötü kalplere denk geldik.acayip kötü bir his ama çok çabuk geçti, zararın neresinden dönersem kar diyorum. ya evlendikten sonra yaşasaydım bunu. şükrediyorum ama artık birine nasıl güveneceğim nasıl inanacağım bilmiyorum. tüm aşk şarkılarında, tüm güzel şiirlerde akla gelen o sevgilinin adının önünde kötü sözler var artık tüm çirkin sözler onu tanımlar.
devamını gör...
severek ayrılanlar için ne yapmak lazım o zaman? ne yapalım yani, kalbimizi söküp çöpe mi atalım?
devamını gör...
boş verin fotoğrafını, anısını silebildiniz mi? asıl suç o. ruh yaralama suçu. cezası fena.
devamını gör...
öncelikle suç değil boşanma davasında kusur. evliliği bir sevgi bağı ilişkisi gibi görmeye devam ediyor yasalar inatla. oysa olaydaki eş, şahsi arabasının bagajını kurcalayan birini asliye ceza mahkemesinde dava edebilmelidir medeni ülkeysek.

aile konutu olan evde bile yerine göre özel hayatın gizliliğini ihlal etmiş kabul ediliyorken eşler; araba bagajını kurcalarken fotoğraf bulmak da pekala ceza davasına konu edilebilmeli. buradan çünkü araba adama ait ve mülkiyet hakkı diğer tüm hakları döver. önceden verdikleri kararlar düşünülünce dümdüz pozitif ayrımcılıktır.

diğer taraftan eşler dışında kalan eski sevgilinin özel hayatının gizliliğini ihlaldir ve kişilik haklarına saldırıdır. ben bu kararda daha çok evlilik dışı, evlilik öncesi ilişkinin cezalandırıldığını düşünüyorum. yobazca o açıdan.
devamını gör...
kendine eziyetten başka bişey değil
devamını gör...
fotoğraf saklamak problem değil kalpten sildiysen yüzlerce fotoğraf olsa neye yarar zaten.
unutamamamıştır saklayan net.
devamını gör...
fotoğraflarım yedeklendiği için bütün sevgililerimin resimlerinin durması kaç yıl ceza hocam?.
devamını gör...
karaktersizliklere alışık olabiliriz.o... ç...'nun her bir çeşidini yaşadık ama bu da kabul edilemez. kimin resmi sendeyse ona aitsindir hadi abicim hadi selametle...
devamını gör...
insanlar parasızlıktan saracak konu bulamıyorlar herhalde. kendisine saygısı olan, eskiden de olsa sevmiş olduğunuz kişiye saygısı olan bunu yapmaz.
devamını gör...
tuhaf ayıklayıp atmaya bile değer görmeyişim ya da dijital belleklerden bile silmeyişim. ne acı dimi o kadar ki bitmiş nefret bile birini hala saymaktır, küfür bile bir değer veriştir, ya yok saymak hiç olmamış gibi....hiç yaşanmamış gibi... çöpe bile atarken atp' me yazık diyip hiç uğraşmamak... ilgili tanım girişi bile fazla da yazmış bulunduk.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eski sevgilinin fotoğrafını saklamanın suç olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim