kızlarımdan biliyorum...


1. evcil hayvanlar çocukların ahlaki gelişimini olumlu etkiler

bir hayvana karşı sevgi ve bağlılık duymak, onu beslemek, zarar vermemeye dikkat etmek bir çocuğa verici olmayı öğretir, başka bir canlı için bir şeyler yapmanın keyfini ve mutluluğunu tatmasını sağlar. evcil hayvanlar çocukların daha anlayışlı, paylaşımcı, yardımsever ve hoşgörülü olmasına yardım ederler.

2. çocukların sözel becerilerinin gelişmesinde hayvanların etkisi

daha konuşmaya başlamamış bir bebek bile, etrafındaki bir hayvanla yakınlık kurabilmek için birtakım sesler çıkarmaya çalışır. konuşmayı öğrenmiş bir çocuk da kusursuz bir dinleyici olan ve kendisini yargılamayan evcil bir hayvanla içinden geldiği gibi, rahatça konuşur. bu yüzden bir ev hayvanıyla beraber büyümek çocukların sözel gelişimini olumlu etkiler.

3. evcil hayvanlar çocukların sorumluluk duygusu kazanmasına yardım eder

evinizde bir hayvan besliyorsanız çocuğunuza hayvanınızla ilgili, yaşına ve becerilerine uygun sorumluluklar vermelisiniz. bir hayvanı düzenli olarak besleyen, gezdiren, temizleyen, bunları kendi görevi olarak gören bir çocuğun başka konulardaki sorumluluk duygusu da gelişir.

4. ev hayvanları insanı rahatlatır, stresi azaltır

evcil hayvanları hastalarının terapisi için kullanan uzmanlar olduğunu biliyor muydunuz? bir kedi veya köpeği sevmenin insanlar üzerinde rahatlatıcı, sıkıntı dağıtıcı bir etkisi vardır.

5. çocuklar hayvanlardan empati yapmayı öğrenirler

çocuklar çoğu zaman bencildirler, kendi istek ve ihtiyaçları onlar için her şeyin üstündedir. evcil bir hayvanla beraber büyümek, başka bir canlının ihtiyaçlarını da anlamayı gerektirdiği için çocukların empati becerisi kazanmasına yardımcı olur. evinizde bir kedi veya köpek varsa çocuğunuz onun acıktığını, üşüdüğünü, sıkıldığını anlar ve ihtiyaçlarını gidermek ister. başka bir canlının varlığına da önem vermeyi öğrenir.
devamını gör...
evde beslemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. malum sokaklar köpek dolu. akşamın ilerleyen saatlerinde çocuklarınızı ara sokaklara salarsanız hayvan sevgisini derinlemesine öğrenir.
devamını gör...
#2721060

doğrudur da...
çocuk zulmüne uğrayan evcil hayvanlar da bir o kadar fazla...
çocuklar her zaman evcil varlıklarla sağlıklı bir ilişki kurmuyorlar. onlara zarar da verebiliyorlar. hayvan kendini savunmak için çocuğu ısırsa ya da pençesiyle yaralasa emin olun çocuğun anne babası hayvan için, artık bizimle yaşayamaz. yavrumuz için iyice bir tehdit haline geldi diye yorumlarlar.

hayvanlar çocukların elinden çok çekiyor.
devamını gör...
sevgi ve merhamet duygusu gelişir ki bu zaten yeterli .. yaşadığımız çağda yaşıyoruz e n ihtiyacımız olan şeyler. sokak hayvanlarından uzaklaştırmayın ve yapabiliyorsanız evcil hayvan sahiplenin.
devamını gör...
sorumluluktan kaçabileceğini pekiṣtirir.

balık olsun, kuṣ olsun, köpek olsun, kedinin kumu olsun bir hafta çocuk söz verdiği gibi ilgilenir, sonra anaya babaya kalır.

"sen desini çalıṣ, yemek, temizlik, kahvaltın, odan ne varsa ben yaparım" mottosuna bir yenisi eklenmiṣ olur.

gerçi o noktada hayvanı atan hayvan aile de çok, bunun cocuğa öğrettiği mesaj daha da beter.
devamını gör...
sokak hayvanları sokakta yaşayan hayvanları evcil hayvan da evde bakılan hayvanları ifade ediyor.

bir de ara hem kedilerde hem de köpeklerde (diğer türleri değerlendirme dışı bıraktım) üçüncü bir durum var.

ev kedileri de kendi içinde dışarı çıkan ve çıkmayan kediler olarak ikiye ayrılabilir.

amacım tasnif yapmak değil. kedi ve köpekler düzenli veteriner hekim kontrolü altında olsalar da düzenli aşıları yapılsa da bu aşılar aynı insanlardakine benzer şekilde süre bazlı çalışıyor.

aşı uygulaması yapıldığı andan itibaren geriye sayan bir sayaç var.

düzenli aşı yaptırıp yaptırmamak aynı pandemi döneminde insanlarla ilgili gündeme geldiği için evcil hayvan bakanların da gündeminde olan bir durum.

şuraya gelmek istiyorum. kediler dışarı çıkabilir veya çıkmaz bu sizin tercihiniz ama köpekler hem tuvalet ihtiyacı için hem de koşmaya oynamaya yaradılış olarak daha meyilli oldukları için dışarı çıkan hayvanlar.

son dönemde dünya haritasında yerini sorsanız gösteremeyeceğim bazı ülkelerde yaşanan kuduz riski yeniden gündemde.

bunun gerçekçiliği başlı başına üstüne konuşulması gereken bir konu ancak çevremde gözlemlediğim kadarıyla sokak köpekleri olması gereken özenle takibi yapılan, aşılanan hayvanlar değil.

sahibi ile sokağa çıkan bir köpeğin, özellikle de güçlü ırk köpeklerin bu denetimsiz hayvanlarla çoğunlukla anlık teması neticesinde onlardan bulaşabilir hastalıkların sizin hanenize taşınması söz konusu.

bu bağlamda yeni doğum yapmış kadınların belli bir süre doğuma bağlı süreci toparlama durumu var.

diğer yandan bebekler belli bir bağışıklık düzeyine ulaşana kadar hem anne sütü ile beslenmeli hem de düzenli sağlık kontrolü altında aşıları yapılmalı ve fiziki gelişimi takip edilmeli.

kimseye demiyorum ki şeker zehirdir ağzınıza sürmeyin. makul ölçüler içinde kalındığı sürece evde hayvan bakılabilir.

ben 8 senedir bakıyorum. tıbbi bir zararını görmedim. düzenli parazit aşılarını yaptırıyorum.

diğer aşıları ayrıca konulmak gerek ama parazit aşısı kırmızı çizgi. benim baktığım kedi sokağa çıkmıyor olsa bile belki ben tozdan topraktan geçip eve geldiğimde ayakkabımla eve mikrop taşıyorum.

bebekler aşırı steril bir çevrede büyürse zayıf bir bağışıklık sistemine sahip oluyor. eğer makul ölçülerde başka floraya sahip canlılara temas ederse görece daha iyi bir bağışıklığı olacağını iddia ediyorlar ama akademik çalışma sunamam.

yapılması gereken veteriner hekim'e danışmak. vicdanlı merhametli bir hekim bulmanız ümidiyle.
devamını gör...
hayvanların kendileri gibi ilgiye, sevgiye, barınmaya muhtaç olduklarını; bu ihtiyaçları karşılandığında verdiklerini candan tepkileri bizzat görürler.
ihtiyaçlarını gidermeye üşenseler bile, en azından ilerde sokakta gördüğü hayvanları tekmeleyen, zarar veren insanlardan olmazlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"evcil hayvan beslemenin çocuğa etkisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim