en azından benim bildiğim tüm köy evlerinde mevcut, tüm köy odalarında ayrıyetten özel olarak banyo bulunur, kullanışlımıdır değilmidir biraz tartışılır çünkü suyu kendin ısıtıp getirmen gerekir.
devamını gör...
yatay mimarinin yararlarını anlatan başlık.
devamını gör...
henüz rast gelmediğim köy evidir
devamını gör...
çocuğunu kayınpederi ve kayınvalidesi yanında sevemeyen bir nesil olduğunu düşünürsek çocuk yapma aşamasının zorluğunu artık siz düşünün e malum köy evleride şimdi olduğu gibi keyif ve tatil için gidilen bir yer değil, o zamanlar komün haline yaşam alanları.
devamını gör...
medeniyet
devamını gör...
her odada banyo mu, hangi köyün evidir acaba orası.
devamını gör...
yüklük de denir. sobada kaynamış ırbığı eline alan annenin öyle bir gelişi vardır ki, warner bros bu sahneyi kaçırdığı için milyonlarca dolarını kaybetmiştir.
devamını gör...
yanlış tespittir. yok öyle bir dünya.
devamını gör...
bizim köydeki evlerde hiç banyo olmadığı için anlayamayacağım durumdur.
devamını gör...
10.
hangi köyden bahsedildiği merak ettiren başlık.
devamını gör...
11.
başlıkta bahsedilen köy, zannediyorum kadıköy veya yeşilköy'dür. aksi takdirde genellikle daracık, kısa tavanlı inşa edilen hacmen küçük bu köy evlerinde mümkün olmayandır.
devamını gör...
12.
lüks nedir, nerde bulunur'un cevabı.
devamını gör...
bulduğum anda yatırım yapmak isteyeceğim köy evleridir. lakin hangi köydür bunlar nerededirler? neden benim misafir olduğum köy evlerinde wc dahi dışardaydı?
devamını gör...
bahsedilen köylerin isviçrenin köyleri olduğunu düşünüyorum. benim hocamın bir hocası varmıs.adam çok zenginmiş ve isvicrede köyü olduğunu iddia ediyormuş. aklıma onu getirdi
devamını gör...
yüklüğün olduğu yerde yerden yüksek bir kapısı vardır,bizim oralarda o banyoya musandra da derler,evet her odada vardır.çünkü her odada bir evli çift yaşar ve odanın içinde ocaklıkta vardır su ısıtmak ve ısınmak için.
devamını gör...
doğrudur hatta adına hamamlık denir arkadaşlar. bahsedilen türde köy evleri bulunur fakat artık kullanıldığını düşünmüyorum.
kalabalık aile olarak bir arada yaşanıldığı dönemlerde çiftler halvet gecelerinde kendi odalarında banyo yaparlardı. zemini tahta döşeli olan odanın bir köşesine tahta döşenmez ve beton hali ile bırakılırdı. bu beton zemine bir su gideri açmak suretiyle kirli su akışını sağlarlardı. daha sonraları bunu biraz geliştirdiler ve bu köşelere dolap benzeri yapılar yaptılar. bu odaların köşelerinde ki beton zemin ve dolaplar şimdi ki ebeveyn banyolarının atasıdır. teknolojinin gelişmesiyle kullanımı ortadan kalkmıştır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
annemin evlenmeden önce yaşadığı evden bildiğim durumdur. pek modern yapılar değildir. daha çok dolap tarzındadır. taşıma suyla yıkanılır. bireysellik, mahremiyet açısından yine de iyidir tabii.
devamını gör...
bizim köyde adı suluk olandır. duşa kabinin, kabinsiz olanı. çok amaçlıdır. su ile yapılan tüm eylemlerde kullanılır. içeri haşerat-sürüngen gelmesin diye az kullanılanı uygun bir odun ile tıkanır.
devamını gör...
(bkz: nerede lütfen söyleyin)
devamını gör...
bizim köydeki evlerde öyle bir şey yok valla. bir odada yerden yüksek bir dolabın içinde yuvarlak bir leğene benzeyen oyuk teknede bu ihtiyaç giderilirmiş. ben gecekonduda yetiştim, annem üşümeyelim diye bizi hep sobanın yanında içerde yıkardı. canım anam.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"köy evlerinde her odada banyo olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim