tdk sözlüğe göre: "haksızlığa uğramış (kimse), kıygın" olarak nitelendirilmiştir. fikrimce hepimiz bir şey/kişi karşısında mağdur olabiliriz, doğaldır. ancak ataerkil kültürümüzde erkek adama yakıştırılmayan, ayıpmış gibi değerlendirilen durumdur mağdur olma işi.

cinsiyetçi demeyin bana ancak kültürümüzde mağdur edilen bir kadın ise hepimiz çözüm bulmayı vazife görürken; mağdur kişi bir erkek olduğunda en fazla üzülmüş gibi yapıp "toparla kendini" öğütleri veririz. çünkü ataerkil topluluklarda erkekler; güçlü, korunmaya muhtaç olmayan bir kurum olarak görülür.

erkekler ağlamaz. insanız hepimiz.
devamını gör...
haksızlığa uğrayan, mağdur edilen kişi anlamında kullanılır.
diğer anlamı ise fiziksel engelli veya sakat yerine kullanılır.
devamını gör...
bazen de mağdur olmasa bile (bkz: mağdur edebiyatı) yapanlar oluyor. onlardan uzak durmak gerekiyor.
devamını gör...
bizim toplumun sevdiği türden kişi veya kişilerdir. ne kadar ağır biçimde tenkit etse de toplum, mutlaka mağdurun yanında yer alır. toplumun o konuda vicdanlı tarafı vardır.
devamını gör...
zengin - fakir, iktidar - muhalefet fark etmez, her zaman ve her yerdeki dinci
devamını gör...
(bkz: mağdurum da mağdurum)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mağdur" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim