hayatından ve benliğinden bezmiş, ikrah getirmiş kişileri ziyadesiyle ürküten ve intihardan soğutan negatif olasılık. yok olma hakkı engellenemez.
devamını gör...
allah'a dilekçenizi iletiyorum efenim.
devamını gör...
yaşarken yok sayılmışız bu ülkede, hangi yokluk korkutacak artık bizi şaşarım. bendime sığmam taşarım.*
devamını gör...
siz yine de çok şeyapmayın sonunda ateş riski de var.
devamını gör...
acaba allah bu konu hakkında ne düşünürdü.
devamını gör...
yok olmamak bir risk değil nimet olurdu benim için. zira sonsuza kadar yok olmak fikri ölmekten çok daha korkutucu.
öteki tarafta mutlu mesut yaşayacağımı varsayıyorum tabii.
devamını gör...
ben ölümü bedenin bırakılışı olarak düşünüyorum. dini inancımı varoluşumu sorgularken kaybetmiş biri olarak yönümü bilmiyorum. bir tanrı var mıdır eğer varsa sandığımız(bize dayatılan bilgiler) gibi midir diye düşünüyorum ve arıyorum, arayış içerisindeyim. fakat insanların dayattığı dinleri, görüşleri reddediyorum, şayet tanrı varsa benim bunu kendim keşfetmem gerek.

şimdi gelelim öldükten sonra yok olmama riskine ben bu ihtimali önceden reddediyordum, öleceğim ve her şey bitecek tıpkı çevremde ölen insanların yokoluşu gibi ben de yok olacağım. fakat şunu son zamanlarda fark ettim ki varoluşumun bir amacı var ama bu amaç, iyi şeyler yaparsam ödül alacağım, kötü şeyler yaparsam cezalandırılacağım boyutunda değil. bir bilincim var izleyen, deneyimleyen, öğrenen ve gelişen. bu bilincin yok olma ihtimaline inanmak istemiyorum. bu dünyada bu beden içerisinde yaptığım her şey yok olacak tamam. peki bilincim?

şu an sahip olduğum algılayan bilincim, yaşadığım boyuttan ötesini algılayabilecek kapasitede değil. peki bedenen ölümüm, bilincimin farklı bir boyutta doğuşuysa? bu noktada reenkarnasyon bana yakın hissettiriyor ancak o da yeterli gelmiyor. bu dünyada yapabildiğim kadarıyla bilincimi geliştirip devamını öğreneceğim, göreceğim. sizlere de fazlasını açıklayamıyorum. çünkü bu yazdıklarım tamamen benim his boyutumla ilgili ve ifade etmek de epey güç.

umarım ölüm bilinç için yokoluş değildir. buna inanmaya ihtiyacım var, devam edebilmek için. (kabul gören dinlerin amacının da bu olduğu ortada fakat dediğim gibi ben o dinlere ait olduğumu hissetmiyorum, bunlar da benim görüşüm)
devamını gör...
bayılmak, ciddi ateşli hastalıklar, anestezi gibi ölüme yaklaşılan durumları yaşayan herkes bilir ki insan bilinci kapandığı anda varlığınız kayboluyor. insanlar kendini evrende değerli hissetmek için ruh kavramını yaratmış ve fizik kurallarıyla sınırlanan hayalleri için bir ihtimal dünyası doğurmaya çalışmış. her ne kadar inanmak istesek de ben dediğimiz benlik bilinci genetiğimiz, doğduğumuz andan itibaren edindiğimiz her türlü veri, beslenmemiz, yaşadığımız iklim, uğraştığımız işler, inanmayı tercih ettiğimiz şeylerden ibaret. yani beyinden ibaretiz. beyin çalışmayı durdurduğunda benlik bilinciniz yok olacak. yani ruh diye bir mutlak enerji olsa bile bu siz olmayacaksınız, muhtemelen einstein'ın da bahsettiği gibi atom enerjisi ya da yeni bir yorumuyla sicim enerjisi olarak dünya devinimine, yaşam sirkülasyonuna kazandırılacaksınız. bunda karmadan söz etmek kesinlikle yanlış. ölü bir insanın bedeninin ayrıştırılarak toprağa gübre ve mukuz olması ve sizi oluşturan atomların belki de bir ağacın meyvesine, bu meyvenin de bir el kremine dönüştürülmesi ile yaptığınız şeylere göre evrensel bir yargı mahkemesinden geçip ödüllendirilme ya da cezalandırılma amacıyla doğmanız tamamen farklı.
devamını gör...
umarım olurum
devamını gör...
bu dünyada kıt kanaat tahammül ettiklerime öldükdükten sonra da mı tahammül etmemiz gerekiyor
devamını gör...
bile isteye lades demek risk değildir. onun başka adı var!
devamını gör...
benden sonra tufan.
devamını gör...
(bkz: wristcutters a love story) gibi olursa kötü olacak bir durumdur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öldükten sonra yok olmama riski" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim