gerçekten ölüp ölmediğimi acile gitmeden anlamadığım bir rahatsızlıktır
devamını gör...
(bkz: panik atak bozukluğu) olarak adlandırılan psikolojik rahatsızlığa sahip olan insanlarda görülebilen (bkz: allah düşmanımın başına vermesin) dedirten durum.bende yok amaokuduğum araştırdığım kadarıyla çok korktuğum durum.sahip olan herkese acil şifalar dilerim.psikolojik destek almayı unutmayınız.
devamını gör...
ciddi bir psikolojik bozukluktur ve psikolojik yardım alınması çok önemlidir.
devamını gör...
başladığı an öldüğünü hissettiğin o an. aldığın nefesin yeterli gelmemesi, aşırı artan kalp atış hızı ile birleştiğinde eğer tedavi görmüyorsan seni mahveden bir zaman geçiriyorsun. şüpheleniyorsanız bile acilen tedavi görmeye başlayın
devamını gör...
uzun süredir mücadele ettiğim durumdur. siz söylemeden ben söyleyeyim. "sakin ol, derin nefes al." tavsiyesi hiçbir işe yaramıyor. sakin olamadığın ve nefes alamadığın için o haldesin zaten.
devamını gör...
ayaklarımın tutmadığı ellerimin titrediği ve nefes almak için yoğun çaba sarf etmemi gerektiren durumdur. üstelik 1 gün önceden içime delice bir sıkıntı girer ve ertesi güne kadar beynimde binlerce tilki dolaşır, her an ölecekmişim ya da hayatımın kontrolünü kaybedip savrulacakmışım hissi gelir. sonrası malum
devamını gör...
bir keresinde arkadaşımız panik atak geçiriyordu. atak geçirirken kendinden geçti, yanımızda eridi gitti resmen. son nefesiyle patak geçiriyorum patak pataakkhh dedi. biz bir anda gülmeye başladık. kısacası bizim arkadaşlar arasında panik atağın ismi oldu patak.
devamını gör...
iki ay önce teşhisini alıp tedavisine başladığım psikolojik rahatsızlık. maalesef psikiloji kaynaklı olmasına rağmen fizyolojiye direkt etkisi vardır. bu nedenle de ataklar tehlikeli olabiliyor. ben bir süre kendi başıma baş etmeye çalışmıştım. benim gibi doktora gitmeye çekinen arkadaşlara tavsiyem hiç ertelemeyin, iki aydır çok rahatım. en güzeli de acaba bu gece atak gelir mi korkusu olmadan sessizliğin tadını çıkarabilmek. üstelik tedavisi 1-1,5yıl gibi kısa bir süreymiş doktorumun dediğine göre.
devamını gör...
hayat sinemanızın bittiğini sanırsınız ama aslında beyninizin size oynadığı bir oyundur. bunun farkında olmanıza rağmen yine de bu kez kesin öldüm diye düşünürsünüz ama ölmeyeceğinizi bilirsiniz kısacası öldürmez ama süründürür
devamını gör...
bundan çok çekmiş ve şimdi gelen en sert atakları bile savusturan bir abiniz olarak size tavsiyem şu şekilde.
yaşadığımız zaman, şartlar, sinir ve stress maalesef günümüzde hemen herkesin bu rahatsızlığı yaşamasına sebep oluyor.
ilk tavsiyem korkmayın.
ilk önce bu atak geldiğinde ölmeyeceksiniz bunu kafanıza kazıyın.
mümkünse bir yere uzanın veya oturun.
kafanızı başka bir şeyle meşgul etmeye çalışın.
beynizin size oynadığı bir oyun sizde beyninizi başka bir şeye kanalize edin.
erotik film açın, veya sizi içine çekecek bir korku filmi olabilir.
müsaitseniz kulaklığı takıp uzun bir yürüyüşe çıkın.
kısaca kafayı başka bir şeye yönlendirin.
panik atak denilen bu hastalığın bedeninizde olan bir problemden değil beyninizin verdigi yanlış alarm olduğunu kendinize kabul ettirin.
devamını gör...
12 yıl önce bana anksiyeta teşhisi kondu ve sürekli panik atak krizleri geçiriyordum, ailem teşhis konulmadan önce benim ilgi çekmek için böyle yaptığımı söylesede kriz anlatımı benden başka kimseye göstermiyordum,çünkü insanları bununla korkutmak istemedim ve kimsenin de umrunda değildi zaten. kendimi zorla psikiyatriye götürttüm ve teşhis konulduktan sonra annemin ilk tepkisi “ kimseye söyleme deli olduğunu anlamasınlar, sakla.” olmuştu. bunu söylememin nedeni bu krizi yaşarken etrafınızdaki insanların sizi anlamaması ve rol yapmaya çalıştığınızı sanması, bu hastalığın bir diğer düşmanı. çevrenizde bu krizi geçiren birini gördüğünde olabildiğince nefes kontrolü sağlamasına yardımcı olabilir, açık alanda temiz hava almasını sağlayabilirsiniz.
sonrasında doktor tedavisine başlaması için desteklersiniz. ancak doktorlar sadece size ilaç yazabilirler bu yüzden psikolog yardımı da almalısınız, bolca okumalı, bunu kabullenmelisiniz. çünkü bu krizlerin bir tedavisi yok arkadaşlar ancak kriz anını minimum düzeye indirebilir, yaşam şartlarınızı etkilemesine izin verdirmezsiniz. bunun için yanınızda kese kağıdı taşıya bilirsiniz, kriz anında burnunuz ve ağzınızı kapatıcak şekilde yerleştirip nefes alıp verebilirsiniz. en önemlisi ise kesinlikle kalp krizi geçirmiceksiniz. bu krizin belirtileri kalp kriziyle ortakdır. bu yüzden sol kolunuzun çekilmesi, kalp ritminin artması, başınızın zonklaması ve nefes alamıyor gibi düşünmeniz çok normal.
önceliğiniz tedavi olduğu sürece üstesinden gelebilirsiniz. bundan kaçmak bir çözüm değil çünkü bunun tedavisi yok ve ömrünüzün sonuna kadar sizinle birlikte hayat bulacak. ancak dediğim gibi kriz anını minimum seviye ye düşürebilir, kendinize ve başkalarına yardımcı olabilirsiniz.
devamını gör...
yaşayan için ayrı, yanındaki insan için ayrı berbat bir durum ya. hele yanında olan insan ne yapacağını bilemiyor ya, eyvah...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"panik atak krizi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim