"sevgili bilge,
bana bir mektup yazmış olsaydın, ben de sana cevap vermiş olsaydım. ya da son buluşmamızda büyük bir fırtına kopmuş olsaydı aramızda ve birçok söz yarım kalsaydı, birçok mesele çözüme bağlanmadan büyük bir öfke ve şiddet içinde ayrılmış olsaydık da yazmak, anlatmak, birbirini seven iki insan olarak konuşmak kaçınılmaz olsaydı. sana, durup dururken yazmak zorunda kalmasaydım. bütün meselelerden kaçtığım gibi uzaklaşmasaydım senden de."
devamını gör...


fakat, allah kahretsin, insan anlatmak istiyor albayım; böyle budalaca bir özleme kapılıyor. bir yandan da hiç konuşmak istemiyor. tıpkı oyunlardaki gibi çelişik duyguların altında eziliyor. fakat benim de sevmeğe hakkım yok mu albayım? yok. peki albayım. ben de susarım o zaman. gecekondumda oturur, anlaşılmayı beklerim. fakat albayım, adresimi bilmeden beni nasıl bulup anlayacaklar? sorarım size: nasıl? kim bilecek benim insanlardan kaçtığımı? ben ölmek istiyorum sayın albayım, ölmek. bir yandan da göz ucuyla ölümümün nasıl karşılanacağını seyretmek istiyorum. tehlikeli oyunlar oynamak istiyor insan; bir yandan da kılına zarar gelsin istemiyor. küçük oyunlar istemiyorum albayım.



leyla ile mecnun izlediğimden, ezbere de biliyordum bir aralar...
devamını gör...
kendi uydurduğun bir yalanı söylemek, başka bir ağızdan işitilip tekrarlanmış bir gerçeği söylemekten hemen hemen daha iyidir...
birinci ihtimalde sen bir insansın. ikincisindeyse bir papağandan hiç farkın yoktur.
sen kimsin?
insan mı?... papağan mı?"
-suç ve ceza.
devamını gör...
"bu ölüm herkeste, görevlerde yapılması ihtimali olan değişikliklerle ilgili düşüncelerin yanı sıra, yakın bir dostun ölümünü duyan herkesin hissettiği gibi, ölenin kendisi değil de başkası olması sevincini uyandırmıştı. "
-ivan ilyiç'in ölümü
devamını gör...
ben misafir konusunu konuşacağız diye kafamın içinde beyin loblarımın birinde oturmuş düşünüyordum, o onunla ilgilenmemi bekliyordu. “erkeklere neyi ne zaman yapacaklarını öğretemedik gitti” diye yakınıyordu içinden, öyle bakışları vardı, cümlelerinden çok bakışlarını anlıyordum belki de bakışlarıyla ilgiliydim. bakışlarında hep nokta koyduğu cümlelerin devamı vardı, kelimelerle gizlese de hislerini gözleri ele veriyordu.
alone writer
devamını gör...
abe şu güzel ablama alasın bir çiçek.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
karanlıkların içinde aranmıştı o adı, bu dünyada ve öteki dünyada birbirine karışmış onca ad arasından ilk bakışta bulup çıkarmıştı onu; tıpkı ölüm fermanı ezelden beri yazılı olan iradesiz bir kelebekmiş gibi, isabetli bir atışla onu duvara mıhlayıvermiş,
kırmızı pazartesi gabriel garcia marquez
devamını gör...
"uşağımı ona gönderdim, sırf bugün onu görmüş biri yakınımda olsun diye."
genç wertherin acıları
devamını gör...
"ey göğü ve yeri yaratan, ey olmazı olur kılan...
kendi gizli sevgililerinden birinin adını bana söyler misin?"

bab-ı esrar,
ahmet ümit.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
"aslında körlük, umudun tükendiği bir dünyada yaşamaktı.."
körlük jose saramago
devamını gör...
'ayrılık bir rüzgar eser de geçer
bu hasret,bu özlem gün gelir de biter
yeniden birleşir ayrılan eller
sevgilim bir gün kavuşuruz kısmet olursa
varsın umutlarım kalsın yarına
sevgilim sen de her şeyi bırak zamana
derler ki dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur
kısmetse bizde kavuşuruz çok yakın bir zamanda. '
(bkz: sinan akyüz)
(bkz: piruze ve oğulları)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"roman alıntıları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim