aksiyon / bilim kurgu / dram
7 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

hbo’nun duyurduğu efsane oyun serisinin diziye uyarlanmasıdır. joeli hugh jackman oynarsa tarihin en iyi dizisi olacağını düşünüyorum . ellie’yi ise elsie fisher veya ellen page oynamalı dır.
devamını gör...
çekimleri 5 temmuz 2021'de kanada'nın valgary şehrinde başlayacak olan hbo dizisi. dizinin çekimleri ortalama 11 ay sürecek ve dizi 2022'nin sonlarına doğru hbo'da yayınlanacak.

the last of us’da joel karakterini pedro pascal, ellie karakterine ise bella ramsey hayat verecek.

kaynak:

www.webtekno.com/hbo-last-o...
devamını gör...
iki eski game of thrones oyuncusunu(pedro pascal, bella ramsey) tekrar bir arada izleme fırsatı bulduğumuz oyundan çevirme hbo dizisi. oyununu oynama fırsatım olmadı lakin diziyi merakla bekliyorum zira fragman güzel olmuş. oyunculuklar konusunda da sıkıntı olacağını sanmıyorum.
devamını gör...
ben oyununu oynamaya çalıştım. o noktaya nasıl geldim hatırlamıyorum. 3 saat falan takıldım. nereden baksan yarısı tuşları, komutları, yönümü aramakla geçti ama o zamanlar aklıma walking dead gelmişti. keşke dizisi çıksa şunun demiştik. atmosferi çok güzeldi ve çok gerilmiştim.

fragmanın tonu efsane. hbo dizilerinin kendine has rengi ve havası tlou'ta da korunmuş. pedro pascal en sevdiğim üç oyuncudan beşi. luke evans ve jonathan rhys meyers de çok sevdiğim oyuncular ama konumuzla ilgisi yok. yarın da bu üçlüyü övelim.

sabırsızlıkla ve sabırla bekliyoruz.
devamını gör...
iki oyununu da soluksuz oynayıp bitirmiştim. bitirir bitrmez de ulan bunun dizisi olsa müthiş olur harika bir senaryo demiştim…

ilk bölüm itibariyle şunu belirtmeliyim ki; çook uzun zamandır bu kadar müthiş bir uyarlama izlememiştim. çekim planları olsun, kurgu olsun, müziklerden renk seçimlerine kadar her şeyi çok beğendim… oyunu tekrar oynuyor gibiydim izlerken.

buradan haykırmak istiyorum:

eyç biii ooo!!!
adamsın!!!
devamını gör...
üçüncü bölüm itibarıyla beklentilerimi fazlasıyla karşılamış dizidir. oyun senaryosundan biraz koparak - tabii yine çerçeve dışına çıkmadan- yan karakterleri köpürtmeleri çok hoşuma gitti…

bill’in hikayesini oldukça samimi ve olağan buldum…

bozmazsa, yabancı dizi sıralamamda breaking bad’i rahatlıkla gönül tahtımdan edebilir…
devamını gör...
3.bölümü yayınlanmış hbo dizisi. ilk oyunu yaklaşık 6 kere bitirdim, her seviyede oynadım. diziye aşırı yükselmiştim. ikinci oyunun senaryo katliamını yoksaydım ve şu ana kadar yayınlanan üç bölümü de izledim. dizi, oyunda atlanan hızlı geçilen yerleri doldurmak açısından müthiş olmuş. mekanlar, kostümler, makyajlar. bill ve frank oyunda sinyal vermişti tabi. ama ellie ile olan tatlı atışmalarını görememek üzdü. bu değişmiş. 3. bölümde gerçek bir aşk var. deneyin. dizi yaklaşık 1 saat ama 10 dakika gibi geçiyor.

son olarak salak neil bella ramseyi çok aradın mı acaba?
devamını gör...
bugün boş günümdü uzun zamandır dizi de izlemiyordum sıkılmadan 6 bölüm çaktım arada tuvalete de gittim. ben bayağı beğendim başka da değerlendirmem yok..

yalnız oyununu oynayan arkadaşlar özelden ağır spoiler verirse sevinirim çünkü beklemek istemiyorum o ölecek mi bu olay olacak vs diye.. joel ölmüyor dimi lan.. hem spoiler yedikten sonra verilen bilgi gerçekleşene kadar geçen süreç de heyecanlı..
devamını gör...
her şeyi perfect, ellie’si “jesus what the hell is this?” olan dizi. anlamıyorum, anlayamıyorum... uyarlama olarak tam not, cast olarak benden çakmış dizi. tamam bella remsey reis iyidir hoştur, game of thrones’da kalbimizi çalmıştır ama fenotip olarak ellie ile uzaktan yakından alakası yok. çok sırıtıyor. ben yapımlarda kast olayına biraz takık olduğum için gözümün önündeki sinek gibi batıyor bana sürekli. ha oyunculuk olarak altından kalkmış oraya laf yok. ama şu nedir ha ?!?!?
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
pazartesi sendromumu, tuhaf heyecanlara dönüştüren dizi. aynı zamanda, bünyesindeki onca iyi yapıma rağmen blu tv'ye verdiğim parayı ilk defa helal etmemi sağlamış dizidir. 28 yıllık ömrümde çokça boş vaktim oldu ve korsan sitelerden dahil olmak üzere pek çok dizi-film tükkettim. dizi-filmin de ötesinde, bunun oyununu, oynamasam da 1 ve 2'sini ve son çıkan o yenilenmiş haliyle toplamda 3 kere tükettim. dizinin her bölümünün bitişinde ayağa kalkıp alkışlayasım geliyor. uzundur iyi bir şeyler izlemedik diye mi böyle bilmiyorum ama imdb babaya girip de 10 yıldız verdiğim nadir yapımlardan oldu.
devamını gör...
sezon finali yayınlanmış dizi. ellie karakterinin yüz modeli sesi ve aktrisi ashley johnson ı ellie nin annesi rolünde görmek duygulandırdı. o nasıl bir ilk sahnedir arkadaş. spoiler vermemek için yırtınıyorum şu an. hastane sahneleri, ve finali aşırı iyi olmuş. replikleri ezberlemişim onu farkettim. oyundan atlanan çok sahne var ama çok da detay var oyunda verilmeyen. ellie nin yadigar bıçağının nerden geldiğini de öğrendik.
umarım 6 sene 2. sezonu beklemeyiz.
devamını gör...
on numara dizi ha. severim böyle kıyametli dalgaları. bu mevzu da zombi yok ama zombinin yandan yemişi mantar mahluklar var. sarıyor izlenir.
devamını gör...
konsolum olmadığı için oynayamadığım oyunun dizisi. meraktan hemen izledim, gece de sezon finalini izleyeceğim hayırlısıyla.

öncelikle hbo, tebrikler. bunu netflix veya amazon çekse nasıl bir felaket olurdu bilmiyorum*. dizi gayet güzel, atmosfer şahane, efektler güzel. oyuncular döktürüyor. pedro pascal yine anasız babasız çocukları oradan oraya gezdirmeye devam ediyor. ellie ile ilişkileri güzel işlenmiş.

"kargo" kız artık ölmek üzere olan joel'i korumak için koca köyle çatıştı vay be.

ellie'yi oynayan kız, lafım sana. sana çok gıcık olmuştum. ama çok iyi oyuncuymuşsun. sana helal olsun. adını hala bilmiyorum ama böyle gidersen öğrenirim.
dizinin oyunla paralel gidip gitmediğini bilmiyorum ama şu haliyle memnunum. o kadar memnunum ki inşallah çok paralel değildir ve oyunu oynarken farklı hazlar duyarım diye dua ediyorum.

edit: yav bu kız game of thrones'daki bodur leydiymiş. ergen olunca tanıyamamışım.
devamını gör...
üçüncü bölümde bıraktığım dizimsi.

kıllı kıllı dedem yaşındaki adamlar birbirini emcüklemeye başlayınca ekran karşısında camdan mı atlasam yoksa bu ucube kılıklı şeyi mi kapatsam derken toptan fişi çektim. neil druckmann* denen anita sarkeesian yalakasından da başka birşey beklemekte hataydı zaten.

ilk oyunun hikayesinin üzerine aç kene gibi çöktü adam, kalktı joel'u öldürdü ikinci oyunda. ondan sonra karşımıza abbyzilla denen hulk kılıklı karakteri çıkardı. bu woke tayfası neden kadınları erkek gibi göstermek istiyor?! siz kim oluyorsunuz da bütün kadınlar hakkında fikir belirtme hakkını kendinizde buluyorsunuz?! niye erkeklere benzemek zorunda oluyoruz biz sizin gözünüzde? neden? nedir bu kaslı iri yarı yarmagül kılıklı kadın merakı?

cinsiyeti olmadığını söyleyen kafasını arı kovanına sokmuş gibi ortalarda dolaşan bella ramsey ne alaka ellie karakteri olarak? peki ya nico parker'a ne demeli sarah karakterini canlandıran? nedir bu woke'un face-swap merakı ya...

bu nedir ya??
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

neil druckmann gözüne çenendeki o at kılı kılıklı tüyler mi kaçtı senin? ayrıca herşeyi geçtim bu kız oyunun ilk hikayesinde daha oniki yaşında, hiç oniki yaşında bir kıza benziyor bu? milf filan koysaydın bari! bruce straley'nin tırnağı bile etmezsin sen popüler kültür woke yalağı seni...

"beğenmediysen izleme" diye argümanları var birde, öyleyse sizde beğenmediğiniz şeyleri bozup durmayın!

ilk oyunu altı defa bitirmiş, ikinci oyunda abbyzilla ile oynamak zorunda bırakılınca sinirden oyun kolunu duvara fırlatıp kırmış bir yazarın sinirlilik halinde yazmış olduğu bir tanımı okudunuz, siz sevdiyseniz ne mutlu, bana fazla bakmayın, tadını çıkarın yani, lakin benlik olan bir "dizi" değil, hiçbir zamanda olmayacak...
devamını gör...
çok çok çok çok tatlı ve keyifli ve yormayan bi dizi... müzikler çoooook iyi, hele never let me down again'in çaldığı o iki sahne... cuma günü izledim son bölümü ve iki gündür bazı sahneleri geri sarıp sarıp izlediğimi bilmeseniz de olur.

it's ok babygirl'lü sahne bıçağı taktı böğrüme.

ellie beni çok güldürdü ya gördüğüm en komik çocuklardandı.
ufak eleştirilerim spoiler alerti altında yer alıyor:

etrafı tarama sahneleri oyun için tabiki ok ama dizide bence biraz eğreti duruyor. oyun uyarlaması olduğu için tamamdır dedik ama garip karşılamadan edemedim bilemiyorum biraz kararsızım bu konuda. joel'un ölüm döşeğinden kalkıp ölüm makinesine dönüşmesini ise zaten geçtim yapacak bi şey yok artık ona.. ve ellie'nin annesinin suyu geldikten üç dk sonra doğurmasını da xd bi de i sure as hell ain't your dad'den it's ok babygirl'e geçiş bence daha yumuşak olabilirdi. sanırım oyunda öyleymiş ama dizide biraz sert bi geçişti gibi geldi bana.

son olarak pedro pascal büyük oyuncu... gerçek hayattaki o gevşek hallerini gördükten sonra oynadığı karakterlerin bambaşkalığı ve o e*kek e*kek davranışları ve sürekli somurtup durması. hayır yakışıyor bi de.
devamını gör...
5 bölüm falan izledim sardı ama sarmadı gibi ya ama izleyeceğim yine de. bilmiyorum hiç zombi* havasını vermedi bana. hayatta kalma temasını çok fazla işlemediler şuanlık belki ilerleyen bölümlerde daha da açılacaktır diye düşünüyorum. oyunculuklar çok iyi.

bi'de artık şu dizileri 1 saat falan yapmayın abicim ya. yapın 35-40 dk işte o bile fazla.
devamını gör...
araya çok sık geçmişe gitme olayını sokmasalar daha keyifli olacak. bir sey oluyor yeni bölümde tam devamını beklerken tak bir geçiş bölümü. ellie'nin avm içindeki lunapark bölümü öyleydi mesela. tamam walking dead kadar bol zombili olmak istemiyor olabilirler ama bu halinden biraz daha fazla olsa daha iyi olur gibi. ne sağ kalanların savaşı yoğun ne de zombilerle mücadele çok. biraz ağır ve durağan o yüzden bölümler. yine de kendini izletiyor.
devamını gör...
o kadar çok övülünce izledim. tabii ki öyle olmadı.

önce şunu okuyun isterim; normalsozluk.com/entry/2225502

şimdi size iyi tarafları, başarısız yönleri, incelemeleri falan yazmakla uğraşamicam. bunları her yerde okudunuz. benim kafama başka bişey takıldı. izleyen herkes ilk olarak oyunla paralel gitmesine, yapılan değişikliklerin yerinde olduğuna, ne oynadıysa onu izlediğine değinmiş. demek ki o zaman bu oyunun hikayesi de iyi değilmiş.

ben ortalama bi apokaliptik diziden fazlasını göremedim. kahramanın yolculuğu kitapta nasıl yazıldıysa aktarılmış.



salgının yayıldığı ilk gün yaşanan kaosla başladık. sonra mecburen kaldıkları koloninin gerçek yüzünü gördük. aile üyeleri dağıldı. somurtkan baba komik kız sahneleri izlendi. yeni komünlerin sapkın yönleri gösterildi. tedaviyi bulmak için kızın öleceği anlaşılınca malkoçoğlu olundu. kızı alıp yeşil vadi bulundu. yolda da iyi dostlar kaybedildi.



daha ne yapacaklar derseniz, bunu 75 kere yaptılar derim. hani farklı tarafı ne? bu diziyi iyi yapan pedro pascal belli ki. zaten muazzam bir oyuncu bunu önce de söyledim ama oyuncular dışında dizi bize ne kattı? her bölümün başından ne olacağı anlaşılıyordu. flashbackler de çok kötüydü. mekanlar iyi, atmosfer çok zayıftı. insanların yok olduğu bir kıyamet amerikası değil de terk edilmiş kasaba izlenimi vermişler.

fanlarını mutlu ettiğine göre gerçekten sağlam bir oyun uyarlaması ama benim gibi özellikle post-apokaliptik dünya meraklıları için kocaman balon çıktı. salgının üzerinden 20 yıl geçmiş bir yudum su içeni görmedim. su nereye gitti? susuz nasıl hayatta kaldınız? benzinin zamanla bozulduğuna değinmişler ama fear the walking dead'te bile daha mantıklı işlenmişti bu durum. 5 yıl içinde benzin üretmek zorunda kalmışlardı. halbuki bu dizide 20 geçmesine rağmen elektrik var, araçlar çalışıyor. karantina bölgesinde avm açtılar ya yuh.

en azından tutarlı bir senaryo vardı. izleyiciyle bağ kurduktan sonra ölen karakterleri harcanmış olarak görmedim. kızın hastaneden kurtarılması da mantıktan ziyade motivasyonla ilgili. olabilir yani. tabi bütün bunlar o mantarın gerçek olduğu önkabulüyle başlıyor. gerçekçi olmak zorundalar mı? değiller. o zaman bu dizinin iyi tarafı ne? ben anlamadım. son olarak olacakların sebebini izlettikleri tv programı sahnesi çok orijinaldi. hakkını da verelim.
devamını gör...
oyunlarını oynamadım bu nedenle tanışmam diziyle oldu. insan ister istemez aynı temalı diğer yapımlarla kıyaslıyor. elbette burada kalabalık bir grubun hikayesi yerine daha çok baba kız ilişkisi işlenmiş ama bence hikaye daha fazla yerine oturuyor çünkü gerçek bir salgın durumunda bir insan kardeşini bulmak için ülkenin öbür ucuna gidebilir veya kızı için her şeyi göze alabilir.

bu yönüyle biraz the walking dead dizisindeki şerif abinin ilk sezonda ailesini bulma çabası ve onlarla (ortağı da kardeşi gibi) kurduğu ilişkiye benzettim.

ayrıca ne hikmetse bu yapım da the walking dead gibi ana erkek karaktere revolver tabanca kullandırıyor.

amerikalılarda böyle bir şey de var. dünyanın sonu gelse ve tek silahın olsa hangi silahı kullanıyor olursun sorusu etrafında dönen sohbetler var forumlarında.

belki de bu nedenle reklam verenler açısından ana karakterin kullandığı marka ve modeli ürün yerleştirme açısından önem arz ediyor olabilir.

bence dünyanın sonu gelse esas sorun kullandığımız tabanca markası, tipi , modeli olmaz. daha büyük problem mühimmat sorunu olurdu.

mesela revolution isimli yine kıyamet sonrası dünyada geçen bir dizi vardı. elektrik küresel ölçekte gidince fabrikalar da duruyor ve mühimmat üretimi bitiyordu.

eldeki stoklar da kolay eridiği için maden olan kurşunun eritilmesi ve küre şeklinde kalıba dökülmesi ile elde edilen mühimmat üretip amerikan iç savaşı döneminde kullanılan tüfeklere dönüyorlardı. hatta kılıç tekrar popüler hale gelmiş insanlar kılıç taşır olmuştu o dünyada.
devamını gör...
blutv'nin, uyarladığı tek sezonluk, dokuz bölümlük dizi. aynı adlı oyundan uyarlanmıştır. bilim kurgu ve fantastik öykü olarak geçer...

konusu; genel olsa da öyküsü üzerinden ilerler. hayatta yalnız kalmış bir adam ve 14 yaşında bir kızın öyküsü üzerinden... adam yani joel, ellie'yi, bilim insanlarına ulaştırmaya çalışır. çünkü yaygın salgını çözecek olan da yine ellie'dir. ancak bi sorun vardır, bilim insanları yeterince güvenli midir? ellie'nin hayatını tehlikeye atmadan bu salgını çözebilecekler midir?..

ilk bölümü 15 ocak 2023'te yayınlanan dizinin son bölümü 12 mart 2023'te yayınlanmıştır.
dizi, hbo max'te 5 milyona yakın seyirciyle buluşmuş ve ımdb'de, 10 üzerinden 9 oy almış. gayet yüksek rakam.

dizinin bu kadar izlenmesi ve sevilmesinin sebebi de, oyuncularının beklentisini karşılaması ve öyküyü yansıtması olmuş olmalı. ben oyunu oynamadım ancak o, filminin önünde görülüyor. hayat kurtarma türünden filmler tutmasa da, oyunlar tutuyor ve dizi de bu açıdan beklentileri karşılamış görünüyor. gayet de izlenebilitesi yüksekti...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"the last of us (dizi)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim