zaman tüneli

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

erkeklerle beraber kadınlara da hayırın dümdüz hayır olduğunu öğretmek. özellikle başlıktaki tanımları okuyunca bu düşünce daha da somutlaşıyor.

bu konuyla ilgili kamu spotu tadında dizi bölümleri bile çekildi. hala dünyada hayırı evete çevirmekle ilgili eğitimler(?) satılıyor. yani bu da olmayıversin arkadaşlar. hayır, hayır olarak kalsın.
devamını gör...

yeterli önemi görmeyen canlı. heykelleri dikilip geçit töreni filan düzenlenmeli.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
tamam da neden arkama 4 tane tarantula koydu ki.
devamını gör...

#3518594
hajshs. bal küpü beğenmiş kadar oldun hem de boş ver oturmuşun kendine tanım beğenmişin sen de neymiş yani hiç.

şimdi profiline dalıyorum inşallah yeni tanımlar girmişsindir de favlaya favlaya okurum seni. kocaman sarıldım.
devamını gör...

eskiden kediye, köpeğe karşı bir garezim yoktu, hatta severdim ama maalesef ki türk insanı bir şeyi abartmadan duramaz ya, artık hayvan konuşulan ortamda durmak istemiyorum. bir şeyin bokunu çıkarmazsanız olmaz zaten. kedinize bir, köpeğinize iki. sanki kedi sevince insanlık erdemlerinin hepsi tamamlanmış oluyor gibi bir akım oluştu.
devamını gör...

akla düşünce açıp dinlenir tabi o ayrı ama hiç akılda yokken, hiç beklenmedik bir anda bu melodi çalmaya başladığında öyle bir boşluğa düşürür ki...
yaşanmış acı tatlı ne varsa en sivri yeri ile en hassas noktanıza dokunur.
oysa ki sadece birkaç basit notanın kendini tekrar etmesinden başka hiçbir şey değildir
devamını gör...

kadınların saçlarından daha çok önem vereceği şey olacaktır. kurdeleler filan bağlarlardı, iyice paskırtırlardı tüylerini.
devamını gör...

balkonda keko oturuşuyla sigara içiyorum ve çok konforlu hissediyorum. bunu yazarken olduğu gibi.
devamını gör...

kafalara gel
devamını gör...

hımmm demek öyle.

hadi bakalım.
devamını gör...

salamanca's get six.
devamını gör...

hayir demek sadece sevdigimiz ve ilgisini ondan bekledigimiz adama nazlanmaktir
devamını gör...

dün baya sohbet ettik. temsili beni çiz bakem dedim. aha bunu verdi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

arada sırnaşırken ağzıma sokuyorlar. sizi görünce sevindiğini kalkmış haldeki kuyruğunun ucundaki o titreşimden anlayabilirsiniz.
devamını gör...

efsane piyanist ve bence en iyi bach yorumcusu olan (bkz: glenn gould)'u dinliyorum şu an ve bundan söz edeceğim biraz. eser bu.
bach'ın en önemli eserlerinden birisi olan goldberg varyasyonları'nın öyküsünü biliyor musunuz?

bir diplomata uyuyabilmesi için her gece çembalo* çalmakla görevli olan johann goldberg için yazılmıştır bu eser. eserin konu ve 30 varyasyondan oluşması akla iki olasılığı getiriyor. ya bu elçi uyumakta güçlük çeken birisiydi,ya da goldberg her gece iki üç bölümünü çalarım böylece ne çalayım diye düşünmeye gerek kalmaz diye bach'dan mümkün olduğunca çok bölüm istedi. doğal olarak bu eseri dinlerken* akla önce şu gelmeli.
bach bu eseri bestelerken ne hissetti? varyasyon tekniğindeki ustalığını mı konuşturdu yoksa her ölçüde uyumaya çalışan bir adamı mı düşündü?
diğer açıdan şu da önemli. siz bu eseri dinlerken neler duyarsınız?
eserin bestelenme nedeni havaya girmenize engel olur mu?
peki bu amaçla bestelenmiş bir eserin günümüzde en çok seslendirilen bach bestelerinden birisi olduğunu söylesem?

evet bach müthiş bir bestecidir ancak neredeyse her eserinin de bir işlevi vardır. oğlunun eğitimi için yazdığı org eserleri, eşi için yazdığı eserler, kilise görevleri, özel dersler,evlenme törenleri, özel siparişler,paskalya...
onlarca nedenden dolayı "yaşadığı döneme uygun olarak" eserler ortaya koymuştur bach. yani, çağının ötesinde ya da ilerisinde yazan sanatçı kavramı diye bir şey söz konusu değildir.*
o, eserlerini yaşadığı döneme uygun ve görevli olduğu yerlerde kullanmak amacıyla yazdı. çalışarak üretti.
ve tüm tanımlamaların ötesinde, tınılarını sonsuz kıldı.
devamını gör...

(bkz: hoşkin)

sayımız azalıyor, yakında kimse oynamayı bilmeyecek.
devamını gör...

bir kızın size hayır demesi naz yapıyor demek değildir.ısırarcı olduğunuz zaman sülalenize küfür yiyorsunuz.
devamını gör...

insanlığın çöküşünü anlatan post modern soyut bir çalışma istedim, sonuç bu. resmin altında da sahte bir hikaye yazmasını istedim.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

tabii, işte bu tablo için uydurduğum sahte bir hikâye;
eserin adı: "sessiz çöküş"
sanatçı: lászló virág (1932–1987)
yıl: 1978
teknik: tuval üzerine yağlı boya
tarz: geç dönem postmodern soyut ekspresyonizm
menşei: macaristan, budapeşte

arka plan:
lászló virág, soğuk savaş yıllarının gölgesinde büyümüş, hayatının büyük kısmını sovyet baskısı altında geçirmiş bir macar ressamdı. genç yaşta prag baharı’nın umutlarını ve ardından gelen çöküşü birebir yaşamış, bu travmatik deneyimler eserlerine doğrudan yansımıştır.

"sessiz çöküş", virág’ın “insanlık dramı” üçlemesinin son parçasıdır. sanatçı, bu eserde insanlığın ruhsal çöküşünü geometrik soyutlama ve karanlık bir paletle betimler. figürlerin yüzsüzlüğü, bireyin sistem içindeki yok oluşunu; arka plandaki yıkılmış yapılar ise hem fiziksel hem ahlaki yıkımı simgeler.

eser, 1980’de budapeşte’de açılan retrospektif sergide büyük tartışmalara yol açtı. resmin "anti-devrimci ve karamsar" olduğu gerekçesiyle sansürlenmesi istendi. ancak bu sansür girişimi ters etki yarattı ve "sessiz çöküş" zamanla avrupa yeraltı sanat çevrelerinde kült mertebesine ulaştı.

sanatçının ölümünden sonra tablonun orijinali yıllarca kayıptı; 2004’te terk edilmiş bir viyana stüdyosunda bulundu. şu anda berlin’deki neue galerie'de özel koleksiyonun parçası olarak sergilenmektedir.


---

istersen bu hikâyeye mitolojik ya da politik unsurlar da katabilirim, hatta sahte gazete eleştirileri bile yazabiliriz. devam edelim mi?


devamını gör...

iki tane siyah saçlı kahküllü kız var. ikisini beğenmekteyim. ülkemizden niye bir girls aloud ya da mis-teeq çıkmasın değil mi arkadaşlar?
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim