zaman tüneli

çoğunlukla ondan kurtulmak ve boşuna kendini yormamak için yapılandır.
devamını gör...

israilin bu teknedekilere koyması
yaptırımı koyması yani

la onlar paralı ak-troll
geçiniz.
devamını gör...

devamını gör...

türkiye'nin son 50 yılda gördüğü en dürüst, yurtsever politikacı olduğunu, "türkiyelileşme" diyerek neoliberal, solcu türkleri kafalayan buna rağmen anca %8 bandına çıkabilen, ciddi ciddi kürt etnofaşisti bir partinin türk ana muhalefetini temsil edeceğini düşünen, varı yoğu imralı'ya mürit olan bir zat olarak bu solperen eşşekleri görünce sırıtarak okuduğuna eminim.
devamını gör...

düşündükçe çıldırasım gelmiyor
ne yabacam ben ya la sütyeni
kime lazımsa o çıldırsın.

kapanın elinde kalıyoo........
www.youtube.com/shorts/1qVs...
devamını gör...

kürtleri sadece iktidara gelmek isteyen siyasetçiler ister.
devamını gör...

sorun japonların kürtleri istememesi değil, japonyaya giden kürtlerin sayısının azımsanmayacak kısmının japon kültürünü ve japonyanın kurallarını benimsemek yerine, kuralları iplememesi ve huzuru bozması sonucu japon halkının huzur bozan kişileri göndermek istemesidir. "geldiğin ülkenin şartlarına uyum sağlayamıyorsan yallah git köyüne" diyor adamlar ve haklılar. japonlar düzenden çıkmaktan hoşlanmazlar. modern asya ülkelerinde (çin, japonya, kore) hayatın temellerini belirleyen bir dizi düzen kuralı vardır. bunlara uymuyorsan dışlanırsın.

zafer partili gençlerin durumu beğendiği falan yok. "bizim buraya göndermeyin de ne halt ediyorsanız edin." diyorlar japonlara.
devamını gör...

hayal kırıklığı.
devamını gör...

önceden çok izlediğim bir youtube kanalıydı. o zaman ekip de dolu doluydu. bence fırat'ın ayrılmasından sonra eski tadı veremedi.
son 2-3 yıldır çektiği videoları da yemek üzerineydi. kanal adeta oha doyuyorum olmuştu.
devamını gör...

güzelsin, yakışıklısın.
akıllısın, zekisin..
harikasın, mükemmelsin..
bunların hepsi çok sıkıcı..
sen bir de duymak istemediklerini söyle..
bir güzel ortalık karışsın..
devamını gör...

"her kim zulüm kılıcını çekerse, günün birinde zalimlerin kılıcı altında can verir. bin kere mazlum olmak, bir kere zalim olmaktan evladır." (hutbelerinden;)
devamını gör...

kıyastır.

iblis kendini adem ile kıyasladı, şeytan oldu. kabil kendini habil ile kıyasladı, katil oldu. hz. yusuf'un kardeşleri kıyasa girdiler, yusuf'u kuyuya attılar. kıyaslamak, başkasının tabağına bakmaktır. başkasının tabağına bakarsan, elindeki imkanları ıskalarsın. nietzsche ne diyor; "amor fati" yani "kaderini sev". ben pek inanan bir insan değilim ama kur'an'da da kader hakkında şunu belirtiyor; "men âmene bil-kader, emine min-el keder" yani "kaderini bilen ondan razı gelen, kederden emin olur ve ondan kurtulur."

ne yapmamız gerekiyor peki? eldeki malzemeye şükran duymalıyız ve bu malzeme ile en iyi ne yapılabiliyor ise onu yapmaya çalışmalıyız. her şeye şükretmek ile elinde olanlara şükretmek arasında çok fark vardır güzel dostum, umarım bu ayrımı yapabilirsin. sağlıcakla...
devamını gör...

kabristanik gubarak metal'in köklerini oluşturduğu, 2000'lerin başına damga vurmuş, tüyleri diken diken eden efsanevi müzik türü.
devamını gör...

zafer partili genşler bunu beğendi.
devamını gör...

kütahyalı bir abimizin ihtisas sahibi olduğu konudur.
devamını gör...

yapmayın böyle ahlaksızlıklar, bakarsın deprem olur perde değil de sen havalanırsın.

artık nereni nerene siper edersin bilmem.
devamını gör...

yunan kültürü hakkında oldukça bilgili. tahminimce selanik göçmeni ve izmir'de yaşıyor.
devamını gör...

o yemek 'mundar' mı olur?

böcek yenmeyecek ama, çıkarılacak

sonra yemek yenecek. konunun oruçla ilgisi yok. tmm mı.
devamını gör...

merhamet görünümlü zayıflık.

kimseyi bir zerre üzmek istemezken bile gerekeni söyleyebilmek büyük dirayet gerektirir. adeta bir dayanıklılık imtihanı.
devamını gör...

1-) piyasası çok önemli. şu açıdan önemli : parça ve usta konusunda sıkıntı yaşatmaması adına. bir de ek olarak rahat satabilmek için.

2-) değişen parça sayısı : bir arabanın ne kadar çok değişeni varsa o kadar büyük bir kazaya karışmıştır. haliyle değerini çok düşürmekle beraber kaza anındaki dayanıklılığı da şaibeli olur.

3-) boyalı parça sayısı : şahsen ne kadar önemli bilemem ama daha kolay paslanma ihtimali var. o açıdan önemlidir diye düşünüyorum. 2. elde çok tartışma konusu olmakta.

4-) sorunsuzluk. istediği kadar parçası ve ustası bol olsun. eğer sürekli sorun çıkartacaksa bildiğiniz cüzdanınızı süpürgeyle süpürecektir. o yüzden alacağınız arabanın sorunsuz olmasına dikkat edin.

5-) kilometresi : bir araba ne kadar çok yol kat etmişse arıza vermeye de o kadar meyillidir. çünkü motor yoruluyor bir noktadan sonra.

6-) aslında 2. ve 3. maddeyi yazmama gerek kalmazdı ama yine de yazmam icap eder. ekspertiz raporunu dikkatli inceleyin. olmadı arabayı ekspertize götürün.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim