zaman tüneli

arkadaşlarınızla ya da diğer insanlarla oynayabileceğiniz oyun türleridir. genel olarak oyuncuların gizli rollerini bulmaya / kullanmaya yöneliktir.
örnek olarak among us, hırsız-polis, feign, vampir-köylü gibi oyunlar verilebilir.
açıkçası güzel bir arkadaş çevreniz varsa çok saran oyunlardır.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

marcus aurelius tarafından kaleme alınmış eser. çevirip türkçe'ye kazandırdıkları için son derece minnettarım, okumuş olduğuma en memnun olduğum eserlerden biridir. ne zaman okusam beni etkileyen ilk ve en önemli şey, günümüzden yaklaşık 1900 yıl önce yaşamış birinin notlarını bu kadar kolay okuyabilmek oluyor. ve bu kişi bir roma imparatoru tabii.* dönemin en büyük imparatorluğunun başındaki isim.

o satırları yazan koca cihana hükmeden bir roma imparatoru evet ama içeriğe bakınca sanki sıradan bir vatandaşı dinliyormuş gibi hissediyor insan. olayın asıl büyüsü burda. aurelius ün hakkında, evren hakkında, doğa, insan, ölüm ve yazgı hakkında çok şey anlatıyor. bunları defalarca okumuşumdur. başucu kitaplarımdan biri çünkü. ilk okuduğumda kısacık dediğim şeyi okumam epey zaman almıştı, çünkü cümleler üzerine uzun uzun düşünerek gitmem gerekmişti. hala daha öyle roman okur gibi hızlı okumam. okuyana çok şey katacaktır.
devamını gör...

#3820019

medeni toplumlarda köpekler "itlaf" edilir. önce 14-21 gün gibi sürelerde bakım evlerinde tutulur. süresiz tutanlar da vardır almanya gibi ama sahiplendirmeye çalışırlar.

ya da estonya, letonya gibi ülkelerde süre geçer geçmez uyutulur, itlaf edilir. çünkü medeniyette insan, daima üstün olandır. köpekler, evrimleşmesini insan ile beraber idame ettirmiştir. asla tek başına yapamaz köpekler.

köpekler gayette çatır çatır önce sahiplendirilmeli, sahiplenilmeyen de gayette kütür kütür itlaf edilemlidir.

londra sokağında, sokağa sıçan bir köpek bile göremezsiniz mesela. işinize gelince schengen için adeta yalvardığınız, kapısında "köpek" olduğunuz avrupa'yı neden bu konuda örnek almıyorsunuz mesela?

köpek bulunduğu yeri korur bir kere, benim evimi değil. kendi bölgesini işaretler ve oraya gireni daima haşat eder. beslemek için gelseniz dahi, onun "alanına" girdiğiniz an potansiyel tehlikesiniz.



bu entry'ni bu ailenin gözlerinin içine bakarak söyleyecek "maçan" var mı acaba? bak 8 yıldır besledikleri sokak köpeği yapmış üstelik. 30 dakikamı ayırsam böyle onlarca örnek bulurum sana. burası amerika örneği. hemen türkiye örneğini de ekleyelim.



köpek sahibi insanlar bile bunlar yüzünden rahat değil. bunun gibi binlerce örnek bulunur. birazcık video taraması bile oldukça yeterli.



bu 2 yaşındaki çocuk ne yaptı da o köpekler ona saldırdı? cevap, hiçbir şey. bu konuda en kral ünlüleri bile çıldırttım ve beni engellediler. benimle bu konuyu tartışamazsınız. çünkü sizlerde ne o tartışma kültürü var, ne de sağlıklı düşünecek bir beyin, ne de bilimsel bir veri.

bana "hayvanlar" değil, köpekler dert oldu. algına da 55 posta söverim ama entry silinir. hayvanlardan değil, "köpeklerden" rahatsızım.

sokakta kedi bile olmamalı ama kedi tek başına hayatta kalabilir. çöp kurcalar, yüksek yerlere çıkar ve hatta az sayıda sokak kedisi insan için inanılmaz faydalıdır. zira "tüm haşeratı" defeder.

ancak köpek eğer "evcil" değilse ve sahipsizse, gram faydası yoktur. aksine o haşeratı defeden kedileri katlederler. saldırma tehlikesi, sürüleşmesi de cabası.

bak medeni almanya'da yolu kapatan köpeğe ne yapıyorlar?

x.com/Mehmetali_Onel/status...

ayrıca, bonus kapağımı da yapayım. gaz kaçırmasın. haydi anacım haydi, yallah hindistana!

orada sokak köpeciklerinle beraber yaşarsın. bu ülkeden yeter ki defolun gidin, ne hâliniz varsa görün.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

burada olmama ihtimalimiz var mı? aptal aptal sırıtarak dinlerken bi anda

"burdasınız dimi kendi kendime mi konuşuyorum ben burda! "

uyarısını alınca panikle telefona uzanıp elimden düşürdüm. ayy anksiyetem var beniimm..

iyi yaşa
devamını gör...

kimse paniğe kapılmasın bu yanak benim değil. 4 kişi 3 uygulamada 12 görsel üretti. en normali bu.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

çorapla uyunur mu ya.
devamını gör...

fotoğrafım çok güzel di mi? ayy ben de bayıldım paranoyak deliiimmm! mutluluk sebebi olmak nasıl bi duygu? çok mutlu ol. aşksın sen yaaa!
devamını gör...

allah sizi kanada’da yasatsin gencler baska hicbir sey soylemiyorum. sonra “corapla uyunur mu yav” diye nasil atip tutuyorsunuz bi’r gorelim bakalim.
devamını gör...

5199’u bile okumamış insanların sokak köpekleri hakkında boş yapması beni çok geriyor.
bütün suç köpeklerde değil işini yapmayan belediye başkanlarında. biraz da bunlar konuşulsa aslında ortada başıboş köpek sorunu filan kalmayacak.
devamını gör...

amma velakin bilinmez miii yaaaa
bayılıyorum
listeyi ben hazırlasaydım bu kadar olmazdı...
devamını gör...

bu arada ben dün büyük bir işe imza atmış gibi, sözlük yazarlarının fotoğrafları başlığını engellemek diye başlık açtım..

bu sefer beklediğim tepkiyi alamadım ama.
işin komik tarafı harbiden başlığı engelledim.
şimdi de kimler fotoğraf attı acaba diye meraklanıyom. aahahah.
devamını gör...

(bkz: yaklaşıyor yaklaşmakta olan)
devamını gör...

dertten kederden tükendik artık eğlenmeyi mutlu olmayı çoktan hak ettik bence. aksın gelsin neşelendirsin.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

#3820073
kedim beeende öyleydim
sonra bir şey parladı
delimmiş...
iyi ki var
devamını gör...

şok oldum!
devamını gör...

bugün biraz yorgun ve mutsuzdum ama eve dönüp radyoyu da açınca modum yükseldi resmen. iyi ki varsın neşe kaynağım.
devamını gör...

yarına daha enerjik uyanmak dileğiyle herkese iyi geceler!
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim