zaman tüneli

başlık güzel içinde yazan bence yanlış.
iletişim kurmaktan kaçınan insan nerede kaçınıyor .
diyelim iş yerinde. iş yerleri hep dedikodu dolu . patron müdür laf taşıyıcılığı yapanların olduğu yerler.
çok fazla samimiyet iyi olmuyor.
sözlüklerde veya nette diyelim. kim kim belli değil. çok samimi olamıyor insan . olması gerekli mi değil.
sürekli iletişim halinde olan insanlar bazende sanki yalnızlıktan korkuyorlar gibi. düşünmekten. kafasındaki düşüncelerden kaçıyor gibi.
herkesle ne konuşacak ne kadarını aklında tutacaksın neye yarayacak.
yabani bir insan değilse insan bu devirde çok iletişim sıkıntı sanki.
devamını gör...

bu sözlük beni kandırdı arkadaşlar. dedi ki yazanlara kitap hediye etcez, ben de ondan üye olmuştum. "bir kitap bir kitaptır." diye düşünerek. instagramda reklamını iyi yapmış.sözlüğün s'sini bilmezdim yoksa. ayy, ilk üye olduğumda elit bir yer bekliyorum falan. (cahillik) ayy ben ne bilirim. yiç bilmiyorum ki. burası benim ilk deneyimim.
böyle bir yer olduğunu bilseydim üye de olmazdım o ayrı.olan oldu artık acısıyla tatlısıyla güzelsin diyeyim de kalbin kırılmasın.
devamını gör...

huzursuz bacak sendromudur o...
devamını gör...

ölmek, montaigne'e göre özgürlüktür.
özgürlük de kurtuluştur, zannımca.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bazen birilerine karşı o kadar kızgın olursunki içinden kendi kendini doldurursun. şunu yapacam bunu diyecem bana neden bu yapıldı gibi.
devamını gör...

5 g'ye hazırız diyor ama günlerdir 4.5 g'de mobil verisi yavaş.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

toplumun hayran olduğu bütün ünlü ve zenginlerin o durumda olmasının sebebi zaten işledikleri bir sürü suç eyleminin sürekli tekrarından ibaret. bu ahlaksal imajların çizildiği ama bu imajlar vasıtasıyla herkesin günün sonunda ahlaksız olduğu bir toplum. ahlak sadece ahlaksızlığa üstüne bir de sahtekarlık katmaktır. yani daha fazla ahlaksızlığı edinebilmek için ahlağa ihtiyaç duyuyor bu ahlaksızlar. yazdıkları masallar gerçek değil ama masal dinleyenler bunların yalan olduğunu öğrenince şaşırıyor gibi yapması ahmaklığı gerçek.
devamını gör...

2030'larda abd'den sonraki ikinci evi israel olacak. hem de israel tarihinde bir ilk yaşanarak olacak bu.

normalde gerçek ve tüzel kişilerin israel topraklarında arazi satın alması yasaktır; ancak nvidia, liman kenti hayfa'nın birkaç km güneydoğusundaki 20 bin nüfuslu kiryat tiv'on beldesinde yer alacak uzay üssü şeklindeki devasa kampüsün arazisinin mülkiyetine de sahip olacak ve bunun için, maliye bakanlığı ve ulusal arazi idaresinin kıyağıyla yüzde elli bir indirim yapılarak 90 milyon yeni şekele araziye sahip olacaklar (toplam 90 dönüm arazi, her dönüm için bir milyon). kendileri de dahil olmak üzere microsoft, meta, intel ve google gibi teknoloji devi şirketler, devasa tesisleriyle israel'de kiralık arazilerde faaliyet gösteriyorlardı. sadece onlar değil, diğer tüm yabancı şirketler de arazi kiralamak zorundaydı.

kampüste yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. bunların 8 bin kadarı nvidia çalışanı olacak. geri kalanlar ise kampüs içerisinde yer alan diğer işletmelerin çalışanları...

nvidia izniyle basına servis edilen, 2031 yılında hizmete başlaması beklenen tesisin son hali şöyle olacak:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

haber kaynak

nvidia ceo'su jensen huang da bu gelişmeyi güzelleyen açıklamalar yaptı. bu istisnai arazi anlaşmasının nvidia'nın israel'deki geleceğinin parlak olmasından bahsetti. dünyanın en iyi yapay zeka ve yüksek teknoloji mühendislerinin ve geliştirme uzmanlarının bir kısmının israel'li olduğunu belirtti. uzun soluklu bir yolculuğun başlangıcıdayız falan filan dedi.

***

hamas'ın son ateşkes anlaşmasından sonra serbest bıraktığı 20 canlı rehineden birisi de avinatan or'du bu arada. kendisi 7 ekim 2023 tarihinde kız arkadaşı noa argamani ile beraber rehin ve esir alınmıştı. annesi çinli babası israel'li yahudi olan argamani 2024 yılında kendisi dahil dört rehinenin kurtarıldığı operasyonda özgürlüğüne kavuşmuştu ve neredeyse her gün sevgilisi için elinde yazılı dövizlerle rehineler kurtarılsın eylemlerine katılmıştı. erkek arkadaşı avinatan or ile hastane odasında iki yıl aradan sonra buluştular ekim ayında.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

link

avinatan or, nvidia çalışanı bir mühendis ve serbest kalmasından sonra jensen huang da kendisini tebrik edenler arasındaydı.
devamını gör...

şiirden de şairden de soğutulduk.
devamını gör...

şiir kafasında olmak (bu neyse) gibi büyük iddialarım yok ama ara sıra yılmaz erdoğan aşağılayacak kadar şiir seven biri olarak böyle bir şey hiç duymadım.

hatta baya köklü edebiyat dergilerinde şiirleri yayınlanan, kendini şiire vakfetmiş arkadaşlarım var; onlarda da böyle bir durum yok. (gerçi bunlar ‘kadınlar şiirden anlamaz’ mantığında olduğundan iyi bir ölçü olmayabilir.)

ne bileyim, şiirle kadın tavlanabilecek bir bağlam düşünmekte zorlanıyorum. şiir bu çerçevede biraz ılık bir aura veriyor olabilir.
devamını gör...

iyi yayınlar şimdidenn
devamını gör...

bunlar bana sırf kadın rekabetini kızıştırarak fahiş fiyattan mal satmak için kurulmuş firmalar gibi geliyor.

bekar halimle ev işine burnumu sokmak istemem ama bunların ürettiği birçok ürünün muadilini (benzer kalite ve özellik) başka markalarda daha ucuza bulmak çok olağan. özellikle elektronik ürünse bunlardan almak bana aşırı saçma geliyor.
devamını gör...

bu adamlar bi ayrı

devamını gör...

uyuşturucu operasyonları kapsamında evi aranan fenerbahçe başkanı sadettin saranın rümeysa cebeci ile yaşadığı ilişki savcılık ifadelerinde yer aldı.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

evden çıkarken evin anahtarını aldığını tekrar tekrar kontrol etmek.

yakınlarda yaşayan aile yada güvendiğiniz komşu varsa onda yedek anahtar bulunsun. yoksa maymuncuk falan alıp çantanıza atın.
devamını gör...

adamlar gözlerini fena karartmış. saadettin bey zülfiyare dokunmuştur.
devamını gör...

reklam sözlük
devamını gör...

şiir dediğin şey yazmak için yazılmaz ki amaca hizmet etsin. gönülden kopar gelir. tek bir kelimesi dahi dilden, kalemden dökülmez. kalbin şevki, muhabbeti ile peyda olur. hülasa; yazmak için yazılan, satır aralarında kelam benzerliği ile ortaya çıkan metne tav olan kız da şiirden anlamıyordur zaar. o sebeple tencere yuvarlanmış kapağını bulmuştur. hiçbir sorun yok.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim