zaman tüneli

kan grubunuz uyuyordur umarım. hanıma iyilik yapayım derken kötü şeyler olmasın. *
devamını gör...

taban ücret diyorlar bir de bu bildiğin ortalama ücret. araştırın nüfusun kaçı asgari ücret alıyor?
bu milletin garibanlık kaderi. paranın yarısı barınma ihtiyacını bile karşılamıyor. umarım herkesin evi vardır. bir de bunun marketi var, buna zam gelmeden yapıştırmışlardır etiketleri. enflasyonuna girmeyeceğim, enflasyonunuz batsın..

yediniz, bitirdiniz memleketi..
devamını gör...

sanırım bu konuda hemfikiriz. diyeceğiniz başka bişey yoksa burayı kapatıyorum.
devamını gör...

uyumak istemeyen birini hiç kimse uyutamaz. sürü masal ister. en iyi masal anlatan onları cezbeder ve onun peşine takılırlar. gerçek kimsenin umursamadığı yavan bir şeydir ama masallar öyle mi, onlar şaşalıdır gerçeklerin aksine.

insanlar kendi gerçeklerine bile yabancıdır, diğer gerçekler onları aşar. öte yandan gerçek nedir ki? hiç. yaşamak sürekli olarak yalan söylemektir. şu anlam verme dediğimiz geyik, anlamamaktır aslında. çünkü anlaşılacak hiçbir şeyin olmadığından ibarettir anlama. anlamamak üzere anlarız, ölmek için yaşadığımız gibi. yerküreye hezeyanlar boşalır her yandan. gerçek şu ki; ye, iç, seks yap. ama bu kadarı ile yetinemez insan, daha yüce şeyler olmalıdır, olmayan şeyler olmalı. insanca şeyler. kaldı ki bir çoğu yemek, içmek, seks yapmak mevzusunu bile çözememiştir ama onlar ne ya? evde osbir çekmek sadece cinsel organa değil, düş gücüne de mastürbasyon yaptırmaktır.

insan dediğin hayvandan ne farkı varsa? içinde olmayacak bir düş. tek fark bu. kırıla kırıla bir hale gelmiş. varoluşun her yanı kırık dökük hayallerle doludur ve daha fazlasını kurar, daha fazla kırılsın diye. insan olma ülküsü dillerde sakız ama bayatlamıştır da yine de kimse şikayet etmez. o tiksinç sakızı çiğner durur.

doğanın sapığıdır insan. doğal olan ne varsa aşağılamak ve yok etmek üzere harekete geçmiş. çiftleşme dürtüsünü aldatmak için prezervatif, bol kepçe makyaj, rimel, ruj, gdo'lu gıda ve sonunda yapay zeka. yapay hayatlar ve sonunda ölüm. ölüm acısı değil, ölümü bile sahte. o bile masal. hikaye. yazıp duruyorlar. kimsenin gerçek bir insana tahammülü yok. imaj çalışmaları ve sürekli cila. sahte adidaslar ve nikelar. sahte bir hayat ve ölüm. alaş!
devamını gör...

duş sonrası giydiği bornozunu iyice kurulandıktan sonra salonda oturmakta olan erkeğinin üzerine fırlatan ve ondan sonra kıyafetlerini giyen kadın seksiliğidir.

sanıyorum ki bu ritüelin manası, "bana ait olduğunu biliyorsun" dur. insan dişisinin kendisine ait gördüğü erkeğe yapabileceği bir çeşit espri olarak yorumlanabilir.

erkek bornozu kokladıktan sonra gider ve bornozu yerine asar. nemli ve duş jeli parfümlü bornozun kokusuyla şifasını bulup tekrar koltuğa geçer.
devamını gör...

asgari ücret açlık sınırının altında kaldı ve ülkenin çoğunluğu bu ücrete yakın maaş alıyor. neyse açlıktan ağzımız kokmaya devam. buna ses etmeyen halka da her şey müstehak.
devamını gör...

#3829644

haksızca derken? bir kadına açıktan küfür etti lan bu herif ! insanların bam tellerine dokundu!.. adamın yediği boklar nickaltında yazıyor.

oğlum sen yüzüne osurulmasını isteyen adamsın aklın etmez böyle şeylere. adam gelince ne yapacaksınız? senin yüzüne osurmayan kadına bu küfür mü edecek?

o kadar seviyorsan git konuş bence belki yüzüne osurur.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
selahattin akşam lokale gelcen mi aşkısı.
devamını gör...

asgari ücret enflasyonu arttırır mı? evet arttırır sonuçta üretim maliyetlerini pahalılaştıran bir kalem ama enflasyon yükselmesinin tek nedeni değildir.
enflasyonla mücadele için öncelikle enerji fiyatları sabit tutulmalıdır.
ikincisi çok kazanandan daha çok vergi alınmalıdır.
yüksek gelir grubundan ciddi miktarda vergi alırsan onlar da gelirlerini daha mantıklı harcamak zorunda kalırlar.
eğer yüksek sermaye sahipleri tamamen tüketim ve haz odaklı devasa paralar harcıyorlarsa, orada vergilendirilmesi elzem olan bir kazanç vardır.
devamını gör...

30bin bekliyordum olmadı maalesef
devamını gör...

boşuna o kadar demir takviyeleriyle uğraşma, benim kanım da canım da sana helaldir. yoluna kurban olurum! canımın canı, gözümün nuru, bir tane hanınım! diyen erkektir...

bir ünite kan yeterli gelir inş. evet.
devamını gör...

28.075 lira oldu alemenyon çok az. beyaz yaka bu orandan da az zam alacak.
devamını gör...

mısır. mısırı hiçbir türlü sevmem zaten.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

#3817892
şaşırmayı beklemiyorduk zaten.
elleri %30 giderken titremiş demek ki.
devamını gör...

e = mc² *
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

lego dan harika oluyor. tavsiye ederim..
devamını gör...

maalesef fenerbahçe'nin çok kötü yenileceği maç. takımın çoğu eksik.
devamını gör...

sakatlar, cezalılar, izinliler, afrika kupasına gidenler derken izlemeye değer adam kalmamıştır muhtemelen. zaten telafisi olan maç. takımların pek önem vereceğini düşünmüyorum. derbi olması bile durumu değiştirmez. zaten bjk fb arasında uzun zamandır öyle bir atmosfer de yok. sıkıcı bir maç olması muhtemel.

maç sonu edit: haftasonu eyüp'ün çalınmayan penaltılarının daha ucuzu fenere çalındı. kendi maçı bile değilken samsun maçımız üzerinden algı açıklamaları yapan kulüpleri de, ibraamı da merakla bekliyoruz açıklama yapacaklar mı diye.
devamını gör...

biseyin farkinda olmak neden kötü bisey olsun ki, dedirten farkindalik.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim