zaman tüneli

ölüm ardıma düşüp de yorulma
var git ölüm bir zamanda gene gel
akıbet alırsın komazsın beni
var git ölüm bir zamanda gene gel

şöyle bir vakitler yiyip içerken
yiyip içip yaylalarda gezerken
gene mi geldin ben senden kaçarken
var git ölüm bir zamanda gene gel

çıkıp boz kurtlayın ulaşamadım
yalan dünya sana çıkışamadım
eşimle dostumla buluşamadım
var git ölüm bir zamanda gene gel

karac'oğlan der ki derdim pek beter
bahçede bülbüller şakıyıp öter
anayı atayı dün aldın yeter
var git ölüm bir zamanda gene gel
devamını gör...

takıntılı, düşüncesiz, saf, basit düşünen, yüzeysel insanları tanımlayan bir sıfat.
devamını gör...

stanislavskinin tiyatro ve oyunculuk ile ilgilenenler için hazırladığı kitap.

kitabın ortaya gelmesi tiyatro yönetmeni olan konstantin stanislavski ve bir arkadaşının konuşmasına dayanır.

stanislavski aslında ders veriyor olsa da roman şeklinde yazmıştır eserini. okuması bir hayli zordur. bunda türkçe çevirinin başarısızlığı da ayrı bir etkendir.
devamını gör...

tekirdağ aralık 2025
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

geldik, söz verdik; yine yalnız kaldık.
devamını gör...

tolstoy’a beslediğim saygıyı başka hiçbir yazar için duyamam sanırım. romancılığı falan bir kenara, toplumsalcılığıyla edebiyatın referans noktası konumunda benim için.

edebi herhangi bir çerçevenin sanatta özgürlük, bağımsızlık, verili kategorizasyona meydan okuma, yenilikçilik vs bağlamda ele alındığı her an “ya tamam da kardeşim az bi ciddi olun lan” gibi bir ölçü belirliyor zihnimde.

sanatı topluma hizmet ve fayda ölçüsüne vurabilmenin meşru zemini gibi benim için.

diğer dallardan farklı olarak, batının tasallutuyla, edebiyatta klasiğin “babalara saygı” yahut tarihselci okuma malzemesine indirgenmesinin önündeki en büyük engeldir bana kalırsa. hem de sırtını kiliseye veya seçkinciliğe yaslamadan.
devamını gör...

korkunç bence
ay sakallı karizma adam gördüm kasada bi konuştu
...
bebek sesi???
o an her şey durdu
berbat.
devamını gör...

bugüne kadar okuduğum en kafa açıcı ve en orjinal romanlardan. gerçekten rafine zevki olan okurlara hitap eden cinsten bir öykü.

tanıma gelirsek;

bir bedenin altında yaşayan iki zıt kutbu anlatan robert louis stevenson romanı. 1886 yılında basılan roman stevenson'a büyük ün kazandırmıştır. stevenson kafkavari bir yaklaşımla eseri yazdıktan sonra yakmaya karar vermiş fakat sonradan fikrini değiştirerek yeniden gözden geçirerek şu anki haliyle yayımlamıştır. roman, iyilikle kötülüğün savaşını konu edinen mitsel öykülerden izler taşır. hayatının her anında iyilik ile kötülük arasında gidip gelen bir ana karakter ekseninde kurgulanmıştır. stevenson'un zeki ve akıcı anlatım dili uzun süre etkisini koruyacak ve zaman içerisinde beyaz perdeye de uyarlanacak kalıcı bir eser oluşturmasını sağlamıştır. sadece sinemada değil aynı zamanda tiyatro sahnelerinde, çizgi filmlerde de bu ölümsüz eser konu edinilmiştir.
devamını gör...

ve uykunun bile seni istememesi
lağnet gele böyle hayata yaa
devamını gör...

kolombiya’da bi kartel idi. çok can yaktılar ama milyonlar kazandılar. abd ve kolombiya devleti bunlardan çok para istedi. pasta paylaşılmayınca kavga çıktı. önce gacha gitti, sonra diğerleri. escobar ilkin taktiksel olarak savaşı kendi lehine çevirdi ama bazı hataları sebebiyle (bombalama, suikast vs.) halk ona sırtını döndü. neticede o da mefta oldu ve hikaye sona erdi.
devamını gör...

sabri ugan ve fikret engin abilerim..

kalbime ağrılar giriyor düşündükçe. bu güzel insanlar vakitsiz ayrıldılar bizden.
niye ben yaşıyorum mesela. faydasız adam olarak. neden onlar yaşamıyor. adaletsiz dünya.
devamını gör...

haklıymışsın.
devamını gör...

(bkz: monica bellucci) ile muhatap olmadığım sürece olmayacağım erkektir.
devamını gör...

ben binerim gemiye
biletçiden habersiz
ben yolculuk ustasıyım
her geminin tayfasıyım
benim dünyam kuşbakışı
ben geminin martısıyım

ferhan şensoy
devamını gör...

yalancıyı silkseler hayatına gay olarak devam eder. kadına, kıza neyim ihtiyacı kalmaz.
devamını gör...

bazı anlar,
bazı tanışmalar böyle hissettirir
ilk kez duyuyor ve hiç bitmeyecek bir şarkı gibi...
devamını gör...

nasıl yani. ona öyle geliyor olamaz mı? ohhoooo. oynamıyom ben.
devamını gör...

en son güzel diye niteleyebileceğim bir kadın gördüğümde dinozorlar gökyüzünden gelen kocaman bir alev topuna mal mal bakıyordu.
devamını gör...

elektrikler kesildi.
sizin orda da öyle mi?

çok fena kar yağıyor, okullar tatil mi?

asgari ücret zammı belli oldu mu?

masterchef'te şampiyon kim oldu?

soru bitmez bizde.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim