zaman tüneli

üç kızın günlük hadiseler hakkında falan kafa açtıkları bir youtube kanalı. dinledim biraz mesela evlilik hakkında konuşuyorlar tabii "allah'a kulluk için dünyadayız" gibi cümleler kuruyorlar. son derece modernler. öyle bir kafa. modernizm hudutları içinde farklı burçlarda takılıyorlar. kartezyen bakışın ne kadar içimizde olduğunu gösteriyorlar. ben bir şeyi bir şeyden ayırmakta zorlandığım bir zamanlar kendime şu soruyu sordum: niçin bir şeyleri bir şeylerden ayırmaya çalışıyorum? ayrı olan ayrıdır birlikte olan birliktedir. iyi güzel doğru olan şeyler birliktedir fena çirkin yanlış olan şeyler birliktedir. benim kendi canımdan aziz saydığım şeyler vardır. merkeze "kadın" "erkek" gibi şeyler koymaktansa "vazife" koyunca biraz daha ışıyor. bu kendi biricikliğime gölge değil bilakis onu parlatan bir şey.

yine de niyetlerinin safiyane olduğuna inanıyorum mesela böyle bir cümle kurunca şunu diyebilirler: bizim niyetimizin ne olduğunu da biliyor herife bak! fena bir şey demiyorum gençler. niyetinize odaklanın diyorum.
devamını gör...

arkadaş insanlar cennete gitmek için ibadet edecek diye sürekli bir şeyleri yasaklatma derdinde,

din şahsi bir şeydir kişileri ilgilendirir git ibadetini mi yapıyorsun ne yapıyorsan yap kalkıpta bunun için saygı falan da bekleme yettiniz artık be!

edit: kimseye bir dine inandığı için saygı duymak zorunda değilim. ne eksik ne fazla.
devamını gör...

guzel mi guzel.

alıntı:



dua lipa kosova kokenli.
ava max arnavut.
rita ora arnavut.

balkan guzeli sıradan degildir:)
devamını gör...

devamını gör...

sivas soğuğunda büzüşmüş benjamin
devamını gör...

meshur fatim terim fikrasi
devamını gör...

insansın çünkü maymun değil.
devamını gör...

hayatın gıyabı burası mı oliii
devamını gör...

şimdilik yok..
devamını gör...

bu akşam kılınacak olan namazdır.

şimdiden allah kabul etsin.
devamını gör...

şu gereksiz dindar tayfası.. o kadar çok özeniyorlar ki inanılmaz.. o yüzden yapamadıkları her şeyi yasaklama.. kapatma.. aman haa günah deme derdindeler..
devamını gör...

harika bi yoga pozisyonu
ingilizcesi puppy pose’muş
tarifi aşağıdaki gibi
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

daisyobruk
devamını gör...

windu oldum, palpatine'in katledilmesini talep ediyorum. *
devamını gör...

ızdırabını anlıyorum muhterem dostum.

kih kih kih
devamını gör...

bir omur gecen agnostikligimden sonra sukurler olsun, dogru yolu buldum, hindu oldum.... memleketim hindi (turkey), dinim hindu... dogru yolu buldugum kelime benzerliginden bile belli.
sonuc olarak sizden inanmanizi beklemiyorum ama lutfen dinime saygi duyun, inek yemeyin.
he yok yerseniz, ben sizin dininize laf sokuncada sesinizi cikartmayin o zaman. ben en azindan sizinkini yemiyorum.
devamını gör...

kadro değeri ile fenerden üstün ama fener bunları normal şartlarda elemeli.
devamını gör...

bayıldığım şey.
çünkü dm ifşası yasak olduğu için karşındaki deli çıkıp bir şeyler zırvaladığında ispatın olmuyor. (zaten moderasyon o kadar sağlıklı ki (!) son kawgamda adamın nickaltına yazdığı şeyin ss'ini alıp paylaştım ve dm ifşası olduğu varsayılarak tanımım silindi aojdkw. hocam biraz okuyun tanım silerken, ceza verirken falan ne yazılmış diye. demek ki ben random bi ss atıp mototonist anama sövdü desem inanacaklar owjdjwk.)

bakınız adı lazım değil baş harfi sıfır ablamın sevdiceğinin hesabından bana yürümesi. şimdi bu drama nickaltında değil dmde cereyan etmiş olsa çıkıp sisi sevgilimin peşinde, bu bana reva mıdır, benden zaten nefret ediyor diye bu sözlükteki geri zekalıların hepsini tepeme toplardı.

bakınız jugger kardeşim buna dayanarak "sisi insanlarla seksting yapıyor" iddiaları ile ki yapadabilirim, beni kötü kadın olarak işaretleme peşinde idi.

en acısı da sabata dramasında 5 kişinin bana ciddi ciddi, "flört mü ediyodunuz" diye sorması...*

istemiyorsanız siz kawgaları okumayın canım kardeşim. ben her şeyin şeffaf yaşanmasından yanayım. sadece bu delilerin personası mı önemli olacak illa ki, akil insanım diye ben "amaaan kim ne düşünürse düşünsün" demek zorunda mıyım? :d benim personam da benim için çok önemli belki de? :d

yoo değilim.

zaten ben böyle nickaltı cazgırı olduğumdan beri kafam çok rahat. artık dm kutum hareketli değil. bir ara zırt pırt birileri dmden ego mastürbasyonu peşine düşmüştü, ne kadar incel varsa önce bi nabız yoklayıp sonra kafama bok atma peşindeydi. bir iki tanesine nickaltı ziyareti yapınca sakinledi her şey.

ez cümle, ben nickaltı kawgalarından razıyım.
devamını gör...

saydıysanız doğrudur..
devamını gör...

dümdüz dururken bile başarabildiğimi öğrendim. beni bir aşsanız mı artık? yazdıklarımın yüzde doksan dokuzu kimse ile ilgili değil. birine laf sokmak isteyince de dümdüz sana diyorum diye yazıyorum. yazım dilimle ilgili bir sorunu olan engellesin. taciz sadece cinsel içerikli bir sıkıntı değildir ve artık gülmüyorum. her şey sizinle ilgili değil beni bir salın. yeterrr diye üstümü başımı yırtardım ama insanlar böyle bir protestoya hazır değiller diye düşünüyorum.*
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim