zaman tüneli

bu türkünün özay gönlüm versiyonu vardı sanki. youtubeda bulamadım. mandela etkisi yaşıyorum adeta.
devamını gör...

ayşe kuline ait bütün romanları okuduğumu düşünürken karşıma çıkan eseridir.
bir kitaptaki karakterlerden ne kadar nefret edilirse o kadar nefret ede ede okuyorum. böyle sinirim tepemde alıp kitabı duvardan duvara atasım var. birde bunun zamanında diziside yapılmış hızlı hızlı eski fragmanları biraz izledim oraya da ayrı sinir oldum. yani o dadı dadı dendikçe. bu zamana kadar 500 e yakın kitap okumuşumdur böyle iğrenerek okuduğum kitaplardan bir liste yapsam ki bu bir elin parmaklarını bile geçmez, bu kitabı en başa koyardım.
asla tavsiye etmiyorum.
devamını gör...

türk kıyılarında bağzı kesimden insanların pasaport uğruna şebeklik yaptığı azgın ninelerdir.
devamını gör...

mısırlı değilim ama benim de alnımda secde izi çıkmışlığı vardır. (benim bile)

küçük bir çocuk idim. mübarek gecelerde köy camiisine gider, namaz kılar, sohbet dinler ve şehirli zenginlerin hayır yapmak amacıyla dağıttığı lokumları yemek için can atardım. her şey lokum içindi. ama burayı geçelim. büyük olayların olduğu ve allah'ın yine herkesi affedesinin tuttuğu bir geceydi. bin yıllık sevap, sonsuz günah sildirme*, tüm ölmüş akrabalarım için daha az azap gibi cazip teklifler de vardı. bunlar da biraz aklımı çekmedi değil. çok uzun bir namaza durduk. secdede 33 kere miiii 99 kere miiii bir şey diyorsun. bak unutmuşum. işte o sırada secdede uyumuşum. sonra bir gürültü. lokumlar gelmiş. hemen uyandım tabii. ama alnımdaki secde izi ucuz köy camiisi halısı yüzünden 3 gün yüzümden gitmedi.

bu da böyle bir anımdır.
devamını gör...

vesile olmak da olabilir.
devamını gör...

kuşadası'na tatile gelmiş, 4 numaralı dolmuşa 10 euro bırakmıştır.
devamını gör...

teşekkür ederim capelo yüreğime su serptin. bu arada senden korkulur.
devamını gör...

"çok güzel bir bölgedir evlat, kara falan görünmez "

dediydi rahmetli muşlettin amca kahvede.
devamını gör...

bileğimdeki halhala, hollanda'dan yazan adama, hâlâ leylek görmemiş olmama, artık arkadaşım olmayan havva'ya, cumartesi gecesi ben görmüyorum sanıp yanındaki kadını öpen salağa, kafa iznine çıkan deliye ve daha bir çok şeye isyanım var. isyanlar çıktıkça yazarım.
dikoyla pataya da isyanım var gıcığım paslaşmalarına. ha bir de anlamazdan gelenlere isyanım var.
devamını gör...

sesi boru gibidir.
devamını gör...

#3953973
diko abi at hırsızı tipli biri.
o bitirilemez.
bitirir.
bence başka hedef seçin kendinize.
devamını gör...

neden olduğum şeylerin neden olduğunu hiç bilmiyorum.
devamını gör...

ismi lazım değil herkes onun kim olduğunu biliyor *
devamını gör...

granny ödülüdür.
devamını gör...

#3953974 çok geçmiş olsun kuğucuğum..
devamını gör...

yirmi dört ciltlik meydan larousse'un tüm ciltlerinin üç kodlu başlangıç ve bitiş kelimeleri.
mesela avogadro sayısı ikinci ciltte ki avogadro sayısı başlı başına bu başlığın konusu.
devamını gör...

"ihtiyar bir ses, genç bir sesle kucaklaşmak için deniz kenarını seçer evlat"

demisti rahmetli muşlettin amca kaptanlık hatıralarını anlatirken.
devamını gör...

dinlemek istiyordum seni ama çok yorgun ve hastayım. iyi yayınlar dilerim.
devamını gör...

benim de bir isyanım var capello dile getirirsen sevinirim. sözlükte benimle uğraşan 1 yazar var. o kendini biliyor. onu el birliği ile nasıl bitiririz. bana yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkür eder iyi yayınlar dilerim.
devamını gör...

tdk:

sebep olmak:
"eski iş yerine son bir kere ifade vermek için gelmesi bile hüzünlenmesine neden olmuştu." - osman aysu

bence bunu çat pat türkçe kullanabilenler de cümle içinde farklı kullanabilir. mesela ilkel bir afrika kabilesindeki birine biraz türkçe öğretseniz kendisi şu şekil konuşabilir: "bu gök gürültüleri neden olmak? bu şimşekler neden çakmak? yoksa tanrılar kurban mı istemek?"
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim