zaman tüneli

bayar müzik yapımı bir belgeseli yayınlanmıştır. babanın 12 milyon satan küskünüm albümünün belgeselidir.
baba hayranları izleyiniz.
devamını gör...

gerekli sıcaklık ve ortam sağlandığı takdirde patlamış mısır olma ihtimali yüksek bir soyada sahip hayali kişilik.
devamını gör...

önceki de tarak gibiymiş.
devamını gör...

bence yorum yapmaya gerek yok.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel



bu da ilgili haberin videosu.
devamını gör...

4 yıl ne ara geçti arkadaş ya.. nasıl üzülmüştüm ölünce, içim acımıştı. kazadan sonra yeni yeni iyileşiyordu, şok olmuştum vefat haberine. mekanı cennet olsun, çok severdim, çok özel bir adamdı.

o vakit kendisini ölüm yıl dönümünde şanışer ile yaptığı bu düet ile analım:
devamını gör...

zamanın altenatif kılıçdaroğlusuydu. kaybetmesi için çıkarılan adaylardan sadece biri.
devamını gör...

bugün ölümünün üzerinden tam 4 sene geçmiş.
kendisini seviyordum, çocukluğuma eşlik eden şarkıcılardandı. pardon aşkım şarkısını hâlâ arada açıp tamamen keyfine dinliyorum. o.s.o.n.p.a.n.ç şarkısını da az biraz rap ile ilgisi olan çoğu kişi biliyordur diye düşünüyorum.
2019 yılında da otuz şarkısı ile bir nevi daha aktif olacağına dair mesaj verirken "geri döndü 3b" demişti.
onu hep fötr şapkası ile hatırlayacağım. iyi uykular 3b.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

edit: ben de kendisini yeni bugün şarkısı ile anmak istiyorum.
devamını gör...

bu hükümetin ayıbıdır. bu gençlerin tespit edilip değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. hayatımda hiç görmediğim figürleri saçma sapan bir dükkanın duvarında ya da saçma sapan bir siyasetçinin posterinin yanında görmek ne kadar acı verici değil mi? bu gençlerin duvarlara sanatlarını icra ederken zabıtalar aracılığıyla yakalanıp en yakın güzel sanatlar üniversitesine gönderilmesi ve orada incelemeye alınasını talep ediyorum.

bu sanatçının genç bir adam olarak portresi olabilir işte. zabıtaları da nu model olmaya davet ediyorum. sanat için zabıta üniformalarını yırtıp benliklerini aşabilirler.
devamını gör...

kovalamacada kan-ter içinde kalmış tazı, tavşana sormuş: ''nasıl bu kadar başarılı kaçabiliyorsun''.
tavşanın yanıtı: ''sen kemik için koşarken ben canım için koşuyorum da ondan''.

madenciler* eylem yapıyor kızılayda, muhalefet partisi mitinge çıkmış; ''belediyelerimize dokunma, erken seçim yap, ara seçim yap''.

bu versusta 'canı için koşan''dan yanayım.
devamını gör...

bulunduğum muhitte ne vakit lojman görsem dikkatimi hızla çeken balkonlardır. bu balkonlar özellikle askerî lojmanlara aitse hepsinin biçimi, rengi, boyutu aynıdır. pek tabii, dahil oldukları apartmanlar da lojmanın mitoz bölünmüş hâli gibi tıpatıp aynıdır. bu aynılık insanı sıkmaz, ruhunu daraltmaz, bilakis geçmişe özlem duygumuzu pekiştirip bizi eskiye dönme isteğine iter. o balkonların kiminde muhtemelen 1980'lerde alınmış ve hâlâ işlevini yitirmemiş bir pazar arabası durur, kimindeyse masmavi bir branda. kiminde de çamaşırların güneşte tam bir biber gibi kurutulmasının amaçlandığı bir çamaşırlık...

sıradan yaşamın en net görülebileceği yerlerdir bu lojmanlar, apartmanları ve balkonları. fakirlik hissi de vermez zenginlik tadı da. içini buruk bir hüzün de kaplamaz o lojmanların tek tip balkonlarına şöyle bir bakarken, arap prensi gibi de kabarmazsın. sıradan, ortalama, günlüktür tüm o binaların içindeki hayatlar. nostalji deyince aklımıza belki 80'ler, 90'lar gelir. fakat 2000'lerin dahi zamanın hızlı akışına karışıp nostaljileştiği şu dönemin bence en esaslı temsilcileridir lojmanlar, apartmanları ve balkonları. gördüğün an 2026'dan koşar adım uzaklaştırır seni o göremediğin zaman makinesi. yıl kaç olursa olsun, o lojmana ayak bastığın an 2008'e döner. ayak basmak dahi fazla aslen. bakınca bile bir 2011 civarına gidersin. yıl kaç olursa olsun, güldür güldür oynamaz bu evlerde. çok güzel hareketler bunlar oynar. akşamki maçta hiçbir çocuk guendouzi'den kante'den gol beklemez. 2026'da dahi olsak o lojmanlarda o golü appiah atar, lugano atar, mehmet yozgatlı atar. whatsapplar, instagramlar birer facebook'a, msn'e dönüşür.

güneşin sarısı keskinleşir, kıyafetler sıradanlaşır, makyajlar kaybolur, saç tıraşları apaçileşir, rap gider pop gelir, şarkı klipleri bile her fotoğrafında dramatik anların ve dokunaklı sözlerin yazdığı birer slayt hâlindedir bu lojmanlarda, apartmanlarında ve balkonlarında. binaların dış cephe boyası soluk pembeleşmiştir. balkonların boyası daha koyu pembe seyretmekle birlikte binanın geneli 1960'lı yıllarda yapılmış, o günlerden beri varlığını sessizlikle korumaktadır. evet, sessizliktir lojman. kabulleniştir, iddiasızlıktır. bu kabulleniş sanmayın ki küslükten ve fark edilmemişliktendir. bu kabulleniş sadeliğin ve herkesliğin özgüvenini taşır bünyesinde.

eğer o lojmanın içindeysen hayat yavaşlar. durmaz belki ama sakin, yavaş ve ıssız işler bütün hayat trafiği. kalabalıklar içindeki yalnızlıktır lojmanlar, apartmanları ve bazen pazar arabalı, bazen brandalı, bazen başka ev eşyalı balkonları. hayatının merkezinin illa gürültü içermediğinin fizikî bir anlatısıdır. bir miktar geçmiş yaşamak isteyenlerin sığınağı ve ışınlayıcısıdır. hayat içinde hayattır o açık pembe lojmanlar, birbirinin karbon kopyası apartmanları ve az metrekareli dar balkonları.
devamını gör...

(bkz: sibel tüzün)
(bkz: ayşegül aldinç)
(bkz: helena paparizou)
devamını gör...

kendimi denemek için kahve içmeyi bir süre bıraktım. önce sabah uyanınca içmeyeyim dedim sonra madem sabah içmiyorum bari öğleden sonra da içmeyip kendimi test edeyim dedim. sonuçlar felaket oldu.

adsız alkolikler gibi evet ben bir kafein bağımlısıyım ve 6 günlük kafein orucumu kargosu yeni gelen yüksek kafeinli marka ile bozdum.

günde 3 kupadan fazla içtiğim için artık yavaş yavaş kahve yerine yeşil çay bağımlılığına geçiş yapmalıyım.

kahve içmek her yerde bulunduğu için daha kolay ama yeşil çayı sadece evde olduğumda içebilirim. bu nedenle sorunuma çözüm olacak.

bir de yeşil çay içine limon ve tarçın da eklenebilir olduğundan hedeflerime ulaşmama daha uygun bir kafein kaynağı.

kafein demişken eğer kafein ile ilgili özel bir durumunuz yoksa özellikle karaciğer sağlığı açısından kafein almak önemli.

karaciğerde yağlanmaya bağlı (zayıf olsanız da karaciğer yağlanması görülebilir) oluşabilecek süreci pozitife çeviren, karaciğer kanserine yakalanma riskini %80-90 lara kadar ( bu tip açısından inalmaz yüksek bir oran) azaltan kafeinli içecekleri (kola enerji içeceği 3u1 arada vs hariç) şiddetle tavsiye ediyorum.

kaynak :
devamını gör...

yanlıştır. hiç olur mu öyle şey ? en fazla %95'i soykırımcıdır...

etliye sütlüye dokunmadan politik doğruculuk oynamayı seven birisi hiç değilim. yahudilerle ilgili yadsınamaz bir gerçek, onların hepsinin bağlı olduğu dini ideolojinin doğası gereği vahşi ve radikal olduğudur. bazı dinlerin ılımlı inananları, bazı dinlerin aşırıcıları vardır. lakin musevilik için bunu söyleyemem. yapısı itibariyle ılımlı bir şekilde inanılabilecek bir din değil. tek üstünlüğün yahudilerde olduğunu, yahudi olmayanların (goyim) aşağı olduğunu, yahudilerin goyimlere karşı her türlü suçu ve kötülüğü yapmasında bir sakınca olmadığını ortaya koyan bu etno-din; nesiller boyunca kültürel olarak aktarılmış ve yaşatılmıştır.

dolayısıyla evet, 3 yaşındaki bir yahudi çocuğu elbette masumdur. lakin o kirli düşünceler er ya da geç ailesi tarafından ona da aktarılacaktır.
devamını gör...

(bkz: björk)
devamını gör...

gbt versiyonu bu da
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

devlet tarafından eylemlerine son verilmesi gereken çetelerdir. şirinler çetesi adı altında minicik vatandaşlarımızı dövüştürmek de ne demek oluyor böyle

cüceler bizim cücelerimiz. onları asla böyle bir para kazanma aracı olarak görmemeliyiz ve her zaman onlara yardımcı olmak zorundayız.
devamını gör...

olsun lan onlar da doktor
devamını gör...

hekimler gününüz kutlu, mutlu olsun efenim.
devamını gör...

sıradanlığıyla sıra dışı olan bir komedi dehası. kendini öve öve bitiremeyip göklere çıkaranların karşısında mütevazı duruşuyla güneş gibi parlıyor.
devamını gör...

yıllardır aynı isim
(bkz: monica bellucci)
şimdi de verse yok demem asddfjbh
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim