zaman tüneli

siyasi bir simge gibi geliyor bana yasaklanmalı.
devamını gör...

herkesin birbirini bir yerlerden tanıması. yeni tanıştığınız biriyle sohbet etmeye başladıktan sonra göreceksiniz ki mutlaka ortak tanıdıklarınız çıkacak. belki de o yüzden ankara'ya dönüş her zaman "eve dönmek"le eşdeğer.
devamını gör...

4 bölümlük, okul arkadaşını öldüren 13 yaşındaki çocuğun ve ailesinin hikâyesini anlatan suç/drama dizisi.

öncelikle, büyük bir çoğunluk çocuğun oyunculuğunun mükemmelliğine değinmiş ama bana normal geldiğini söylemek istiyorum. diziyi öneren kişi ablamdı, çocuğun oyunculuğunu öve öve bitiremedi ama izlerken "bu muydu bu kadar övülen?" diye sordum. abartılacak bir şey değil bence. nadiren yabancı dizi izleyen ablama mükemmel gelmiş olmasını anlıyorum.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kısa süre önce the wire'ı izledim, oradaki çocukların oyunculuğu buna -abartısız- bin basar.

bir diğer değinmek istediğim konu da öldürülen kız çocuğunun ailesini hiç göstermemiş olmaları. dizi, suçu işleyen çocuğun üzerine, bunu anlıyorum ama 5-10 dakika da olsa gösterilebilirdi. kadın polis bir yerde, "öldürülen çocuk değil, öldüren çocuk unutulmayacak, bu beni rahatsız ediyor." gibi bir cümle kuruyor. buradan bile anlıyoruz ki katledilen, hayatı çalınan kişinin önemi yok.

beni en çok etkileyen, 4.bölümde ailenin yaşadıkları oldu. anne ve babanın sürekli nerede yanlış yaptıklarını sorgulaması, "ama onu biz yarattık" diye en çok kendilerini suçlaması, üzerinden 1 yıldan fazla geçmesine rağmen hâlâ aynı şeyleri yaşaması... bence dizinin en duygusal ve yaralayıcı kısmı buydu.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

en sinir bozucu kısmı da genç bir erkek, çocuğun babasına "ben sizin tarafınızdayım, kızın fotoğrafını gördüm. iyi bir avukat tutun bence." diyor. öldürülen kız çocuğu suçlanıyor, hak ettiği ima ediliyor. bu zihniyetin her yerde var olduğunu görmek can sıkıcı. asıl katledilmesi gereken, bu zihniyeti savunanlar.

genel yorumum ise, izlenir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

"neyi alıyorsun acaba? karpuz muyum ben?!" diye uzun uzun ya da "hoşt!" diye kısaca cevaplanarak, her yerden engellenmesi gereken erkektir.
devamını gör...

ülkemizin hazin durumu, terörist, gerici, tarikatçı elini kolunu sallaya sallaya her istediğini söyleyebilir eylem yapabilir, ama hakkını arayan işçi, kadın vs. hakkını aramaya kalktığında etrafına hemen bir polis ablukası koyulur ve sesi kesilmeye çalışılır.
devamını gör...

bugün yanlışlıkla dünyanın en korkunç makyajını yaptım.
yine de olur öyle şeyler diyerek sizi fotisiz bırakmamaya kararlıyım.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

barış manço'nun eğlenceli şarkısı. tam old laik days örneği. düşünsenize bugün benzer bir şarkı yazıldığını. şarkının yazıldığı kalemi üreten fabrikayı temizliğe gelen insanı bile alırlar tebrik etmek için. çünkü, artık ileri demokrasi var. ileri demokrasi sanatı, sanatçıyı ve dinleyenlerini hep destek tam destek düsturuyla destekliyor. eskiden yoktu böyle şeyler. neyse ki, ileri demokrasi var da, rahat rahat yaşıyoruz.
devamını gör...

süperstarımız, canımız cigerimiz ajda pekkan şarkısı; 1993 senesinde yayınlamış olduğu ajda '93 albümünde yer almakta iken şarkının sözleri eda özülkü tarafından yazılmış, müzik ise metin özülkü imzası taşımaktadır.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


kim bilir, kaç günüm kaldı seninle?
acısı, sevinci ve her şeyiyle
kim bilir, daha ne kadar sürecek?
kim bilir?


yetmiyor bu sevgi bir tek an için
son defa insafa gel benim için
ne olur, erteleme artık beni
ne olur.

bir anlık heves için
bir anlık heyecanla
dokunma ve oynama gururumla.

oyalama beni, veda et artık
baştan çıkarma, veda et artık
istersen hakimi ol tatmadığım duyguların
dokunma artık bana...
devamını gör...

abla ben de beş parasızım, seni ve 50milyonu zaten hep çok güzel bulurdum ben. sen benim hayatımın sugar mamisi olabilirsin. eğer olursan hem beklerim hem de çok severim. elimi kolumu da istersen sen bağlayabilirsin. gel hele sen beni al. sevgiler, saygılar, bi dm uzağındayım.
devamını gör...

böğünün doğum günü yazarı olan ulu kişi. yüce rabbim coup de grace'i dünya caz gününde doğsun diye yaratmış meaşşallah yeaav meaşallah.
şincik inşallah şöyle olsun yeni yaşın coupum grace'im;
- yeni yaşında geçen gün bahsettiğin iktisadi ve ekonomik planları terkediyorsun.
- istanbul'u terkedip açık denizlere yelken açıyorsun
- daha sık radyo açıyor ve muhtelif zamanlarda bana bol bol bira ısmarlıyorsun xd

iyi ki doğdun, iyi ki varsın. yorgun denizci, hürrem fangirl, chatgpt'nin biricik sevgilisi, çok iyi bir dost, osmaniye aristokratı, deli karı. 41 kere maşallah tütütütü.
devamını gör...

kaçak gelinler dizisinde şebnem karakterini oynayan oyuncu.
devamını gör...

normalsozluk.com/entry/3298318
devamını gör...

pazardan patates mi alıyormuş?
devamını gör...

(bkz: sağ elin)
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ilk kez meme gördüğümde ağlamıştım. sekiz yaşında sırtında çanta ile eve dönerken, mahallemizin en güzeli olan alt kat komşumuz zeynep abla penceredeydi. tam ben pencere önünden geçerken hişt diye seslendi bana dönüp baktığımda sütyenini indirip memelerini gösterdi. ooo helaluya ...

bir kaç saniye hareketsiz kaldıktan sonra koşarak eve gittim, odama girdim ve yatağa yatıp yorganı kafama çekip ağlamaya başladım, burnumda çiğ süt kokusu içimde unutulmuş bir özlem ile. bu olay hayatımda sarsıcı bir etki yaratmadı, peki özneler değişseydi ya ben kız olsaydım ve burcu abla burhan abi olsaydı sonuç ne olurdu?

işte bu değişen cevap taciz mağduru insanların hayatlarını alt üst etmektedir. çünkü taciz/tecavüz mağduru konu alan bir suçtur, sinema filmlerinde tecavüz sahnelerini tecavüzcünün gözünden izleriz, kamera kadrajı bize asla soğuk bir zemine dökülen gözyaşlarını izletmez ve gazete küpürlerinde tecavüzcünün değil gözü bantla kapatılmış mağdurun fotoğrafı yer alır. çünkü mağdur topluma göre kirlenmiştir. bu aptalca zihniyet tecavüzü bir namus suçu haline getirerek mağdurları zedelemektedir.

çünkü korunması gereken bu suça karşı bir insan değil toplumsal bir ahlak yasası halini alan namustur, mağdur toplumun ahlaki duruşudur, asla bir insan değildir. bu yüzden ben sekiz yaşında tacize uğradığımda bunun etkisini üzerimden çabuk attım çünkü bir yıl sonra pipimi göstermem için beni şevklendiren bir toplum vardı, ancak bir kız çocuğu olsaydım bu benim için bir utanç olacaktı ve tüm hayatımı bu boktan toplumsal yasa çerçevesinde kendimi fark etmeden suçlayarak yaşayacaktım.

kadını koruduğumuzu iddia ederken bile aslında kendi namus kavramımızı korumaya çalışıyoruz. işte bu yüzden ben zeynep ablanın memelerini gülerek anlatabiliyorum işte bu yüzden tecavüze uğrayan kadınların gözleri haber bültenlerinde kapatılıyor. bu durum iki şeyi doğuruyor, bir tecavüz uğrayan kadınlar bir çoğu bunu anlatmaya çekiniyor ve suçlular ceza bulamıyor, iki mağdur farkına varmadan kendini suçlu ve kirlenmiş hissettiği için artık hayatı travmatik bir hal alıyor.
devamını gör...

"gür akan su" anlamına gelen kız ismi.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim